Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pozor na ventilačky!

16. 4. 2015

Zdroj Youtube.com, 9.6.2010:
Desítky kolemjdoucích se dnes scházely na ulici před domem v rumunské Bukurešti, v jehož okně uvízla kočka. Okno bylo částečně otevřené ve ventilační poloze a kočka se v něm zachytila tak nešťastně, že přední polovinou těla visela do bytu a zadní nohy jí koukaly ven. Sama se přitom nemohla dostat ani na jednu stranu. V pravou chvíli však přispěchal hrdina, který zvíře vysvobodil.

ventilacka.jpg

 

Myslíte si, že vaší kočce se to stát nemůže? Mýlíte se.

Zde jsou další případy, kdy ventilačka znamenala pro kočku nebezpečí nebo dokonce smrtící past!

31.3.2015
Příběh kocoura Matyjáše:

Z domova Matyjáše přišla velmi brzo po umístění špatná zpráva - kocourovi se podařilo utéct! Přestože majitelé uposlechli naše rady a věděli, že kocour musí být aspoň měsíc doma (Zásady pro přemísťování koček), aby si zvykl a teprve pak může ven bez obav, že se ztratí, nikdo nečekal, že Matyjáš si skokem na kliku u dveří otevře a dostane se do dalších místností v domě. V jednom pokoji byla otevřená ventilačka a Matyjáš utekl. Více zde.

22.8.2012
Opava - Kocour uvízl v okenní ventilaci, z rozpáleného vězení ho dostali hasiči

14.5.2012: Z naší e-mailové pošty:
Dobry den,
chtela jsem se zeptat, zda tam mate nejakou cernou kocicku kotatko ..., meli jsme ted doma kocicku britskou 4 mesice a utekla ven, pak se snazila dostat domu, kdyz jsme nebyli doma a uvizla ve ventilacce a zemrela tam. Jsem z toho spatna... a kocour ji porad hleda ..., tak bych rada zase kocicku.


12.2.2007
Plzeň - Hasiči zachraňovali kočku z ventilačky

 

POZOR!

Dají se koupit ochranné mřížky i do ventilaček, na ZOOHITU zde:

Ochranná mřížka výklopných oken:

okno1.jpg

okno2.jpg

okno3.jpg

Dnes už se dá nechat udělat od specialozované firmy výhled z okna přímo na míru ...

okenni-volierka.jpeg

okenni-volierka2.jpeg

 

Náhledy fotografií ze složky Síťujte!

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ventilačka je pro kočky smrtelné nebezpečí

(Alena, 16. 4. 2015 20:06)

Bydlíme v centru města, kočku máme venkovně domácí, takže jsme už o několik mazlíčků přišli, neboť je srazilo auto nebo zardousil nějaký pes. Taková je příroda. Níkdy mě ale nenapadlo, že kočka se bude snažit proskočit pootevřenou ventilačkou, dneska to udělala, když jsme nebyli doma a ona se dobývala zvenku domů, bohužel však nepřežila.

Re: Ventilačka je pro kočky smrtelné nebezpečí

(Ivana, 16. 5. 2018 12:33)

Naše kočička bohužel ukončila svůj život také ve ventilačce. Na zahradě máme další rozestavěný dům pro syna, nějak se dostala na balkon do 1.patra, kde byla otevřená ventilačka kvůli ptáčkovi, který si tam udělal hnízdo a ona se na něj dobývala. Ráno ji našel manžel zaklíněnou, ještě žila a mňoukala, ale zadní část těla měla už úplně ztuhlou a studenou. Když ji vyndal, ještě dolezla na koberec, 2x se zakuckala (embolie do plic) a pak vydechla naposledy. Trvalo to asi půl hodiny. Když jsem viděla to poškrábané okno a vytrhané těsnění, jak se odsud snažila dostat....Pořád jen brečím, ale to už jí život nevrátí. O smrtelném nebezpečí otevřených ventilaček pro kočky jsem dosud neměla tušení. Okamžitě si pořídím ochranné mřížky hlavně kvůli kocourkovi, který mi po ní zbyl. Také ta dětská pojistka by byla určitě dobrá. Chtělo by to nějakou pořádnou osvětu pro majitele kočiček, asi vyvěsím odstrašující foto s varováním na všechny nástěnky u veterinářů v našem městě.
I kdyby to mělo zachránit jednu jedinou kočičku, má to cenu.

Síťování

(Pavel, 14. 5. 2012 16:39)

Dobrý den, rád bych si nějaké okna zasíťoval, ale bydlím v pronajatém bytě a majitel činžovního domu nedovolí vrtat do zdiva. Řeším to tak že na ventilačkách mam dětské pojistky a jsou otevřené jen tak aby kočka neprostrčila hlavu. Hledal jsem na internetu nějakou firmu, která by síťovala okna bez vrtání..bez výsledně.

Re: Síťování

(Breberka, 14. 5. 2012 19:44)

Máme plasťáky od Okna Macek a ti k tomu dělají sítě bez vrtání, nacvakává se to na rám toho plastového okna (máme je nacvaklé vždy celé léto). Určitě to budou dělat i pro "cizí" okna, zejména pokud jsou to taky plasťáky.
Další možností je síť, co prodávají v Hornbachu - k rámu okna se nalepí jedna část suchého zipu, pak se na to přichytává druhá část suchého zipu se sítí, když potřebujete zasíťovat. Asi to nebude tak pevné, ale třeba by to taky pomohlo.

Re: Re: Síťování

(Eva, 14. 5. 2012 21:27)

Tak jen k tomu sítováni na suchý zip..mám osobní zkušenost,že je to na houby...každá kočka to roztrhne a lehce se dostane ven určitě nedoporučuju!! Lepší je mít okno zabezpečené na pevno. Taky to tedka řeším. Mám dvě kočičky a určitě jim chci dopřát ten čerství vzdoušek a pokoukáníčko. Ten rám je asi nejlepší,ale taky řeším otázku jelikož bydlím v nájmu ,co na to majitel.Určitě to chce navštívit nějaké odborníky!Nestojí to za život našeho kočičího kamaráda.