Jdi na obsah Jdi na menu
 


Barunka 06 a Scott 02

28. 3. 2023

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2021
Umístění:
depozitum Hodonín II.

18.3.2022 - Oznamovatel z Lužic nám nahlásil, že se u něj na dvoře objevila kočka, že vypadá nějak nemocně ... Kočička je asi 5 měsíců stará, v zuboženém stavu - uši plné svrabu, velmi bolavé, zanícené, očičko po opakovaných zánětech se asi nepodaří zachránit, velmi hladová. Po přijetí do karantény je nesmírně vděčná, užívá se teplý pelíšek, plnou misku a jen se mazlí a mazlí ... 20.9.2022 - Barunka je mírná, hodná a mazlivá kočička, nekonfliktní. Přátelská k lidem i kočkám. Očičko je funkční, blanka chirurgicky odstraněna opět dorostla a je zbytečné kočku vystavovat opakovaným chirurgickým zákrokům. Barunka hledá domov u kočičího kamaráda. 28.3.2023 - Barunka dnes odjela spolu se Scottem do nového domova, do Prahy, do domku se zahradou.

Další fotky zde.

Barunka byla adoptována na dálku - na krmivo přispívali Bubu, Tutu, Mumu, Deminka a Fanynka. Od Baunky pro Barunku. Děkujeme!

Barunka byla adoptována na dálku - na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem v útulku přispívala Pavla a Žaneta s kočkami Chapmanovou a Kamilkou. Děkujeme!

mensi.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2022
Umístění:
depozitum Hodonín II.

11.7.2022 - Dnes nám nahlásili, že ve firmě IAC v Hodoníně se objevilo malé kotě. Je to kocourek, celý špinavý, vypadá to, že přijel v motoru auta. Bohužel má zlomenou nožku. 23.7.2022 - Scott onemocněl, je apatický, má průjem, nechutná mu. Dostává antibiotika, podkožně infuze a po malých dávkách výživnou kaši. 21.11.2022 - Scott je krásný kocourek, mazlík a hračička a hledá domov u kočičího kamaráda. 28.3.2023 - Scott dnes odjel spolu s Barunkou do nového domova, do Prahy, do domku se zahradou.

Další fotky zde.

Scott byl adoptován na dálku - na krmivo přispívala Vanda Bočková a kocourek Pipi a kočička Mášenka. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

28.3.2023
Tak hlásím, že všechno v pořádku, kocourek Scott - nově Micínek - i kočička Barunka poznávají nové prostředí.... (zatím můj pokoj a později odpoledne už i chodbu, Micínek už byl i v kuchyni). Přidala jsem druhý kakáček a zdá se, že chodí oba do obou.... :-) Jedli Felixe, Micínek bez problémů, Barunka je vybíravější... :-). Gourmet jim moc nejede, dám jim večer ještě něco masovějšího...
Oba se nechají hladit a oba si zatím ne zcela bez obav, ale chodí pro pohlazení. Odpoledne jsem si na chvilku lehla, Micínek přišel a ducal hlavičkou, chtěl hladit, předl, později přišla Barunka, hladit a přitulit se. Barunka se nechá i vzít do náruče (na chvilku) a líbí se jí to, Micínkovi se v náruči nelíbí... Oceňují ale i různé skrýše - pod postelí, pod stolem, za PC tiskárnou... :-) Ohledně pelíšků je bohužel zatím žádný nezaujal, tak uvidíme ...
Moc Vám děkujeme, jsme rádi, že bylo možné osvojit si znovu kočičky od Vás. Velice si vážíme i toho, že jste kočičky mohli přivézt, jinak by to bylo velice složité. Ještě jednou děkujeme a já se zase ozvu... :-)

31.3.2023
Tak se sžíváme.... :-) :-)
V noci na včerejšek některá s kočiček zapla počítač :-), prostě náhodou ťapla na spínač, ráno to bylo v klidovém režimu... :-) Takže jsem na spínač nalepila páskou krabičku od sirek a zdá se, že to bude stačit. Všechno je zajímá, chtějí v kuchyni na linku a na sporák, aby si to prozkoumaly, nebezpečné. Alysska-Bobíšek, ani naše 2 kočičky předtím takové věci nedělaly, Alysska byla zpočátku velice bázlivá a chovala se vždycky rozumně, kočičky předtím přišly postupně, jedna od sousedů a jedna o příbuzné, a byly už starší.
Barunka a Micínek zdá se také ještě nerozumí slovu "ne" (anebo prostě ta zvědavost je větší než snaha porozumět :-)) , Alysska-Bobíšek tomu rozuměla od začátku.... Každé zvířátko je samozřejmě jiné. :-) Barunka už si našla velký pelíšek na chodbě, Micínek nějak ještě ne, uvidíme.
Jinak ale, oba jsou moc milí, včera večer Barunka přišla sama sednout si na klín, pochovat se a pomazlit, velice ji také zajímá rostoucí osení, které jsem pro ně vysela minulý týden (Alysska-Bobíšek to měla moc ráda, je to dobré hlavně v zimě, když kočky nemají dost trávy venku). Barunka zatím papá spíše suché krmení, Proplan a ND Prime, Micínek papá spíše vlhké...
Včera ráno trochu "divočili", asi proto, že dostali Carny, které má být masové a dobré, ale které se jim vůbec nelíbilo.... :-) Felixe pak papali....
Ohledně "přípravy" na tyto nové kočičky, hodně mi pomohla knížka "Po čem kočky touží" od Dr. Hattori, jsou tam i krásné obrázky. :-)
Zatím moc děkujeme a já se zase ozvu, co je nového... :-)

mensi.jpg2.5.2023
Dobrý den,
myslím, že Barunka a Micínek už si u nás docela pěkně zvykli, zvykli si zdá se i na to, že jsou spolu, občas se sice trochu honí, ale jindy jsou v naprostém souladu. Včera byli poprvé venku, nejprve měli obavy, kupodivu první šla ven Barunka, ale osmělovala se velmi pozvolna, Micínek se nejprve velice bál, i když jsem ho později vynesla v náručí ven, hned běžel zpátky. Myslím, že je to asi tím co zažili, oba jsou nalezenci, byli ztracení venku, tak teď se možná proto báli. Dnes už se na zahrádce cítili mnohem lépe, Barunka je spokojená, s požitkem lezla po hrušce a vylezla až nahoru, Micínek zatím lezl jen kousek, venku je bojácnější. Zdá se, že si to užívají, všechno tam kvete, je to pro ně zajímavé. Zatím chválabohu nejsou venku příliš akční, nehrnou se k sousedům apod. :-)
Moc Vám děkujeme za všechno co pro kočičky děláte, za obětavost i za Vaši pomoc s výběrem těch našich, myslím, že všechno se povedlo velice dobře :-). Moc zdravíme a já se zase časem ozvu.
Mějte se moc hezky, Nina

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář