Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babulka

6. 7. 2018

ObrazekBabulka je jedním ze zachráněných koťat z chatové kolonie na Břeclavsku. Je trošičku odtažitější než její sourozenci, ale nechá se hladit a chovat a krásně při tom vrní. Je hodná a čistotná a bude milou, ale nevtíravou společnicí v bytě i v domečku s možností výběhu. 23.12.2008 byla umístěna do Luhačovic ke kocourkovi Tyginkovi.

Fotografie z Babulčina nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Novější fotky z nového domova zde.

Z jejího nového domova máme tyto zprávy:

23.12.2008
Kocourek Babulku očichává, očichává místa, kde byla, ale moc nesyčí ani nevrčí. Babulka je zatím zalezlá v domečku, ale nevypadá nějak moc vyděšeně. Cestu prospala v přepravce.

25.12.2008
Babulka je ve dne většinou schovaná v domečku, ale už podnikla pár průzkumných vycházek... Je ještě hodně plachá, zato v noci je z ní úplně jiná kočička! Několikrát za noc nás probudí šimráním na chodidle, pak se krásně mazlí a vrní. Taky v noci křoupala granule a byla i na záchodku. Koupili jsme ten krytý, ale zatím jsme ho otevřeli, aby si zvykla. Dnes ráno nebyla k nalezení, přesto že jsem si myslela, že všechny případné skrýše jsme zajistili... Pak mě napadla jediná možnost - a sice že se protáhla za sporákem a je schovaná zezadu v prostoru pod kuchyňskou linkou. Takže naše ráno na 1.svátek vánoční vypadalo následovně: vyklidit celou linku, odmontovat dřez a následně zkusit linku odtáhnout. Byla tam a pěkně vyplašená! Zbytek dne chvíli probíhala byt a pak zmizela ve svém domečku a tam spala až do večera. Kocour ji zatím nezajímá, zato ona zajímá jeho. Chodí za ní, vždycky ji očichá, lehce zavrčí a sedne si opodál. Ale to je všechno. Čekali jsme daleko bouřlivější reakce. Dokonce už spali kousek od sebe, on na svém obvyklém místě u radiátoru a ona kousek vedle v domečku. Tak snad to bude v pohodě. Posílám pár foteček a zase někdy napíšu, jaké dělá pokroky.

26.12.2008
Dnešní noc Babulka spinkala s náma v posteli, ale nad ránem zase začala prozkoumávat terén. To by bylo v pohodě, jenže pak se jí podařilo vyskočit z nižší skříňky na  vedlejší hodně vysokou a odtud měla v úmyslu zřejmě pokračovat po garnýži… Já jsem začala mít strach, že spadne a tak jsem chtě nechtě pelášila pro schůdky a sundala jsem ji. Myslím, že mi byla nakonec vděčná, protože to bylo přece jen hodně vysoko. Zbytek noci pak strávila u mě, nechala se šimrat na bříšku a spokojeně vrněla.
Ráno nás přišel navštívit, tak jak byl zvyklý, kocour Tyginek a přestože už z dálky bylo slyšet, že nemá zlé úmysly (jen tak po kočičím broukal), tak Babulka, asi posílená vědomím, že je u mě, začala temně vrčet a pěkně na něj zasyčela.
On chvíli váhal a pak odešel. Celý den zase Babulka strávila v přenosce vystlané chlupatinkou a jen spokojeně měnila polohy. Tak jsem zvědavá, co bude vyvádět v noci! :-) Ale je na ní vidět, že už se cítí u nás jako doma, jen reaguje na cizí hlas tím, že se schová víc dozadu.Tyginek se občas přišel podívat, ale už jen nahlédl a když ji neviděl, tak se choval tak jako by tu nebyla.Tak to je zatím vše.

27.12.2008
Dobrý den, tak Vám chci napsat, že jsem Babulku podcenila! :-) V noci se mnou krásně spinkala a jen vrněla, ale přesně v pět ráno se zvedla, byla na bedýnce (poprvé udělala bobky), pak chvíli křoupala granulky a pila a nakonec se vydala na obchůzku. No a než jsem se nadála, byla zase na té vysoké skříni a odtud spěchala na garnýž (cca 3.40m vysoko).Tak jsem trnula, co bude dál! Došla až nakonec, pak kousek couvala zpátky a když se chtěla otočit, tak tyč i se záclonou s pěkným rámusem spadla a Babulka se tak lekla, že seběhla zbytek po garnýži a skokem byla na zemi (pořádně to žuchlo-chudáci sousedi pod náma)! :-)No a útočiště hledala u mě pod peřinou.Tak snad se poučila a už tam nepoleze! Jinak je zlatá, je to velký mazlík a já jsem šťastná, že jsem si ji vybrala! A Tyginek (ten kocourek) vypadá, že je v pohodě. Tak mám radost! A ty její úlety mi vůbec nevadí, přestože se tak nevyspím a ta příhoda s kuch.linkou - tomu jsme se smáli… Článek o Kulíšcích jsem si přečetla a obdivuju Vás, že se těm zatoulaným a často zanedbaným kočičkám tak trpělivě všichni věnujete! Tak se mějte dobře a do nového roku přeji jen samé spokojené kočičky a jejich příběhy se šťastným koncem.

29.12.2008
Tak Vám chci napsat,že Babulka v pohodě přečkala i ,,nájezdy" mých vnuček. Říkala jste mi, že se před dětmi u Vás schovala, ale tentokrát byla moc hodná. Sice je sama nevyhledávala, ale nechala se od nich hladit i brát do náruče. Ta starší vnučka chtěla kvůli ní spát u nás v ložnici. Babulka za náma přišla do postele a mazlila se i s ní. Holky z ní byly nadšené! S Tyginkem se sice ještě nekamarádí, ale já si myslím, že je to jejich seznamování na dobré cestě.

5.1.2009
Dobrý den,
tak se Vám ozývám po pár dnech a posílám Vám aktuální fotky - jak vidíte, Babulka už je úplně v pohodě a s Tyginkem si začíná rozumět. Ve dne většinou spí, zato v noci spolu lítají, až se rolují koberce! Je to fajn, že na sebe nevrčí a už je z nich skoro nerozlučná dvojka. Mějte se hezky.
 

15.1.2009
Dobrý den, Lucko, posílám zase nějaké fotky Babulky. Myslím, že už je tady opravdu doma a dává to patřičně najevo. Ráno a večer se prohání s Tyginkem a ve dne chodí za mnou jako ocásek a chce se mazlit nebo pozoruje ptáčky na okně, ale většinu času přes den prospí u teplého radiátoru. Taky jsem si všimla,že kousky masíčka z misky si napichuje drápkem jako na vidičku a teprv pak strčí do tlamičky. Na to své jméno zpočátku moc nereagovala, ale teď už stačí zavolat a hned přiběhne. Z koberce v ložnici si dělá náhradního soupeře - dokáže ho shrnout pod sebe a pak s ním zápasí. Je to sranda ji sledovat. To jsem ještě nestihla vyfotit. A večer, když už tuší, že chodíme spát, tak si pro mě přijde a láká mě do postele. Je to velký mazlík.

22.1.2009
Dobrý den, tak zítra už to bude měsíc, co jsme si od Vás přivezli Babulku. Je pořád moc hodná a mazlivá, všechno, co jí dám, zbaští a taky jsem zjistila, že má ráda měkký sýr. A je velice čistotná, když jde na záchodek, tak to pak dlouho zahrabává. Už jsem nasadila i ten vrchní díl, protože jinak podestýlka lítala všude. Jen nevím,proč se pokaždé, když ji chci pohladit, přikrčí a přimhouří oči, jako by očekávala ránu!? Snažím se na ni hodně mluvit klidným hlasem, ale co naplat, zatím jsem ji to neodnaučila. Vím, že se u Vás měla dobře a určitě nic takového nezažila, tak nevím, kde se v ní bere ten strach? Asi jako koťátko, než jste ji odchytili, zažila něco nepříjemného. Dělala Vám to taky? S Tyginkem jsou kamarádi, už vedle sebe i spí - jak vidíte na fotkách.

11.3.2009
Dobrý den,
tak se Vám zase po nějaké době ozývám. Jak vidíte na fotkách - Babulka se má dobře a je u nás spokojená. Hrozně ráda si hraje se vším, co ji zaujme a je úžasně mazlivá.Věčně se mi motá pod nohama s ocáskem zkrouceným na záda a využívá každé příležitosti, aby se mohla ke mně přitulit a já abych ji šimrala na bříšku
Jinak nejčastěji pozoruje z okna ptáčky a chodí do vedlejšího bytu za Tyginkem. Jsou z nich ohromní parťáci! Tak se mějte fajn a zase někdy napíšu.

babulka.jpg25.8.2009
Dobrý den,
tak už je to 8 měsíců, co jsme si od Vás přivezli Babulku a chci Vám napsat, že je z ní ohromně mazlivá a komunikativní společnice a my jsme moc rádi, že jsme si ji vybrali! Syn se ze sousedního bytu odstěhoval, ale Tyginka nám tady nechal, takže Babulka má stálou společnost a jsou věčně pohromadě. Přes den se vyhřívají na sluníčku a večer pořádají honičku po celém bytě. Krmení i záchodky mají každý svoje, ale často si to prohodí. Vnučky vymyslely Babulce spaní v postýlce pro panenky a jí se to docela líbí. Mám tu celé léto na hlídání morčátka a ty Babulka taky ráda pozoruje, i když ze začátku se je pokoušela ulovit. Pak pochopila, že jsou pro ni velká.:-) Pravidelně sleduji Vaše stránky a je až neuvěřitelné, jaké množství kočiček projde Vaším útulkem! Přeji Vám hodně zdaru a kočičích příběhů se šťastným koncem.

27.1.2011
Dobrý den, chci Vám podat zprávy o Babulce, kterou jsme si od Vás přivezli 23.12.2008. Je v pořádku a protože jí hodně chutná a v nestřežené chvíli chodí ujídat i Tyginkovi - tak nám pěkně přibrala. Snažím se ji nepřekrmovat, ale ona baští hrozně hltavě a pak chodí nahlížet, jestli něco zůstalo v Tyginkově misce...
Jinak je pořád stejně mazlivá a věčně na mě pomňoukává a chce, abych si jí všímala. V nocí spí oba u mě a Babulka si nejde dřív lehnout, dokud nejdu i já. Ráno, když se jí zdá, že dlouho spím, tak mě zlehka kousne do ruky a dívá se, jestli otevřu oči.:-)Pak mňoukne (je to spíš takové pípnutí) a sedne si k misce.
Večer se s Tyginkem pravidelně prohání a oba při tom strašně dupou :-)Jinak je zdravá, jen před vánocema jsem s ní jezdila na veterinu. Jednou ráno se motala a kmitala očima - trvalo to 3dny, pak se jí to zlepšilo. Měla jsem o ni velký strach, protože jí v krvi našli stopy nějaké kočičí nemoci. Ale prý je možné, že s ní jen přišla do styku. U nás je pouze doma, venku ještě
nebyla. Když je teplo, tak jsou oba celé dny na balkoně a v zimě sledují přes okno ptáčky.Babulka se stále bojí cizích lidí, ale od vnuček se nechá hladit a hraje si s nima.
Tak to je vše. Přeji Vám,ať se Vám daří umístit co nejvíc kočiček do dobrých rukou.

16.1.2014
Dobrý den,
posílám foto Babulky, kterou jsme si od Vás 23.12.2008 přivezli a
která u nás žije dohromady s kocourkem Tyginkem. Trochu nám přibrala, ale teď jsem jí nasadila dietní granulky, tak snad zase shodí. Jinak je v pořádku, je z ní stále stejný mazlík, který jen čeká, kdy si panička někam sedne nebo lehne a už leží u ní:-).Jinak, když chce mít klid nebo když začne hučet vysavač, najde si azyl na zvýšeném patře, kde má své oblíbené místo na polštáři a tam si lebedí... A večer, když nejdeme včas spát, sedne si do dveří
a vyzývavě se dívá paničce do očí a její neustálé  MŇAU nejde neslyšet...

babulka2.jpg6.7.2018
V úterý 3.7. jsme museli nechat uspat jednu z ,,kulíšků“ – Babulku ( vyzvedli jsme si ji u vás 23.12.2010)  –  objevil se jíí na zádečkách ošklivý sarkom, ten jsme nechali operovat, ale objevil se zase a ještě mnohem větší. Sice se ještě zdála být v pohodě, ale už jen hlavně spinkala a já jí to každou chvíli převazovala, na veterině mi říkali, že už by se jen trápila. Přes slzy nemůžu ani psát. Tak si na ni vzpomeňte …
Miloslava

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Upřímnou soustrast

(Renata Žaludová, 7. 7. 2018 8:33)

se ztrátou Babulky

Babulko,

(Jarka, 16. 3. 2009 15:49)

ty máš tak krásný bříško!