Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sebastian 03

30. 11. 2014

img_4636.jpgKocour, nar.  9/2013

Sebastiana jsme spolu s dalšími 3 koťaty odchytly v areálu MŠ ve Skalici. Podle učitelek se tam kočky množily už přes 10 let a koťata vždy přes zimu umřela. Na dotaz, proč už je dávno nedaly vykastrovat, nám bylo řečeno, že to přece není v jejich popisu práce. Místo toho učí děti, že kočky jsou fuj, jsou nemocné a ať na ně nesahají.
Koťata byli opravdu ve velmi špatném a zanedbaném stavu. Všichni trpěli na herpes virus a přes neskutečně zhnisané oči už skoro ani neviděli. Sebastian byl vůdce "smečky". Byl z nich největší a při odchytu si nás přišel velmi blízko prozkoumat. Na teplý domov, plnou misku a mazlení si zvykl téměř okamžitě. Není to žádné ustrašené kotě, rozkouká se velmi rychle. 
Sebastian je velký mazel. Rád u všeho asistuje a pomáhá. Když se mu zrovna nikdo nevěnuje, začne se otírat o nohy a my pak máme co dělat, abychom nezakopli. Je velmi přátelský i na ostatní zvířata. Vhodný jako společník k další kočce do domku se zahrádkou, už se snaží nakouknout ven. 26.1.2014 byl Sebastian umístěn do Mikulčic, do domku. 

24.8.2014
S paní Jarkou jsme se seznámily v lednu, když si od nás brala Sebastiana, paní Jarka nám byla ochotna pomoci a vzniklo u ní depozitum, nejdříve přijala kočičky ze Zrzounovy jedenáctky a později další kočičky z akce kastrace na Mutěnce a vzniklo u ní regulérní depozitum Koček SOS. Sebastianovi se to však nelíbí a další problém je, že on jako jediný chodí ven a paní Jarka má o něj strach, protože má sousedy, kteří  "žádnou kočku na svém pozemku nestrpí"...
Proto zkoušíme Sebastianovi najít lepší domov.
 
Fotky Sebastiana z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.
 
Děkujeme Jardovi a Viole, kteří Sebastiana během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!


 

Zprávy z nového domova:


31.1.2014
Dobrý den, dne 26.1. 2014 jsme si vzaly domů Sebastiana, tak píši, jak se mu daří.
Sebošek si zvykl rychle, je hodně hravý, nejvíce miluje hračky mojich dcer. Celý den je hodňoučký mazel, ale jak se setmí, stává se z něj malý tygřík :-). Rád se dívá z okna a hraje si ve vaně (zatím bez vody) :-D . Máme z něj velkou radost. Děkujeme

 
9.2.2014
Dobrý den , posílám pár fotek Seboška, jak se mu daří :-) 

28.2.2014
Dobrý den, tak Sebošek se má moc dobře, prozkoumá každé místečko. Lednice, igelitová taška, nové škrabadlo. Jen nám teď trochu začal žárlit na čtyři kočičí spolubydlící (pozn.: Sebastian vzal k sobě do dočasné péče 4 z 11 zrzků, pro které budeme hledat domov - jmenují se Sušenka, Valentýnka, Karamelka, Fousek), ale už si spolu i hrají a dnes se k nim přidal u snídaně. Je čím dál víc hravější :-)

30.11.2014
Sebastian našel společný domov s Eliáškem, další zde!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

tak to je

(Jorga Bucík Liduška Jenda, 3. 3. 2014 9:31)

...Super partička i s králíkem:)!

Bezva stan

(Iveta, 17. 2. 2014 16:35)

Teda ten stan je parádní :-) naši skunci už zlikvidovali několik tunelů i stan, tenhle by se nám náramně hodil, kdepak se prodává?
Raubíři z Bílovic

Re: Bezva stan

(Iva, 17. 2. 2014 18:00)

Já to teda nevím určitě, musíte počkat, až se ozve paní majitelka, ale podle mě, je to stan určený pro děti, prodává se v prodejnách s hračkami, kupovala jsem podobný vnukům :-)

Re: Re: Bezva stan

(Iveta, 18. 2. 2014 12:07)

Jé, to by mě nenapadlo :-) Děkuji za dobrý tip :-)

Re: Bezva stan

(Jarka - majitelka, 28. 2. 2014 17:57)

Zdravím, určitě v hračkách, já ho sehnala v Lidlu, občas bývá akce,je už starý, tak slouží kočičkám :-). Jsou to dva stany a můžou se propojit tunelem.

Moc milý kocourek

(Daniela, 2. 2. 2014 20:47)

je Sebošek,děkuji za něho a přeji aby nové rodině přinášel mnoho let jen radost a ,aby byl zasypán láskou a pohlazením.
Zdraví od svých šesti kočičích miláčků Daniela