Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domino, Pišta, Žanetka, Merynka a Eda

22. 4. 2015
domino06.jpg pista10.jpg zanetka14.jpg

Bílý kocourek s černými flíčky Domino, kterému jeho nálezci dali jméno podle zbarvení, se koncem srpna 2010 objevil u popelnic v Otrokovicích, kde žalostně mňoukal. 3.4.2011 byl spolu s Pištou a Žanetkou umístěn k psovi do Drnholce, v březnu 2012 však byli jejich majitelé nuceni se stěhovat a kočky si s sebou vzít nemohli - byli tedy všichni tři vráceni. 5.8.2012 Domino byl umístěn do Vracova do domku se zahrádkou. Černý kocourek Pišta byl v 8/2009 odložen na sídlišti s krabicí a s miskou granulí. Byl plný parazitů, ale u nás jsme ho rychle daly do pořádku. Černobílou Žanetku si vzala v listopadu 2010 na burze v Hodoníně holčička, maminka jí ale nedovolila si ji nechat, a tak skončila u nás. 8.1.2013 byli Pišta s Žanetkou umístěni k Dominovi, jsou tak zase všichni tři spolu. 12.4.2013 přejelo Žanetku auto. 10.4.2015 - Přišla smutná zpráva - Pištu srazilo auto.
merynka.jpgBílomourka Merynka zůstala spolu s dvěma dalšími kočkami v nájemním bytě úplně samy, když je jejich majitelé opustili. Až po 4 dnech je tam našel pronajímatel. S majitelkou koček se mu nepodařilo spojit (nám také ne), její přítel řekl, ať si s nimi dělá co chce. Majitel bytu nás kontaktoval a kočky přivezl. Merynka je moc milá a mazlivá kočička, která neustále povídá. 14.4.2013 byla Merynka umístěna k Dominovi a Pištovi. 31.10.2020 - Merynka odešla do kočičého nebe pro selhání ledvin.

Děkujeme Darje Čablové, která Pištu během jeho pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme též Jorze Liškové, která stejným způsobem podporovala Žanetku. Děkujeme paní Jarmile Teturové a kočičkám Káti a Klinger, že Merynku taky po dobu jejího pobytu u nás podporovaly. Děkujeme.
eda250.jpegBílého kocourka s černými znaky Edu našli v červenci 2010 spolu se sourozenci v krabici lidé u silnice mezi Rohatcem a Hodonínem. Eda je milý, mazlivý a hravý kocourek, vhodný jako společník k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. V srpnu 2012 byl Eda umístěn, ale nemohl si zvyknout, a tak byl po deseti dnech vrácen. V novém domově bude potřebovat trpělivý přístup a čas. 18.3.2013 byl Eda umístěn jako jedináček, 23.4.2013 byli k Edovi umístěni sourozenci Hugo a Babetka (více zde), ale bohužel všichni tři byli vráceni 30. 5. 2014 z finančních důvodů, protože si jejich majitelka nedokázala spočítat peníze a k těmto třem kočkám si pořídila ještě další tři kočky. Eda našel ihned nový domov u Domina, Pišty a Merynky. 28.11.2014 - Eda si na kočku Merynku zasedl a velmi ji pronásledoval​, napadal a stresoval. A tak když se našla vhodná příležitost, pořídili jsme mu domov nový, kde bude jedináčkem a doufáme, že už tu zůstane trvale! 28.11.2014 byl Eda přemístěn do Zlína, do bytu s předzahrádkou, kde bude jedináčkem. Více zde.      

Děkujeme manželům Munzarovým & kocourovi Pedrovi a bíglu Baddyovi, že Edu po dobu jeho pobytu u nás podporovali.

Fotky Domina z doby jeho pobytu u nás najdete zde, fotky Pišty najdete zde, fotky Žanetky najdete zde a fotky Merynky najdete zde.

Jejich společné fotky znového domova pak zde.

barnabas250.jpgKocour, nar. 10/2014

Barnabáš je krásný černý kocourek, s delší jemnou srstí. Byl jak kotě nalezen v kartonové krabici u starého Kauflandu v Hodoníně spolu se svými sourozenci - Pružinkou, Koudym a Zoe. Všichni mají delší jemnou srst. Barnabáš je mladý kocourek, rošťák, veselý, hravý a k člověku velice mazlivý a přátelský. 22.4.2015 byl Barnabáš umístěn do Vracova k Dominovi a Merynce, místo Pišty, kterého srazilo auto.

Další fotky zde.

 


Z nového domova máme tyto zprávy:

5.8.2012:
Dobrý večer, tak moooooc děkujeme za Domina, jméno mu necháme. Jinak je to miláček, trošku papkal, většinu dne se ovšem povaluje s dětma a hlavně s malým na posteli. Zatím nijak neteskní, ale ještě jsme všichni vzhůru uvidíme v noci. Určitě Vám ještě napíšu.

8.8.2012:
Dobrý večer paní Lucko,
Domino je zlatíčko, je šíleně hodnej a mazel, ale dělá mi starost to jeho papání. Skoro nežere, myslíte že je to tím stresem z nového prostředí???? Jinak vypadá že mu nic nechybí, celé dny se povaluje a pospává (v noci se mnou v posteli). Byl takový spavý a lenoch i u vás??????? Neschovává se nijak, spí na sedačce nebo na židli u stolu, takže vyloženě vystresovaný mi nepřijde. Je pravda, že klid na který byl zvyklý od vás tady asi nemá, děti jsou hlučné a já na ně občas taky zvednu hlas. Z ruky si pár granulek vezme, myslíte že ho mám nechat, že se srovná sám a až bude mít opravdu hlad tak se nažere????????????

Naše odpověď:
Tak jsem ráda, že jsme to takhle vyřešily!:) Po telefonátu si myslím, že je v pohodě, jen stále lehce omráčen z přesunu. On se Vám rozjí a časem i rozhýbe.:-)

13.8.2012:
Dobré ránko,
s Dominem je to den ode dne lepší, už krásně žere kapsičky a trochu i granulky, žravost bych tomu teda ještě neříkala, ale k tomu se snad propracujem. Léky zvládá dobře, vždycky je zají kapsičkou, nezvracel je ani jednou, je to šikula. Už začínám pozorovat, že vymýšlí blbosti, skáče za mouchou, víc běhá, atd.
Hlavní stanovistě si určil u mě v posteli kde spolu trávíme celou noc.

18.8.2012:
Dobré ránko,
tak si myslím, že Domino už je ve své kůži. Pobíhá a poskakuje po domě, už i nahlíží se zájmem přes síť co se děje venku a je vidět, že pak bude venku mooooc rád. A večer zase šup do postele. Moc ho baví chytat večer můry, které omylem vletí do domu za světlem, je to docela srandovní ho pozorovat jak za nimi skáče a snaží se je chytnout.
Jinak ještě dobíráme léky, papání se už spravilo, ale stále bych tomu neříkala žravost. Ale je pěkně vymyšlený. Co se týče měkkého krmiva zvítězil Gourmet Gold, k jiné kapsičce už ani nečuchne. Jen granulky mu moc nejdou, ale jak dělám oběd a začnu krájet maso, tak to je hned u mě, to miluje. Jak budu mít volnou chvilku pošlu vám zase fotečky.
Tak přejí krásný víkend a zase o sobě dáme vědět.

29.8.2012:
Dobrý den, tak posílám nové fotky a zprávy o Dominovi. Je to andílek, už je určitě zcela zdráv, běhá a skáče, dokonce už chodí na malé procházky na zahradu a moc se mu tam líbí. Zatím ho pouštím jen když jsem doma, aby byl pod dozorem, ale zdržuje se jen okolo domu, nechodí ani za plot. Dokonce už vyhnal i sousedovic kočku, když vlezla na naši zahradu................smích. No jo no vetřelec. Takže ještě jednou moc díky za skvělého kočičího kamaráda a budeme držet palce, ať i ostatní vaši chovanci najdou svůj láskyplný domov.

2.10.2012:
Dobrý den,
tak posíláme zase průběžnou zprávičku o Dominovi. Všechno je v pořádku, Domino si plnými doušky užívá venkovní vycházky, hezky se naučil mňouknout, když chce ven nebo dovnitř, dokonce se mi zdá, že přestal používat záchodek co má doma a chodí dělat potřebu ven. Papá krásně a jinak naprostý andílek, pořád nechápu, jak ho někdo mohl vrátit. Jen jiné kočičky opravdu nemusí, sousedovic kočka prchá jen ho vidí. A on se na ni taky příliš netváří :D . V noci zabere místečko někomu z nás v posteli a spokojeně přede.

9.1.2013:
Dobré ránko,
tady je vše v naprostém pořádku, Domino a Pišta spolu vycházejí skvěle, není mezi nimi jediný problém, dokonce si Domino zkoušel s Pištou i hrát :D . Jen žanetka je pořád pod kuchyňskou linkou, zatím cca od sedmi od rána nevylezla, ale v noci venku byla, ale nenechá se pohladit ani ode mě, hnedka uteče. Pišta občas zaleze za ní a dělá jí společnost a pak zase vyleze za náma. Snad se to srovná neb u nás je trošinku hlučnější domácnost.

O něco později:
Dobrý večer,
tak u nás vše při starém, Domino a Pišta jsou v pohodě, celý den bez jediné šarvátky, jen Žanetka celý den ještě nevylezla z pod linky, jen na chviličku se mi ji podařilo vylákat na kousek šunky, když viděla že kluci ji papají. Ale pak zase hnedka zalezla zpátky. Pišta za ní sem tam vleze, ale už se pohybuje hodně po domě s Dominem. Já doufám, že se to s ní zlepší, ale je fakt, že naše malá má momentálně vztekací období a tak pobékává skoro celý den a to Žanetce asi na klidu nepřidá. No uvidíme. Zatím se mějte Magda

10.1.2013:
Dobré den paní Lucie,
protože vím jak vám tady na té partičce záleží píšu vám zase průběžnou zprávičku. Žanetka celou noc lítala s klukama, dokonce ještě dopoledne byla venku v obýváku, teď se zase chvilku schovala, ale myslím si, že je to na nejlepší cestě :D . Když je klid nebo jí motivuje jídlo nechá se už pomalinku pohladit . Posílám ranní fotečky.

12.1.2013:
Dobré ránko paní Lucie,
u nás všechno v naprostém pořádku, jsou už nerozlučná trojka. Sice ty jejich noční honičky jsou náročné na ranní úklid, ale je zase sranda je u toho pozorovat :D))))))))
Všichni krásně papají, Pišta je vyčesaný a Žanetka už pod linku vůbec nechodí, dneska ráno se už nechala ode mne vzít i do náruče. Pošlu zase nějaké fotečky. O nějaké rivalitě nebo o návratu některého z vašich svěřenců zpět do depozita nemůže být ani řeč.

13.1.2013:
Dobrý den Lucko,
tak sedačka je už vyřešená, teď se na ní mohou vesele prohánět a nic se jí nestane. Nakonec to ani nevypadá špatně a aspoň konečně hřeje :D))))). Jinak vše v naprostém pořádku, Žanetka je miláček, už za mnou chodí pro pomazlení, večer, když jsem na pc si mi lehne na klín a spokojeně vrní. A kluci, tam není co dodat, prostě pohodáři. Pokud budete chtít, můžeme je klidně koncem toho týdne naočkovat a aspoň je zkontrolujete osobně.

28.1.2013:
Dobrý den Lucko,
tak u nás vše v pořádku, Domino už je zase sám sebou, trvalo to teda dva dny, ale už se z toho dostal. Dneska jsem se konečně dostala ke škole pro tu kočičku, neb malý celý minulý týden promarodil, majitelé se vrátili a dům již spravují a kočičku si vzali zpátky, ke škole si už chodí jen pro pomazlení od dětí, jinak celé dny přebývá s lidmi v domě nebo u domu.

12.2.2013:
Dobrý den paní Lucie,
tak u nás panuje naprostá pohoda a klidek. Domino, Pišta i Žanetka se snáší naprosto vzorně, jsou to naprostí miláčci. Domino zůstal u svého zažitého rytmu a celý den se povaluje po posteli a sedačce, jde se jen napapkat a vyčurat, Pišta ho vesele kopíruje a Žanetka????? To je ovšem kapitola sama pro sebe :D)))))
Ze zakřiknuté kočičky, která jak jste říkala, trávila většinu dne zalezlá pod postelí, se vyklubala pěkná nezbeda. Žádná hra pro ni není dost dlouhá, žádná skříň pro ni není dost vysoká a polička dost úzká, vleze prostě všude. A samozřejmě svoji mužskou část smečky navádí k neplechám pod jejím velením. Už není nikde zalezlá, nebojí se už ani návštěv, skoro pořád je se mnou v kuchyni, teď zrovna spinká vedle mě na židli a kluci určitě okupují moji postel :D))) A dokonce se mi zdá, že něco přibrala a Pišta nějaké to deko shodil asi mu ty Sterilky víc pasují, samozřejmě je ale ráno a večer proložíme kapsičkama, sem tam šunka, a hlavně syrové maso, to je u nás vždy vítěz. Tak se mějte krásně a my se časem zase ozveme a moc děkujeme za úžasné kočičí přátele.

16.4.2013
Dobré ránko Lucko,
u nás panuje relativní pohoda, Merynka se pohybuje volně po domě, není nikde zalezlá, jen je ještě trošinku plašší co se týče kontaktu s námi, ale to se jistě spraví. Večer, když děti leží se už se mnou a mužem krásně mazlí :D)))) Jen málo papká, ale to se taky dá dohromady. Jinak co se týče soužití s našimi kluky, Domino ji vzal bez problémů, ani náznak nějakého vrčení nebo syčení, jen Pišta si udržuje stále mírný odstup, semtam zavrčí někdy zaprská, podle mě mu pořád chybí Žanetka a nechce ji jen tak nahradit. Ale žádné extrémy, takže časem budou určitě nerozlučná trojka. Jinak okna jsou zasíťované, tak už koukají ven jen přes síť a nebo ze dveří na dvůr, kde je taky síť. Ven už opravdu nepustíme, pro jistotu. Tak zdravíme a brzo pošleme nějaké fotečky . Magda

4.6.2014
Tak píšu zprávičku, dneska mě Eda ráno vítal na kuchyňské lince :D)))) Už se plně účastní krmení, v granulkách vyhráli Royal sterilised, jen na měkké je teda malinko vybíravý, musíme přijít na to co mu chutná, nevím co pojídal v předchozím domově za laskominy, že mu naše kapsičky a konzervičky nejsou dost dobré :D))) Jinak se už pohybuje volně po domě, jen rychlejších pohybů se ještě malinko leká, ale to se spraví. S Dominkem a Pištou vychází skvěle, včera večer se zkoušel s Pištou i mazlit, jen Merry je na něj pořád trošku vysazená, vrčí, syčí, je to herečka, no prostě originál ženská.
Jinak si Eda získal všechny členy rodiny, je to takovej velkej vrnící stroj na mazlení. Sice teda šíleně líná, ale myslím, že po kvalitní stravě by se to mělo trošku upravit. My už si ho dáme do pořádku.
Samozřejmě zdraví Domino, Pišta i Merrynka a zbytek naší nahaté kočičí smečky.

Zprávy z nového domova po příjezdu Barnabáše:

22.4.2015
Cesta proběhla v pohodě, Barnabáš zabral strategické místo pod topením za sedačkou, jako každý nově příchozící. Domča ho zkontroloval, očichal a prdí na něj, Merry ho zkoukla z dálky a prchla, takže klídek. Záchod má kousek od sedačky, tak by mělo být všechno O.K.

24.4.2015
Ahojte holky,
já moc často nepíšu, ale dnešní zážitek Vám písnu. Jsou to dva dny co jsme si místo milovaného Pišty od Vás přivezly Barnabáše (Barneyho), všechno bylo celkem ok, zaujal pozorovatelnu za sedačkou, kde na něj nikdo nemohl a v noci zkoumal dům a všechny jeho zákoutí a poznával své nové kočičí kamarády. No dneska ráno jsem vstala, že vypravím děti do školy a školky a nikde nikdo. No je asi za sedačkou, řekla jsem si. Nabalila jsem děti do auta a jela jsem. Dojela jsem domů, kde už mě vítall další agent Domino a dožadoval se stravy. Tak jsem si nachystala dvě misky a rozdělila do nich konzervičku, jednu dala v kuchyni Dominovi a druhou jsem nesla k sedačce skálopevně přesvědčená, že je Barney pod ní. Mrkla jsem a on nikde. Tak si říkám asi je někde pod postelí. Vzala jsem baterku, šla do dětského pokoje koukla pod postele, to stejné ve druhém a v ložnici a on nikde. Tak následovalo druhé kolo ve kterém jsem už vzala zevrubně celé pokoje jak Sherlock Holmes a nic. No se smrtí v očích volám manželovi do firmy s mírným obviněním, že mu musel utéct jak šel ráno do práce. No on že ne, že si dával pozor bo není přece debil a ví , že se musí kvůli němu dívat. Tak nic, třetí kolo pátrání, já už spocená ani nechtějte vědět kde, bo kočka nikde, po hodině další telefonát manželovi do práce, jestli opravdu nemohl vyběhnout, zase jsem byla ujištěna, že tato varianta, nehrozí. No tak jsem usedla k pc, v hlavě scénáře jak z hororu, kde asi je a jak budete smutné když se nenajde. A najednou z ničeho nic, milý Barney sedí na prostředku kuchyně a kouká na mě. Absolutně netuším, kde byl schovaný a asi to ani nezjistím, ale asi se mu tam nelíbilo, protože přišel za mnou a od té doby se ode mě neodlepil.
Tak se mějte a my zase napíšem a určo pošlem i nějaké fotky. Magda

25.4.2015
Tak posílám slíbené fotky, už není problém ho vyfotit neb už se ode mě neodlepil, chodí se mnou i na záchod :D)))) Získala jsem i vydatného pomocníka při úklidu, výměna ubrusu v kuchyni, sbírání prádla, nic se neobejde bez jeho výstupní kontroly, jestli jsem to neudělala špatně. Nebojí se ani vysavače. Na záchodek chodí vzorně, až na dnešní dopolední nehodu, kdy prostě nemohl odejít z pokoje kde jsem vysávala, co kdyby mu totiž něco uniklo, tak se vykadil pod postel. No nic, bobky se sebraly, místo vyčistilo a postříkalo Sanitolem a snad bude klid :D)))) Už i hezky žere, po stresu ani památky, už zvažuju, že se mrknu, kde se z něj vytahujou baterky :D :D))))) . Magda

Jejich společné fotky z nového domova pak zde.

Videa, kde je Domino, Pišta nebo Žanetka:


Ježíšek pro kočky bez domova 2010


224634_10151150577640751_1958590172_n.jpg
Pišta byl s námi 17.8.2012 v Dobrém ránu.
1. vstup zde, 2. vstup zde 


Video z depozita L. Malečkové - 16.4.2012


Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.


14.10.2015
Ahoj holky,
tak po dlouhé době posílám zprávu. U nás vše v pohodě, klídeček a relax. Kočičáci jsou zdraví a výborně spolu všichni tři vychází. I na miminko si zvykli bez problému. Posílám pár foteček, hlavně Barnabáše s malým Mikuláškem, je to jeho velký hlídač :-)  Magda

barn350.jpg

Z Barnabáše je chůva...

Další fotky z nového domova pak zde.
 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:(

(Darja, 27. 4. 2015 20:46)

Pišto, je mi tě moc líto.

:-))))

(Iveta, 12. 1. 2013 9:00)

To je skvělá zpráva :-) Držíme Pištovi a Žanetce moooc palec, aby se měli moc dobře. Mockrát jsme si je prohlíželi a moc jsme na ně mysleli :-)
Parta z Bílovic

PIŠTA,ŽANETKA,DOMINO

(Musilovi, 6. 5. 2013 20:36)

Jsme rádi,že se kočičky mají tak dobře!