Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 4. Q 2009

1. 1. 2010

Zpráva o naší činnosti
za 4. čtvrtletí roku 2009
+ prezentace s hudbou


ŘÍJEN

3.10. nám paní, která krmí na sídlišti plaché venkovní kočky, přinesla dvě černobílá dlouhosrstá cca 5týdenní koťata, která tam honil pes. Rozitka i Kelvin byli velmi nemocní, rýma se bohužel ukázala být chronická.

4.10. našla slečna ve Velkých Bílovicích v keři dvě cca 3týdenní koťata. U nás asi za 3 týdny umřela.

8.10. jsme jely do lesa k Rohatci a odvezly odsud tři koťata: Amorka, SueEliáše. Paní je tam již od prázdnin krmila, ale nyní nás zavolala, protože Sue byla nemocná. K sobě si je vzít nechtěla. Sue u nás bohužel umřela, Amorek  byl umístěn, Eliáš čeká na nový domov.

16.10. v noci nás zavolali hasiči k požáru domu v Hýslech s tím, že jsou tam zvířata na utracení. Odvezly jsme odtud čtyři koťata a jezevčíka, byla tam ještě kočka, ale ta utekla. Jezevčík strávil noc na kapačkách na veterině, ale nebylo mu bohužel pomoci, koťata jsme našly promočená a špinavá v psí boudě. Jedno z koťat bohužel nepřežilo, jedno - Kris -  již bylo umístěno, ostatní dvě - Pretty a Medlin u nás na umístění teprve čekají.

Obrazek
Koťata z Hýsel

17.10. jsme přijaly 5týdenní bílomourečku Jonášku, kterou její majitel vyhodil na zahrádkách. Je velmi drobná, velmi podobná Bonsajce. Téhož dne našla naše známá v Bojanovicích hladového bílozrzavého Čaka, chodil za ní, když roznášela naše propagační letáky.

20.10. potkala tatáž paní v těch samých místech bílozrzavého Pegase, pravděpodobně Čakova brášku. Zůstali u ní až do umisťovací Výstavy pro kočku, odkud si je odnesli jejich noví majitelé.

22.10. jsme přímo od nálezců umístily sourozence Baculku a Fili.

29.10. přivezla Městská policie ze sídlišti nemocnou 2měsíční bílomourku Mišelku. Daly jsme ji prozatím k rodičům paní Malečkové a zatím to vypadá, že tam již zůstane natrvalo.

31.10. pro nás paní Šilhanová v diskotéce Flip Zlín uspořádala benefiční taneční show. Show byla velmi úspěšná - zúčastnilo se jí 200 lidí.

V říjnu našli domov: Lucinda, Ája, Florián, Monty, Pandora, Osman, Ondrášek, Darinka, Lady, Baculka, Fili, Mišelka.
Do depozit přijato: 17, umístěno: 12. 


LISTOPAD

2.11. přinesla paní naší známé v Bojanovicích kocourka Alberta, kterého prý našla u vinných sklepů. Původně měl zůstat v Bojanovicích až do umístění, ale velmi naříkal a byl nemocný, a tak jsme jej převezly k nám. Téhož dne jsme přímo od nálezců umístily mourečku Nafi

6.11. nám volali zaměstnanci našeho sponzora - pizerie Casa Mia, že  mají ve sklepě kotě. Bohužel se ukázalo, že má FIP, a po pár dnech umřelo.

7.11. nám volala paní, která krmí plaché kočky u lázní a u nemocnice, zda bychom přijaly 4měsíčního černého kocourka. Tiborův odchyt jí trval celé 3 týdny. Téhož dne nám paní ze Strážnice přivezla bílomourku Nany - jedno z koťat, které jí u doma porodila přitoulaná kočka. Nany byla nemocná a paní si s ní nevěděla rady. O ostatní koťata a kočku se prý postará sama.

8.11. jsme přímo od nálezců umístily zrzavého kocourka Džema, který se narodil kočce volně žijící ve stájích v Bojanovicích.

20.11. našla paní u lázní nemocného 3měsíčního mramorově zbarveného mourka s bílýma tlapkama Tobiáše.

22.11. jsme se zúčastnily umisťovací Výstavy pro kočku - domov zde našlo 18 našich kočičích svěřenců. Téhož dne našla jiná naše známá Tobiášova brášku Tadeáše - potuloval se na tom samém místě co Tobiáš. I on byl velmi nemocný. V té době byly v noci velké mrazy.

24.11. nám slečna, která nám v květnu přivezla černého Emilka, dovezla z Rousínova ze sídliště černobílého velkého kocoura Barnabáše. Byl velmi nemocný, vyhublý na kost a navíc mu selhávaly ledviny. Pobyl u nás asi týden a bylo mu čím dál hůř, rozhodly jsme se pro uspání. Téhož dne jsme přijaly kočičí sourozence Vojtíška a Mášenku, kteří se narodili kočce v Moravské Nové Vsi. Jejich majitelé koťata nechtěli, měli je i s kočkou venku. Kočku jsme jim vykastrovanou vrátily. Večer pak přivezl pán z Kyjova 5měsíční mourečku Kiaru. Našel ji na parkovišti a nemohl si ji nechat, protože hodně cestuje. Byla hladová a vystrašená.

Obrazek
Vojtíšek

25.11. nám volali zaměstnanci benzínky, že našli zrzavého kocourka. Zhruba půlroční Artur byl celý špinavý, nejspíš někde vlezl do motoru auta a přijel v něm až sem.

28.11. našla naše známá bílého kocourka Mikuláše, který se hladový potuloval po Bojanovicích. Zůstane až do umístění u ní. Téhož dne jsme přímo od nálezců umístily sourozence Edisona a Běláska.

29.11. nás naše známá požádala o pomoc s umístěním tříbarevné Rozárky, o kterou se již nezvládá starat. Rozárku jsme nejprve nabízely přímo od majitelky, 29.11. jsme ji převezly do Bojanovic a na nový domov čeká nyní tam.

V listopadu našli domov: Nafi, Ajša, Džem, Ava, Jáchym, Lejla, Lola, Bibi, Emilek, Zek, Teodor, Šanel, Mimi, Homér, Aleška, Viktorka, Andulka, Korina, Zoe, Dejla, Amorek, Forest, Čak, Pegas, Flíček, Rosička, Edison, Bělásek.
Do depozit přijato: 17, umístěno: 28. 


PROSINEC

2.12. donesla paní zrzavého nemocného kocourka, kterého našla u baráku, kde krmí plaché kočky. Byl velmi špinavý a páchl, jako by spadl někam do močůvky. Byl také velmi nemocný, musely jsme ho nechat uspat.

16.12. jsme jely do zahrádek pro 10měsíční dlouhosrstou černobílou Pamelu, která se tam již 14 dní potulovala. Paní, která nás zavolala, tam krmí venkovní kočky, jejichž počet se s každou příchozí zimou zvyšuje, neboť jejich majitelé - obyvatelé chatek odjíždějící na zimu do města - je tam na zimu vždy nechávají napospas svému osudu. Paní se o všechny tyto kočky obětavě stará a hlásí nám nově příchozí kočky, abychom je nechaly vykastrovat. Při tom všem musí neustále čelit nadávkám od lidí, kteří jsou přesvědčeni, že za existenci koček mohou nikoliv lidé, kteří své kočky opustili, ale ona.

Obrazek
Pamela

20.12. byla u činžáku na Národní třídě nalezena nemocná 4měsíční Natálka. Je v depozitu u paní Malečkové.

28.12. jsme přijaly 4měsíční černou Bosanu, kterou u lázní v Hodoníně honil pes. Vypadá zdravá, dobře živená, byla nejspíš vánočním dárkem, ale nikdo se po ní neshání. Na svůj nový domov čeká v Bojanovicích.

31.12. nám volala paní, že k ní oknem domů přišel bílomouratý kocourek. Její kočky však žárlí a nechtějí jít domů, a tak jsme jej přijaly a převezly do depozita do Bojanovic. Pojmenovaly jsme ho Silvestr.

V prosinci našli domov: Celestýnka, Rory, Tabita, Čikita.
Do depozit přijato: 5, umístěno: 4.



Od října do konce prosince 2009 jsme

- přijaly celkem:

39 koček

- umístily celkem:

44 koček

- nechaly vykastrovat:

59 koček
(z toho 17 vráceno do
 původních lokalit)

1.1.2010 máme v našich dvou hlavních depozitech v Hodoníně celkem 70 koček, v Zastávce u Brna 11 koček a 12 v jiných depozitech. Všechna depozita jsou soukromé byty, jiné prostory pro péči o kočky nemáme. Na nový domov tak u nás čeká celkem 93 koček. Dalším cca 130 kočkám zajišťujeme krmení, které několikrát do týdne nakupujeme a rozvážíme.

Průběžně pak vyjíždíme za odchyty plachých venkovních koček, které po odchytu v jejich lokalitách vozíme na veterinu na kastraci, vyzvedáváme z veteriny a po rekonvalescenci v našich depozitech vozíme zpět do jejich lokalit. Celkem jsme takto za říjen odchytly a nechaly vykastrovat 11 koček, za listopad 4 kočky, v prosinci 1 kočku. Dalších 43 kastrací jsme nechaly provést u koček z našich depozit.

Rok 2009 pro nás byl mimořádně náročný. Na umísťování koček se naplno projevila finanční krize, která lidi odrazuje od pořízení dalšího zvířete. Zatímco v roce 2008 jsme do nových domovů umístily 204 koček, v roce 2009 to bylo o 83 koček méně, a sice 121. Počet přijatých koček se výrazně neliší - oproti roku 2008 jsme v roce 2009 přijaly o 2 kočky více.

Součástí naší Zprávy o činnosti za 3. čtvrtletí 2009 byla i prosba o pomoc, kterou jsme rozeslaly na více než 2000 e-mailových adres. Děkujeme všem, kteří na tuto prosbu zareagovali a díky nimž jsme kritické období přežily. Bez Vás bychom to nezvládly. Stěžejní součástí podpory naší činnosti jsou přitom pravidelné příspěvky soukromých dárců, kteří se rozhodli nás podporovat ať už formou adopce na dálku či neadresných trvalých příkazů na bankovní účet našeho sdružení. Děkujeme též firmám, které v tomto roce naši činnost podpořily, a desítkám nejmenových dárců, kteří nám během roku 2009 zaslali příspěvky jednorázové. Do této skupiny dárců patří i lidé, kteří si od nás objednali kočičí škrabadla. Výtěžek ze zprostředkování koupě jsme použily na úhradu veterinární péče, která nás v tomto roce stála nejvíce peněz. Vám všem patří velký dík!

V neposlední řadě pak děkujeme hodným lidem, kteří nám pomohli jak nejvíce mohli: osvojením kočky z našich depozit. Umísťování koček do nových domovů je základním smyslem naší práce a bez něj bychom nemohly přijímat další bezdomovce. Děkujeme!


A na závěr malé překvapení - rok 2009 očima Kočky SOS v prezentaci.

Prezentaci si před spuštěním nejprve uložte.
Kliknutím na uložený soubor se Vám pak sama spustí.
Otevíráte-li ji bez uložení, zadejte "Prezentace/Spustit prezentaci/Od začátku".
Doufáme, že Vám prezentace "pojede" tak, jak má, včetně hudby.;-)

Obrazek

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kočky na fotografiích

(Kočky SOS, Petra, 21. 1. 2010 13:26)

Na titulní stránce prezentace jsou Tabita a Rozmarýnek, 4 koťata z Hýsel se jmenují Kris, Pretty a Medlin, čtvrté zemřelo ještě než jsme je stačily pojmenovat.

moc hezké kočičky

(markéta tichá, 18. 1. 2010 16:29)

mate tady moc hezké kočičky !!!!mocinky by mě zajímalo jak se jmenují ty dvě kočičky jak je na té fotce napsáno kočky sos hodonín v roce 2009.jsou mocinky krásné doma máme jednu podobnou!!!ale tyto jsou mocinky krásné.kočičky mám ráda už od malička a když vidím nějakou opuštěnou kočičku na ulici je mi jí líto.ještě se my líbí ta 4 kočičky co jsou na hoře a také by mě moc zajímalo jak se jmenují.mohly byste to na tyto estranky napsat??jestli ano tak mocinky děkuji!!!

Držte se!

(Sandra Šilhanová, 4. 1. 2010 13:16)

Děkuji Vám za práci kterou děláte a kdykoliv bude možnost zase pomoci, tak vůbec neváhejte se na mě obrátit. Jinak mě velice těší, když vidím zprávy o umístěných kočičkách i v tomto povánočním období, myslím, že je to to nejlepší, co se může dít :)

Držím Vám palce a přeji hodně nových domovů pro kočičky a více zodpovědných majitelů koček.

Delate skvelou praci!

(Dana Prochazkova, 3. 1. 2010 20:04)

Rada Vase sdruzeni podporuji, protoze jsem presvedcena, ze to ma smysl. Preji vam vsem v roce 2010 hodne sil, stedre sponzory a samozrejme co nejvic umistenych kozisku!

S pozdravem z Vidne,
Dana a kocouri Leon a Darwin