Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pigi 03 a Sáva 02

28. 7. 2019

pigi8.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2018
Umístění:
depozitum Hodonín

11.6.2018 - Pánovi, který má v Miloticích firmu, se v dílně objevila kočka s už narozenými koťaty. Pán začal kočku krmit, ona se starala o koťata, ale dnes ráno koťata byla sama, kočka nikde. Koťata celý den plakala, kočka se až do večera nevrátila, tak jsme pro ně zajeli a krmíme stříkačkou ... Jsou to dva kocourci - zrzek Boris a černý Dan a dvě kočičky - želvovinová Evita a mourečka s rezavými flíčky Pigi. 13.3.2019 - Pigi je rozkošná mourečka, jemná, mazlivá, přítulná společnice. Těší se do do nového domova. 28.7.2019 - Dnes odjela Pigi společně se Sávou do nového domova, do Holasic, do domku.
Další fotky zde.

Pigi byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili Hiršlovi s vnučkou Beatkou, kočka Kristýnka a kocour Tom. Děkujeme!
Pigi byla adoptována na dálkuveterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu jí hradili Marťa, Tom a Moja. Děkujeme!

sava6.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2018
Umístění:
depozitum Hodonín I.

19.6.2019 - V Hodoníně na Národní třídě u vchodu do pojišťovny Kooperativa nalezena tříbarevná kočka! Kočka byla naprosto paralyzovaná strachem. Na této rušné třídě prochází desítky lidí a nikdo si jí nevšímal, až nám zavolaly dvě slečny. Těžko říct, kde se tady vzala, může to být i kočka zvyklá žít pouze v bytě, která vypadla z okna. Věděl by někdo, čí je? 20.7.2019 - O Sávu se nikdo nepřihlásil, je očkovaná, kastrovaná a může do nového domova. 28.7.2019 - Dnes odjela Sáva společně s Pigi do nového domova, do Holasic, do domku.

Další fotky zde.

Sáva byla adoptována na dálku - krmivo jí hradila Jitka Nešporová a psi Bobinka, Čenda, Kuba a kočky Julča, Jonáš, Mína a Lemur. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

img_2728.jpg6.8.2019
Dobrý den,
posílám malou aktualizaci, jak se u nás mají Pigi a Sáva. Obě si již zvykly a nemají snad z ničeho strach. Žerou trochu méně než bych čekal, ale granule i konzervy jim chutnají. Na záchod si myslím, že chodí normálně. Sáva opravdu skáče téměř všude a už byla i na skříních, kde kočky nikdy před tím nebyly. Je to hodně živá kočička. :-) Je to s ní trochu komplikované, protože občas při hlazení po nás vyjede zoubky. Tak jí hladíme jenom v krátkých intervalech, i když by chtěla víc. Dá se říct, že z ní máme trochu strach a na klíně si jí tak nenecháváme nijak dlouho. Protože jinak jí hrábne v hlavě a začne na nás vrčet a nebo i kousat. Teď po osmi/devíti dnech je to už lepší a nedělá to tak často. Tak snad si na nás zvykne víc a bude to v pořádku. Jinak je to
img_2720.jpghodně mazlivá kočička. I s Pigi si snad alespoň trochu padly do noty, občas se o sebe otřou hlavičkami nebo se honí po místnostech. :-)
Pigi se po počátečním ostýchání asi po třech dnech osmělila a už běhá všude stejně jako Sáva. Je to hodně mazlivá kočička a vydržela by se mazlit hodiny. Občas si tak nějak bezdůvodně zamňouká, asi jí chybí kamarádi od vás. Přikládám pár fotek a video 
https://youtu.be/OqEdlrQZwv4
Zdraví, JS

Kočky SOS:
Sáva je divoška, to jsem vám říkala předem. :-) Ale myslím, že se to bude lepšit - to její chování, i kousnutí plyne z nervozity, z její vnitřní nejistoty. Vezměte si, že ona byla 19.6. k nám přijata, kdy ležela na hlavní třídě naprosto paralyzovaná strachem, netušíme co se jí stalo, jestli jí někdo vyhodil nebo jí i neubližoval, pak další obrovský stres - velké množství koček, odmítala opustit klec ... a pak to vzalo rychlý spád, 28.7. už byla u vás ... To je na jednu roční kočičku opravdu hodně a já jsem si jistá, že ona jen potřebuje čas a zlepší se. V žádném případě ji nijak netrestejte, jen když kousne, hned se s ní přestaňte "bavit" a jděte od ní pryč. Ale ani se jí nebojte. Doporučuji, kupte jí znovu ten protistresový obojek co měla, on už je určitě vyprchlý, je to tento.
Piguška je bezvadná, a to že obě méně baští, to je také způsobeno stresem, nejistotou, změnou prostředí a určitě se to zlepší, obzvláště Pigi ráda papá, to vám jistě nemusím říkat. Ale čím jste mě hodně potěšil, že se holky začínají mít k sobě kamarádsky, to je moc dobrá zpráva.
Naďa Tomalová

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář