Jdi na obsah Jdi na menu
 


Viky

11. 2. 2012

viky02.jpgVe čtvrtek 15.12.2011 nám volali manželé ze zahrádek u masokombinátu, že našli kocoura, který nejspíš ničí není. Měli na nás číslo, protože jsme jim už kdysi pomáhaly s kastrací jejich kocoura. Nechat si ho prý nemohou, protože žijí z jednoho důchodu a mají dceru na škole. I když jsme je nakonec přemluvily, ať to aspoň zkusí a Vikyho jsme k nim po kastraci, odčervení a odblešení umístily, zůstat tam nemohl, protože údajně velmi útočil na jejich prvního kocoura Mikyho, který pak nakonec ještě onemocněl. Takže jsme Vikyho 31.12.2011 přijaly k nám. A vzápětí zjistily, že je velmi pohodářský a s ostatními kočkami žádný problém nemá. Nijak na ně neútočí a chová se tu jako doma. "Chyba" byla nejspíš na straně prvního kocoura, který pravděpodobně právě kvůli tomu, že byl nemocný, reagoval podrážděně. Viky je tedy vhodný i jako společník k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. Fotky z celé akce najdete na Facebooku. Viky byl 11.2.2012 umístěn jako jedináček do bytu do Kyjova.

Fotky Vikyho z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

Z nového domova máme tyto zprávy:

13.2.2012:
Dobrý večer paní Tomalová.
Viky se stal miláčkem rodiny. Jsme moc rádi, že jsme si ho vzali. Doufám, že se mu u nás taky líbí. V sobotu celé odpoledne chodil a vše zkoumal. Večer už byl strašně unavený, ale nemohl najít místečko, kde by zalehl. Nakonec to vyhrálo křeslo a myslím, že mu už zůstane. V noci ještě trochu mňoukal, ale teď už je to dobré. K jídlu se má velice dobře. Jí dobře granule i kapsičky. První den granule moc nechtěl, ale teď už jí obojí. Ale vodu asi moc nepije. Aspoň jsem ho neviděla. Ale zdá se mi, že vždy trochu ubyde. Zkoušela jsem i jestli by nechtěl radši přímo z kohoutku, ale nechtěl.  Škrábe se hodně kolem krku a na hlavě. Nevím, jestli je v tom potřeba něco udělat. Můžete mi poradit? Pokud nebude mít žádné zdravotní problémy, tak v létě bysme mu nechali dát tabletku na odčervení a v lednu by šel na přeočkování.
Velmi děkujeme za Váš přístup a profesionální jednání. Jsme moc rádi, že jsme se s Vámi setkali. Všechny kočky a kocouři naše děcka okouzlili. Myslím, že jim dlouho zůstane ve vzpomínkách návštěva u Vás. 
Napíšu zase příště, jak se Viky má. Pokud by byl nějaký problém, tak bych se ozvala.
Děkuji Vám.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dotaz

(Natálie Baničová, 7. 2. 2012 20:52)

Chtěla bych se zeptat na Vikyho.Jaký je a jestli by snesl bydlet v bytě?A jestli ho ještě máte,nebo už si ho někdo osvojil?Děkuji moc .N.B

Re: Dotaz

(Kočky SOS, Petra, 8. 2. 2012 10:03)

Dobrý den, Viky je zamluvený. V sobotu si pro něj přijedou. Máme ale spoustu jiných - např. Melichar by nutně potřeboval umístit. Je u nás moc nešťastný, musel začít brát antidepresiva.. Pro rychlejší domluvu prosím zavolejte paní Tomalové na tel.č. 724 142 463, vše s Vámi probere a poradí s výběrem.

Odpověď

(Natálie Baničová, 8. 2. 2012 15:52)

Tak to je mi líto Viky mi padl do očka.Ale zároveň mu moc přeji aby se měl skvěle.No myslím že se dojedu osobně podívat a nějakého mazlíka si vyberu.Děkuji moc N.B.