Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikeš 03, Miňonka, Mojmír, Viola a Bořek 02

4. 5. 2021

mikes300.jpegKocour, kastrovaný

5.9.2014
Dnešní dopolední telefonát nás zase šokoval a to už jsme si myslely, že nás nic nepřekvapí. Volala paní, že jí zemřel tatínek a
policie zapečetila byt a už je to šestý den, co tam zapečetila i kocoura, bez jídla i vody. Policie řekla, že tam žádný kocour nebyl, tak si paní myslela, že asi v nastalém zmatku utekl. Dnes jí ale volala sousedka, že ho viděla sedět za oknem. Paní okamžitě sehnala notářku, notářka u soudu klíče od bytu, byt se odpečetil a my jsme tam šly kocoura odchytit, protože paní měla strach, že se jí to nepovede. Navíc řekla, že manžel má alergii, tak si kocoura vzít nemůže. Když jsem namítla, že nemáme místo, odpověděla, že na policii jí řekli, ať ho vypustí do lesa! Jak může policista radit někomu takovou věc, která je protizákonná, tak to nám nejde do hlavy. Vešly jsme do bytu a volaly Mikeška. Za chvíli vylezl z podpostele krásný velký kocour. Vůbec se nás nebál, začal jíst kapsičku, tak jsme ho naložily a jely na veterinu. Mikeš nebyl ani dehydrovaný, asi tam někde voda musela být. Akorát v cizím prostředí zatím nechce nic jíst, dostal výživnou pastu a uvidíme, má toho moc za sebou, dáme mu čas. 17.9.2014 Mikeš byl umístěn do Hulína, do bytu jako jedináček - místo Micinky. V roce 2020 Mikeš odešel do kočičího nebe.

Další fotky zde.
mino350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 4/2014

Kočička Miňonka a kocourek Bukyn se narodili kočce, která se přitoulala k činžáku u nádraží v Hodoníně. Paní, která tam bydlí nás požádala o pomoc, kočku jsme vykastrovaly a paní si ji nechá. Koťátka zůstala u ní v dočasné péči a teď už jsou u nás jsou připravena odejít do nového domova. 19.2.2016 byla Miňonka umístěna do Hulína, do bytu kocourkovi Mikešovi.

Další fotky zde.

Miňonka byla adoptována na dálku do 04/2015 - její adoptivní rodinou byli Honza, Zuzka a Anežka s kočkami Myškou a Eliškou. Děkujeme!

Miňonka byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla paní Eva Křemenová. Děkujeme!

mojmir350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2016
Umístění:
depozitum Hrušky

Kocourek Mojmír se přitoulal na zahradu domu ve Vacenovicích a nemínil odejít. Domácí kočka ale druhé kočky nesnáší, začala si díky této situaci dokonce vyškubávat srst a tak jsme Mojmíra vzali k nám a hledáme mu domov. Mojmír má lidi rád, rád se pomazlí i nechá hladit, ale chovat v náručí se nechce. Velkou skupinu koček nemá rád, v našem depozitu trpí, ale jedna mu vadit určitě nebude a může být i sám. Moc by chtěl chodit ven, takže pouze do domku se zahrádkou. 16.9.2017 Mojmír byl umístěn do Hulína, do rodiny, kde už je Mikeš a Miňonka, ale nebude bydlet s nimi, ale ve firmě, kde bude moci i ven a nebudou tam další kočky.

Další fotky zde.

Mojmír byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla Darja Čablová. Děkujeme!

6.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Hrušky

31.10.2019 - Kočka přivedla k bytovkám v Čejkovicích 6 koťat! Nájemníci nám zavolali o pomoc. Kočka se vykastrovala a vrátila zpět, budou se tam o ni starat, koťata jsme přijali k nám do depozita. Jsou to kočičky Aranka, Emilka, Rút a Viola a kocourci Vilém a Oliver. 24.1.2020 - Viola je zdravá, mazlivá kočička, zvyklá i na psa a chce do nového domova, kde bude mít kočičího parťáka nebo může odejít společně s některým ze sourozenců nebo kamarádů od nás. Je to bezvadná kočička - upovídaná, hravá, vynalézavá ... VIDEO! 30.1.2021 - Viola odjela do nového domova, do Hulína, do bytu za Miňonkou.

Další fotky zde.

Viola byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Dita Pichrtová a psí kámoš Ramon. Děkujeme!

Viola byla adoptována na dálku - veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu hradila Ivana Strejčková, Bohdanka a Lojzík, Ája, Elinka, Kačenka, Kubíček, Tedík a Mikeš. Děkujeme!

borek.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2019
Umístění:
depozitum Hrušky

9.7.2019 - Na zahradu domu se přitoulala kočka, majitelé ji začali krmit a dál situaci neřešili, takže kočka koncem dubna porodila tři koťata. Kočku jsme dali kastrovat a vrátila se zpátky, koťata jsme přijali do depozita v Hruškách a jsou to kočičky Marlenka a Leontýnka a kocourek Bořek. 2.6.2020 - Bořek je pohodový kocour, ke kočkám kamarádský a hledáme mu domov, kde bude mít kočičího kamaráda! 4.5.2021 - Bořek odjel do nového domova, do Hulína, za Miňonkou a Violou.

Další fotky zde.

Bořek byl adoptován na dálku - krmivo mu hradili Míša a Borek, kočky Otýlie a Filoména a pes Hugo. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

24.9.2014
Zdravím Vás všechny z Hulína.
Kocour Mikeš se má snad u nás dobře. Už není tolik vystrašený z cizích zvuků a začíná pěkně řádit. První dny u nás strávil většinou pod postelí, jak jsem předpokládala, a rovnou jsem mu tam připravila pelíšek :-). Vylézal jenom večer, když byl v domě klid a to se pěkně mazlil. Po pár dnech si začal hrát a už se tolik nebojí. Hraje si moc hezky, nejraději s papírovými kuličkami (hedvábný papír zmačkaný do kuličky),které mu cvrnkáme po pokoji a on je honí a  které dokonce „aportuje“, abychom mu je házeli znova. Tak nevím, jestli je to vlastně kocour, nebo spíš nějaký kočkopes:-). 
Je kouzelný….
Posílám pár foteček, jak se u nás Mikýsek zab
ydlel.

Všechny Vás moc zdravím.

19.10.2014
Dobrý den,
zdravím všechny z Hulína. Posílám pár fotek Mikýska. Má se dobře a zdírně si zvyká na nový domov. Dokonce trošku zhubnul, snažíme se ho trošku prohánět při hraní a to mu jde fakt dost dobře. Vypadá zdravě a spokojeně, viz foto.
Ať se Vám daří a pozdravujte prosím paní Jarmilku z Mikulčic.

 

Zprávy po příjezdu Miňonky:

28.2.2016
minonka250.jpgDobrý večer milé Kočky z Hodonína. 
Viděla jsem vaše fotky z Milotic. Je to opravdu otřesné...
Tak snad Vám alespoň trochu zvednou náladu fotky naší kočičí slečny Miňonky neboli Míny nebo Můni, jak máme náladu. Sžívání s Mikeškem "nějak "pokračuje (víceméně je to stále stejné - chce to asi ještě čas). Staroušek žárlí, ale myslím, že se s tím perem všichni statečně. Mína je pěkná provokatérka, tak občas vyprovokuje rvačku i ona - no krev neteče, tak to snad nebude tak hrozné. Jinak jsou rozkošní oba a když mají náladu, tak spolu dokonce spí na gauči nebo "loví" ptáky na okně. Držím palce.
P. z Hulína

 

Zprávy po příjezdu Mojmíra:

6.10.2017
Dobrý den,
tak Mojmír je u nás ve firmě už 3.týden a začínáme pouštět ven, protože v kancelářích už se mu nelíbí
:-) Pozemek je oplocený, takže si myslím, že nemusíme mít strach a že se bude zdržovat jen tady. Jinak si to tu užívá, asi je opravdu rád, že se zbavil ostatních koček ...
P. z Hulína

4.5.2021
První chvíle Bořka v novém domově zde.

Další fotky z nového domova zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dobrý den, nerozumím:

(Jarda, 15. 9. 2014 22:53)

- Proč PČR zapečetila byt?
- Kdy ho ráčí odpečetit?
- Proč tam kocour nemůže zůstat?
- Proč ta dotyčná "myslela" a o kocoura se nezajímala?
- A hlavně proč nikdo nepodal trestní oznámení na PČR?!?
- (Navíc máte nárok na úhradu všech nákladů!!)

Zák. č. 246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání, § 25, odst. 6:
"Orgán nebo jiná osoba, která provádí zapečetění bytu nebo jiného prostoru, či jiné opatření, v jehož důsledku nebude do bytu nebo jiného prostoru dočasně nikdo vcházet, je povinna se ujistit, že v bytě nebo jiném prostoru nezůstane živé zvíře, které by mohlo být týráno v důsledku omezení jeho výživy a napájení. Pokud zjistí, že takové ohrožení existuje, neprodleně to oznámí příslušnému obecnímu úřadu nebo úřadu městské části. Tento úřad bezodkladně zajistí zvířeti potřebnou péči, popřípadě je za tímto účelem umístí do náhradní péče; účelně vynaložené náklady spojené s touto péčí hradí stát. Vlastník zvířete je povinen nahradit státu náklady, které byly vynaloženy na úhradu nákladů spojených se zajištěním náhradní péče o zvíře."

Re: Dobrý den, nerozumím:

(Kočky SOS Hodonín, 16. 9. 2014 15:12)

Policie byt zapečetila, protože tam byl nalezen mrtvý a asi to vyšetřovali. Proč by tam měl kocour zůstat? V prázdném bytě, sám? Jak je výše uvedeno, dotyčná-dcera zemřelého si myslela, že v tom zmatku, který tam asi byl při příjezdu policie a zdravotníků, kocour z bytu utekl, protože policie jí zdělila, že žádného kocoura neviděli. Až ho sousedka uviděla za oknem, vše je výše napsáno!

Re: Dobrý den, nerozumím:

(Kočky SOS Hodonín, 16. 9. 2014 15:15)

No a trestní oznámení jsme nepodávali, protože na to prostě nemáme dost času a hlavně sil. Co myslíte, že by se asi stalo? Jsme rádi, že kocour je v pořádku a příští týden odjede do nového domova.