Jdi na obsah Jdi na menu
 


Eda(03), Hugo(02) a Babetka(02)

30. 5. 2014

eda03-11.jpg hugo.jpg30.5.2014 byli všichni tři vráceni, z finančních důvodů, protože si jejich majitelka nedokázala spočítat peníze a k těmto třem kočkám si pořídila ještě další tři kočky.  
Eda našel ihned nový domov
, více zde.        

 Bílého kocourkbabetka02.jpga s černými znaky Edu našli v červenci 2010 spolu se sourozenci v krabici lidé u silnice mezi Rohatcem a Hodonínem. Eda je milý, mazlivý a hravý kocourek, vhodný jako společník k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. V srpnu 2012 byl Eda umístěn, ale nemohl si zvyknout, a tak byl po deseti dnech vrácen. V novém domově bude potřebovat trpělivý přístup a čas.
18.3.2013 byl Eda umístěn jako jedináček  do Vracova do domku se zahrádkou .

Hugo, kocour, nar. 5/2012
Tři koťata Babetku, Huga a Falka našla paní u silnice mezi Rohatcem a Ratiškovicemi. Hugo je moc milý kocourek, rád si hraje se svými sourozenci i s ostatními koťaty. Spokojený bude se zvířecím 
kamarádem (do nového domova může odejít i s kterýmkoliv kotětem od nás) v bytě nebo v domku se zahrádkou.
Babetka, kočka, nar. 5/2012
Tři koťata Babetku, Huga a Falka našla paní u silnice mezi Rohatcem a Ratiškovicemi. Babetka je hravá milá kočičíslečna, spokojená bude se zvířecím 
kamarádem (do nového domova může odejít i s kterýmkoliv jiným kotětem od nás) v bytě nebo v domku se zahrádkou.
8.4.2013 byla k Edovi umístěna Terezka, ale vůbec si s Edou nesedla.
23.4.2013 musela být vrácena a  byli k Edovi umístěni sourozenci Hubo a Babetka.

Děkujeme manželům Munzarovým & kocourovi Pedrovi a bíglu Baddyovi, že Edu po dobu jeho pobytu u nás podporovali. 
Děkujeme adoptivnímu tatínkovi panovi Jindřichovi z Třebíče, že Huga po dobu jeho pobytu u nás podporoval.
Děkujeme MUDr. Daniele Vitouškové, kočičkám Jonášce, Danovi a Amince, že Babetku po dobu jejího pobytu u nás podporovali.

Fotky Huga u nás  zde, fotky Babetky u nás zde.

Fotky Edy, Huga a Babetky ze společného domova najdete zde.

 

Zprávy z nového domova:


19.3.2013 - ráno
Zdravim tak vcera jak jsme prijeli domu,tak sme otevreli prepravku, Eda se chvili rozkoukaval a jako prvni sel do koupelny a hop do vany, tam se natahl, nechal se chvili hladit. Po tom vyskocil a sel si lehnout na boty, take se nechal hladit a pritom se prevaloval ze strany na stranu. Po chvili se pak sel schovat. Dali jsme mu do jeho blizkosti zachudek ale do ted v nem nebyl. Granulek ani vody take neubylo. Noc byla docela klidna- jen parkrat zamnoukal ale ted rano mnouka v jednom kuse. Ted je schovany za skrinkou. Snad si zvykne.


19.3.2013- odpoledne
Zdravím tak Eda se pořád hrozně bojí a všude se schovává,odmítá vodu i potravu - granule,kapsičky,sýr,šunku. Když to k němu dáme tak to očuchá,olízne se a nejeví zájem. Ale hladit se nechá,dnes se i chvilinku mazlil. Na záchůdku také nebyl. :(
o něco později

Zdravím tak Eda si vzal kousek šunky a taveného sýru :) ale jinak nad krmením a vodou ohrnuje nos. Před chvílí bylo mazlení,je to zlatej kocour jen kdyby papkal a pil. Posílám první fotečky z nového domova.
večer
Je to uzasnej mazilek :) kdyz chce tak dojde a uz si leha a chce se hladit. A konecne se napil a trosku pojedl kapsicky. Ma uzasnou povahu. Jsme z nej nadseni :) zitra zase pisnu a poslu fotecky :) zatim se mejte krasne a preji pekny zbytek vecera.

20.3.2013
Tak zase píši nové informce ohledně Edy :) Je neskutečnej mazel. Na zavolání nebo poklepání rukou na zem přijde a jde si pro pohlazení. Dokonce s nama spinkal :) a už konečně použil záchůdek. Ale to krmení mu pořád nejede,na co byl přesně zvyklí?? My mu dáváme granule Royal,zkusili jsme i ten vzorek od Vás,kapsičky Whiskas a nechce. Jestli mu to nevoní nebo nevím. Zkusíme tu paštiku od Vás,kéž by přišel k chuti. Ale je pořád vidět,že má strach když slyší nějaký rachot. Posílám zase další fota :) Večer ho velice zaujali křečci,pořád je pozoroval :)

21.3.2013
Dobré ránko přejem. Teda dnešní noc byla šílená. Kolem 22h si Eda došel bucnout za nama a do 2:17 spinkal u noh. Pak sem šla na záchod a začalo to - Eda celou noc až do rána hlasitě mňoukal a přitom chodil z místa na místo. Vzbudil celý dům :D I když se došel nechat pohladit,pak se chtěl i pochovat,tak stále mňoukal. Vůbec nevíme co chtěl. A když trošku utlumil mňoukání,tak začal řádit - všude skákal,pozhazoval co šlo,dobýval se na dvěře.... Co sme za ty dva dny vypozorovali,tak on se ráno boji,furt se schovává a jak padne večer tak úplny obrat. Strach opadne a Eda se chodí několik hodin mazlit a pak začne řádit a mňoukat celou noc jak tajfun.
večer
Tak posílám dnešní fotečky :) Potvůrka nechce být přes den vzhůru,stejně si dycky zaleze a tam leží. Dneska pojedl zase pár granulek,trochu kapsičky,napil se a dostal kousek šunky. A teď už je živější,chodí za mnou,kouká co nesu a chce se mazlit. Dneska chtěl zase chovat,si předníma tlapkama vyskočil na rameno :) Mazílek náš. Ale za nikým krom mě nedojde,vždycky ho musím zavolat já :D

24.3.2013
Zdravím tak Edík se má zatím dobře :) už se uklidnil,sice ještě v noci párkrát zamňouká ale není to tak hrozné. Když odejdu večer z pokoje,tak začne mňoukat. Včera sem nebyla doma a Edík prý vůbec nevylezl. Až sem došla dom,tak hned došel :) posílám nové fotečky,je to zvědavec. Zítra nám přijde škrabadlo,tak snad se mu bude líbit.

29.3.2013
Zdravím :) tak Edik už zbaští za den celou kapsičku,celou paštiku a misku granulek,vody už taky vypije dost :) a pořřd se chce večer chovat,vydrži i 20 minut. Už nemňouká a chodí za mnou jak ocásek :D velikánskej mazel to je. Jak nafotíme zas fotečky,tak pošlem.

4.4.2013
Zdravím, Edík se má super,zkoušeli jsme ho seznámit se psem - pes je úplně v pohodě ,ale Eda ho nesnese.

9.4.2013
Zdravim :) prvni noc jsme prezili. Donesla jsem sunku tak si oba dali,Eda na Terezku zasycel a vycenil zuby a nevsimal si ji. Pak sme sli spat,Terezka mi spala u noh a Eda u hlavy. Pak sem slysela cca ve 2 h rachot - prskani,mnoukani atd. Rano byl kazdej zalezlej jinde. A ted jsou za posteli oba. Cca za hodku poslu fota.

24.4.2013
18.března 2013 jsme si z SOS Hodonín přivezli nádherného mohutného černobílého kocourka Edu.První den byl hodně zalezlý, ale od druhého dne už si začal zvykat a pomalu se z něj stával velikánskej mazel,kterej se chce pořád chovat a mazlit. všichni jsme z něj byli nadšení :)
Potom nám ale nějak zdivočil, přes den spinkal a v noci řádil,bylo vidět,že se nudí a že by potřeboval kamaráda.Tak jsme se nakonec rozhodli mu kamaráda pořídit.
Na to 8.dubna 2013 jsme jeli :) Lucka nakonec vybrala krásnou černobílou kočičku Terezku. (ta se nám moc líbila už když jsme jeli pro Edu).Terezka už v depozitu nesnesla žádné kočky,fackovala je,tak se myslelo,že jednoho kocoura zvládne a bude spokojená.
Když jsme Terezku přivezli, Eda ji očuchal a šel pryč. Nijak si ji nevšímal a ani ona jeho. první tři dny se Terezka vůbec nebála,pořád se chtěla mazlit a Eda ten byl schovaný. Po třech dnech se to ale z ničeho nic obrátilo a Terezka se Edy začala bát.Nebylo to ale nijak hrozné sedívali spolem na parapetu u okna a pozorovali co se venku děje,pak spolu bucali pod topením,jedli spolem a Eda občas sice po Terezce vyjel,zavrčeli na sebe, ale šli si pak každý po svém a každý na svoje místo. Eda spinkal v pelíšku a Terezka spinkala buď u mě v nohách nebo byla hned vedle mě. Terezka byla velikej miláček a hrozně moc hodná.Všichni jsme si jí tady zamilovali. Jenže Eda si s ní chtěl hrát a ona nechtěla,vždycky před ním utekla. A jak mu utekla,tak Eda šel na chodbu a začal tam mňoukat. Eda ten se chtěl pořád chovat,Terezka zas moc na chování nebyla. potom se ale postoj Edy k Terezce začal měnit.  Furt na ní vrčel,tlapkou ji švihl až Terezka zakňučela a od té doby se ho strašně bála,byla pořád schovaná za postelí,nebo si vylezla na takové místo,kde na ní Eda nemohl. Jak Edu zahlédla,tak ihned utekla a šla se schovat. Pak se začala bát se jít najíst,tak jsme jí krmení museli dávat buď z ruky nebo misku donést až k ní. Eda furt na ní číhal a hledal kde je. A jak se k ní dostal,tak jí vždycky přejel tlapkou po hřbetě a ona utekla a někdy i zasyčela. Když šla Terezka na záchůdek,Eda ji vyhnal. To samé z místečka kde v noci spinkala. Terezka začala být moc smutná a bylo vidět,že už to nezvládá. Doufali jsme,že se to srovná a zvyknou si, ale bohužel to bylo horší a horší,i když se s ní Eda nerval a nic jí nedělal tak před ním prchala. Po dlouhém psaní s Luckou jsme nakonec usoudili,že Terezka bude muset jít zpátky,nemá cenu aby trpěla kvůli Edovi a byla nešťastná. Po 14 dnech pobytu Terezky u nás se bohužel 23.dubna 2013 vrátila zpět k Lucce do depozita a ještě ten den jsme si odvezli k Edovi černé sourozence Huga a Babetku,které už Eda znal. První poznávání probíhalo velmi pěkně. otevřeli jsme přepravku a Eda šel hned sondovat co se děje. Hugo s Babetkou tam leželi a pozorovali okolí. Načež to Eda vlezl k nim do přepravky a začal je důkladně očuchávat. jako první vylezl potom z přepravky Hugo,velice opatrně našlapával a prozkoumával terén :D a šel se schovat do krbu,potom vylezla i Babetka a šla se schovat za Hugem. A spolu tam spinkali. Eda si jich pak přestal úplně všímat,dostal totiž hračku se šantou a to ho úplně omámila :D
Jak si nikdy nehrál,tak v ten moment byl jak kotě a úplně si to užíval :) Hodně dlouho si s ní hrál :)
Asi v 5:45 ráno nás probudil rachot - Eda s Hugem blbli,lítali všude jak pominutí,váleli se po zemi. Babetka byla schovaná,je plašší a je vidět že se v novém prostředí Babetka bojí. Ale chování Edy je úpně jiné než když tu byla Terezka. A je vidět,že zatím je Eda velice spokojený,Huga a Babetku olízal a Hugo se o Edu otíral. Teď všichni tři spinkají,každý na jiném místě. Babetka hodně Huga volá, ale ten na ní prdí a zkoumá terén. No doufáme,že si na sebe všichni tři zvyknou a že budou spokojení a nebude to potom jako u Terezky (hrozně moc nám tu chybí).

Posílám pár foteček ještě Terezky a fotečky nové trojice :)


20.5.2013
Ahoooj po dlouhé době posílám fotečky. Jinak se mají všeci tři parádně,máme veliké zásoby granulek,kapsiček a mlsků,těď čekáme rohový záchůdek,hračku,a veliké škrabadýlko tak doufáme,že se jim bude vše líbit. Jinak sou to mršky,pořád vymýšlejí nějakou neplechu. Museli jsme sundat garnýž se záclonou a všecko před nimi schovat :D


30.5.2014 byli všichni tři vráceni, z finančních důvodů, protože si jejich majitelka nedokázala spočítat peníze a k těmto třem kočkám si pořídila ještě další tři kočky.  
Eda našel ihned nový domov
, více
zde.        

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář