Jdi na obsah Jdi na menu
 


Beruška 06

15. 8. 2023

beruska.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2019
Umístní:
depozitum Hodonín I.

10.2.2020 - V areálu firmy v Hodoníně, kde krmíme plaché kočky jsme si už před časem všimli nováčka - mladé černé kočičky. Dnes jsme si všimli, že kočička má potíže, teče jí hnis z uší i nosu, asi hůře slyší, protože se nám ji podařilo odchytnout. Byla ošetřena na veterině, zjištěno že má prasklý bubínek a potíže s rovnováhou. Je umístěna do karantény, probíhá léčba. Kočička je velmi bázlivá, možná úplně plachá, ale zpátky se vrátit nebude moci, tak budeme muset najít řešení ... 1.4.2020 - Beruška, zprvu unavená, nemocná, vylekaná. Dnes už miloučká, mírná kočička, nechá se hladit i pomazlit, ale když jde spinkat, pro jistotu si vždy najde nějaký úkryt. Miluje kuličky a koulodráhu u které si vyhraje i úplně sama. S kočkami vychází dobře. Zánět v ouškách se vyléčil, ale Beruška je hluchá. Také bylo poškozeno centrum rovnováhy, to se projevuje tak, že Beruška při chůzi pokyvuje hlavičkou. Kvůli postižení, bude hledat Beruška domov pouze v bytě, u kočičích kamarádů4.8.2020 - Beruška znovu onemocněla ... 30.8.2020 - Po léčbě kortikoidy se stav upravil, ale držení rovnováhy se zhoršilo, je možné, že se bude muset přistoupit k ablaci zvukovodu.
1.2.2021 - K ablaci zvukovodu nedošlo, Beruška je v rámci možností v pořádku, ale vzhledem k postižení a celkově nepříznivé prognóze jsme se rozhodli jí domov nehledat a zůstane u nás. 1.11.2021 - Beruška byla na čištění oušek a v narkóze se odstranili špatné zuby. Ulevilo se jí a je v lepší náladě.
15.8.2023 - Berušku jsme dnes našli mrtvou, náhlé úmrtí, pravděpodobně mozková mrtvice. Je nám to líto.

Další fotky zde.

Beruška byla adoptována na dálku - na krmivo jí přispívala Jorga Lišková, Liduška, Jeník a Kuki. Děkujeme!

Beruška byla adoptována na dálku - na veterinární péči a náklady spojené s pobytem v depozitu přispívala Eva J. s rodinou a kočandy Pihulka, Rocky a Mia. Děkujeme!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Beruška

(Eva J., 25. 8. 2023 17:52)

R.I.P. zlatíčko

pozdrav Berušce

(Jorga + L&J&K, 30. 3. 2020 10:26)

Ahoj Beruško, jak se máš? už ses zotavila? držíme ti palce!

Re: pozdrav Berušce

(Kočky SOS Hodonín, 1. 4. 2020 16:08)

Ano! Beruška může do nového domova. :-)

Re: pozdrav Berušce

(Kočky SOS Hodonín, 30. 8. 2020 18:36)

Berušku jsme zatím stáhli z nabídky.
Nyní je sice relativně v pořádku, ale nevíme jaká je prognóza, je hluchá, se stíženou pohyblivostí a možná ji čeká ablace zvukovodu. A vzhledem k tomu, že v depozitu nijak nestrádá (kočky jí nevadí, hraje si), tak jí zatím domov nehledáme.

Jak pokračuje léčba Berušky ?

(Tihonová, 30. 8. 2020 9:25)

Dobrý den, od 4.8.2020 nejsou o Berušce další informace, jak pokračuje léčba. Je možné sdělit, co s ní je, přispěla bych na její léčbu. Zdraví T. a kočka Nora

Re: Jak pokračuje léčba Berušky ?

(Kočky SOS Hodonín, 30. 8. 2020 18:32)

Léčba Beruška nebyla finančně náročná, dostávala kortikoidy po kterých se její stav upravil, ale je možné, že časem bude muset na operaci, aby se zvukovod odstranil (ablace zvukovodu).

Nyní je relativně v pořádku, ale nevíme jaká je prognóza, je hluchá, se stíženou pohyblivostí a vzhledem k tomu, že v depozitu nijak nestrádá (kočky jí nevadí, hraje si), tak jsme ji prozatím stáhli z nabídky.