Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rose a Lily 02

20. 1. 2021

rose250.jpegKočka, kastrovaná, nar. 6/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Rose někdo vyhodil na Nesytě v Hodoníně. Rose je kočička hodně mazlivá a pozornost si dovede vynutit. Je to asistentka - už nic nebudete dělat sami, vždy vám pomůže Rose! Nevhodná jako jedináček. 20.3.2018 - Rose odjela do nového domova, do Hodonína, do bytu, ke kočičce.

Další fotky zde.

Rose byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byli Bára, Jakub a kocourci Moris a Jaroušek. Děkujeme!

img_20201209_221722_499.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2020
Umístění:
dočasná péče Hodonín

27.11.2020 - V zahrádkářské kolonii v Hodoníně, kde řešíme kastrace plachých koček (více zde) se objevilo velmi nemocné kotě. Bylo ošetřeno na veterině a protože není plaché, bylo umístěno do dočasné péče a bude se mu hledat domov. Je to kočička, dostala jméno Lily. 20.1.2021 - Lily se natolik spřátelila s Rose a Číčou, že se jí dočasná péče v Hodoníně stala domovem trvalým.

Další fotky zde.

Lily byla adoptována na dálku - krmivo jí hradili manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

 

Zprávy z nového domova:

20.3.2018
Zdravím,
Rose přestala plakat už cestou, zatím je v ložnici, z přepravky už vylezla a sedí pod postelí ... z naší dupající a ukřičené kočky se stala doslova tichá plížící se myška, obhlídku provedla a odešla do obýváku, kde má křeslo a spí, takže zatím seznámení pouze na dálku. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet, snad se holky trochu otrkají, dáme jim čas ..., zítra vám napíšu jak to vypadá. D.

22.3.2018
Dobrý den,
podařilo se mi pořídit první fotky setkání Rose a Číči, trpělivě jsem čekala dlouho do noci a vyplatilo se, protože naši Čičinku začala po ignoraci hlodat zvědavost, a tak zvolila taktiku pozorovatelky a slídilky, podotýkám hlavně nenápadně-plížením vpřed :-) .....a tak dlouho dlouho pozorovala a pozorovala, že nakonec Rose vylezla ze svého stanu v místnosti kde zatím pobývá.....trochu se očichali, potom se Číča dala rychle na ústup a nechala Rose prohlédnout si celou místnost a vše z dálky sledovala.....

Nooo a pak to přišlo, Rose chtěla jít a znovu se seznamovat, ale naše hvězda se nafoukla, naježila a začala vrčet, syčet, bručet a vydávat takové zvuky (bez útoku), že Rose to vzdala a šla zpět do svého stanu :-) ....a to už se zase Číča připlížila, sedla si blíž a zase vše pozorovala, jak vidíte na fotkách.
Potom se odebrala do jiné místnosti, tak jsem nechala pootevřené dveře a šla jsem spát....v noci jsem neslyšela, že by byl problém, ale ráno jsem musela Rose vzít, protože seděla za sedačkou, a dát jí zase do jejího pokoje, aby měla možnost se najíst a jít na záchod...., ještě se tak nestalo, ale doufám, že se to brzy změní, pohladit se nechá i chvilku vrňela a vychází  za mnou z úkrytu, tak myslím, že to dáme.
Jinak největší strach jsem měla, že naše kočka bude naštvaná, ale není, funguje normálně jak vždy, hraje si, běhá, otravuje :-).....tak je budu občas takhle k sobě pouštět a myslím, že když budu trpělivá, vše bude probíhat jak má.... nechci na ně tlačit, pro obě je to velká změna a myslím, že jdeme tou správnou cestou :-) nehledě na to že naše Číča je takový trochu hromotluk a mamlas a Rose je oproti ní takový drobíneček :-) tak musím dávat pozor ....
O dalším průběhu vás budu informovat a když vyfotím tak pošlu další fotečky, doufám, že se Rose u nás brzy zabydlí a bude se jí s námi líbit.... zdravím všechny kočičky a kocourky a samozřejmě i Vás, Lucie a spol. :-)

23.3.2018
Dobrý večer,
tak včera už se Rose chvilku i zapojila do hry s peříčkem a chytání míčků :-) pak jsem přinesla nakrájený párek,a naše Číča, která by ho nikdy nesnědla, se chtěla ukázat, dala si a Rose ji pozorovala a pak si dala taky, trochu, ale přece...a ještě neodolala kočičímu mléku :-) taky trošku, na chuť.... no a pak už zase schovaná.... proběhla nějaká výměna názorů, Číča byla moc otravná a dotěrně Rose nadbíhala a skákala a lekala jí, číhala...a tak dostala dvě výchovné kočičí facky :-) nic vážného....dnes ráno za mnou vylezla z pod postele, je neskutečně umazlená, uvrněná, otírá se a čumáčkem mi dává na tvář pusinky :-) takové něžnosti :-) takže už jsme kámošky... Válí se přede mnou na zemi, nechá si sahat na bříško.... přítele se ještě trochu bojí, ale myslím, že to bude dobrý, no a s Číčou je opatrná.....protože ta je taková mrška, že na ni vždycky číhá a pak vyběhne,a došahuje na ni packou, ale jen ze zákrytu :-) ... zatím se mějte, Lucie

27.3.2018
Zdravím,
tak dnes v 6 ráno začalo vámi slibované rodeo nebo spíš dostihy a toho mňoukání a vrčení kolem toho, bez ohledu na fakt, že ležím na posteli mi skákaly doslova po hlavě  pak se nasnídaly a byl klid  přistihla jsem Rose už i na chodbě na WC kakat, tak už se otrkává .... no a naši musím trochu ještě korigovat, protože je pořád moc akční, až to někdy Rose vyděsí.
Jinak před přítelem ještě utíká, ale když jsem tam já, tak se od něho nechá hladit a i s ním ležela na posteli.

29.3.2018
Dobrý den,
tak se hlásíme, jak to s námi vypadá.
Musím říct, že Rose už nebaví ani úkryt ani pobyt pouze v jedné místnosti a tak postupně zkoumá vše co jde, leze do skříní, do poliček, dokonce i do záchodu, umyvadla, linky, do špajzu, kdyby se tam náhodou našlo něco dobrého... :-) Když nespí, hraje si jak o život, běhá s peříčkem a krade naší kočce párky a žere jí je, ta je má na hraní, tak vždycky hledí, co to jako znamená :-)
Už je to i lepší v tom, že naše kočka začíná chápat, že u jídla jí musí nechat být a když se Rose
nelíbí nátlak naší kočky tak ji prostě sfackuje:-) no prostě převýchova v podobě kočičí.... dnes v noci holky hrály po celém bytě na honěnou, až neuvěřitelné jak dokážou dupat a bouchat, dokonce se jim, nevím jak, povedlo vysypat kočičí záchod :-) ....a to jsem vstala se podívat co se děje a to jste měla vidět ty pohledy a seděly, že jako MY NIC....to samo :-) .....taky se Rose učí od naší kočky pěkně se mnou mluvit a napodobuje ji, když naše kočka něco, tak Rose se přidá.....myslím, že budeme mít čím dál veselejší domácnost. Jinak pěkně papá, na záchod chodí, všechno v pořádku.
Víte, jen je mi líto, že jsem vážně nepořídila naší kočce kamarádku dříve, bylo by to pro ni mnohem snažší, kdyby věděla jak se má chovat v kočičím světě a ne jen v tom lidském ..., naštěstí ještě není úplně pozdě, tak se to určitě naučí. Prostě je vidět už i po tom týdnu, že je mnohem spokojenější, nechodí od ničeho k ničemu, nemňouká z nudy, dokonce už mi ani nečůrá do postele. I když nejsme doma, je to super a kdybych to měla napsat jako samostatný příběh, určitě by to měl být příklad toho, jak se to nemá dělat, že vážně když je kočka sama, není šťastná a mělo by to být poučením pro všechny lidi, kteří si mylně myslí, že kočka si zvykne, že jí samota nevadí a že lidi jí k životu stačí. Jsem ráda, že tady Rose máme a i když je to divočina tak bych neměnila. :-)
Přejeme pěkné svátky a dáme vám o nás zase vědět, s pozdravem Lucie, Rose a Číča :-)

31.3.2018
Dobrý den Lucko,
tak nevím jestli jste si to někdy všimla,ale Rose má na boku srdíčko:-) docela mě to pobavilo a taky než se to povedlo vyfotit... jinak.pěkně jí, dojídá i po naší kočce, asi dohání co nesnědla předešlé dny. A už ví že jídlo=kuchyň :-) popíšu vám tedy naše další noci...., doufám že vás opět pobavím.

047.jpgZhasne se světlo a až je jisté, že se spí, tak přichází mise v podobě plánování, mňoukání, vrkání, broukání, aaaa pak to vypukne, běh na dlouhou trať, skoky a nekonečné hraní :-) to by nevadilo, kdybych neměla pocit, že budu potřebovat ochrannou přilbu, protože spát s odkrytou hlavou je přinejmenším riskantní :-).....a možná i špunty do uší? Jsem zvědavá co budu říkat sousedům pod námi až se dojdou ptát co tady v noci tak dupeme, protože jak se říká "to nevymyslíš".....no a stejný průběh je taky kolem 6 hod.ráno....
Potom, když vstávám, tak vidím následky nočních hrátek, srolované koberce, všude písek ze záchodku, posnuté židle, ze stolu shozené co tam nejspíš nepatří :-) a mohla bych jmenovat dál.... no a to už se čeká na snídani a po ní ne že spánek, ale další hry, přerovnávání potravin ve špajzu, rovnání hrnců v lince....atd.
Nejvíce nás dnes pobavilo, když Rose s velkým nasazením chtěla chytit ručičku na hodinách a jak u toho kroutila hlavou :-) a broukala a říkala něco asi že, stejně tě dostanu :)....no a spát šly až kolem oběda, mají výdrž.... mezitím si dají něco k snědku a je klid, ovšem jen relativní :-) no a jsem zvědavá co bude večer a v noci. Pokaždé je to jiné a zajímavé ...
Lucka

19.4.2018
Zdravím všechny,
tak Rose je úplně v pohodě, je u nás měsíc a už se stihla naučit vše co nepotřebovala umět :-) Je neskutečně zvědavá, hravá a nenažraná :-) mluví v jednom kuse, pořád běhá, hraje si, bojuje s prachovkou, miluje myšky, míčky, sáčky a prolézá vše co může i nemůže :-)
Jsou s naší kočkou prostě duo k pohledání.... celé dny i noci pořád běhají, honí se, hrají na lekanou, vrčí, bručí, mňoukají, piští..... no hotová pohroma :-) posílám nějaké fotky pro představu, mám i nějaké video co se mi povedlo natočit, aby jste mi věřili, že naše kočka je vážně blázen, ale nejde mi to vložit do emailu, tak nevím jak to mám poslat.... no a jinak Rose je tak umazlená, že i když mi srovnává závěsy a věčně mi krade jídlo a cokoliv co si myslí, že je k jídlu, tak jí musím vždycky odpustit :-) máme doma prostě veselo....
no a jinak teda opravdu mám po problému s tím, jaká byla Číča, je naprosto v pohodě a čůrat chodí už jen na záchod, takže paráda.... jste super, že jste pomohli, poradili a vlastně můj problém vyřešili !! Děkuji!

Číča už se nenudí!

2.5.2018
Dobrý den,
tak máme zasíťováno a holky už tráví většinu času jen na balkoně... první čtyři fotky jsou
136.jpgkrátce po zasíťování a bylo netrpělivé čekání na poličky a zábavu...., další fotky už jsou zatím konečným výsledkem, myslím, že holky jsou šťastné, mají prolézačky, výhled i odpočinkovou část, travičku, vodu a hlavně čerstvý vzduch a vyhřívání na sluníčku.... Ještě není dokončeno úplně, ale budeme vylepšovat podle situace a nápadů :-)
Rose a Číča už jsou velké kamarádky, jedna bez druhé už ani ránu, sice se kočkují, ale už došla řada i na společné pusinky, čištění srsti, společný spánek, atd. :-) tak mám radost.... (poslední tři fotky),  že jsou takhle stále spolu, kam jde jedna jde druhá.... pořád se musí alespoň vidět, jinak následuje veliké volání a hledání, kam se kámoška poděla ... Lucka

31.5.2018
Dobrý den všem,
tak posílám pár fotek naší Rose, je to malý čert, je všude, pořád řádí, chce si hrát a je jí  plný byt, prostě ideální kamarádka k naší kočce :-) jsme moc rádi, že ji tu máme.... přes úschovnu pošlu pár videí, pro pobavení :-) třeba jak spolu loví brouka, to, že nesmíte Rose vzít její nejoblíbenější prádelní šňůru a že když děláte něco co ona zrovna nechce, stihne vás krutý trest :-) a naše kočka jak přesazuje trávu ... Jinak myslím, že si holky perfektně sedly, že jsou opravdu šťastné a z toho mám největší radost.

1.10.2019
Ahoj všem kočičím kamarádům a tetám do "KOČEK SOS ",
museli mi říct, abych vám už o sobě něco napsala, když mi totiž řekli že jsem tady už rok a půl, úplně jsem zírala! Tak rychle to uteklo ...
Jak asi víte, jsem Rose a když jsem odjížděla z depozita měla jsem nelehký úkol, naučit domácí kočku Číču aby se chovala jako kočka a aby věděla jak kočka má žít .... no.... a jak šel čas zvládla jsem to na jedničku! Jsme s Číčou dokonalá dvojka a už si to bez sebe neumíme představit, i když se pořád kočkujeme, honíme a pereme, tak se máme moc rády :-) no a aby jste věděli, na oplátku mě Číča naučila jak se mám chovat k lidem, abych dosáhla svého, jak se mňouká o jídlo, jak se říká že si chci hrát a taky mě naučila, že když jsou lidi doma, musím na ně pořád dohlížet :-) jeden si ani neodpočine, hlídat je v kuchyni, ochutnávat jídlo a pak zase rychle do koupelny, aby dělali všechno správně .... no nesmíte je nechat bez dozoru. :-) Ale je to zábava, třeba lidské jídlo mi fakt strašně chutná a oni mi ho nechtějí dát, no chápete to? Alespoň ochutnat vždycky musím, nejlepší je, když jsou tu děti na návštěvě, ti mi ochutnat vždycky dají. :-) No a taky s lidmi hrajeme hru a ta se jmenuje VADÍ-NEVADÍ ... když to nevadí je to celkem nuda, ale když to vadí ... joooo to je jiná, to se pak ta hra mění na KDO UTEČE, VYHRAJE :-) ale to vám vysvětlím zase jindy ...
Můj nejmilejší pelíšek je v kuchyni, lidi mu říkají odkapávač, nevíte proč? A když mi ho odnesou do koupelny, musím ho hned jít hlídat .... aby věděli, že tam nepatří. Jo, a taky mi říkají, že jsem jak s divokých vajec, nevím co tím myslí a tak si na ty vajíčka lehám, abych to pochopila. Taky mám ráda větrák, teď už ho nepouští, protože není horko, ale já si ho umím i pustit sama, tak mi to nevadí, líbí se mi jak to fouká. :-)

012.jpgS Číčou hrajeme často na stolní lampy, je to sranda kdo se pohne, ten  prohraje  a musí se nechat honit po bytě ... někdy až v noci, až lidi jdou spát, to se běhá nejlíp, nemusíme být tiše a že můžu dupat a hlasitě mňoukat, tak mě to baví mnohem víc. :-) Někdy nám řeknou, nechte toho a buďte ticho a tak chvíli počkáme a pak pokračujeme, lidi tomu říkají - zkouška trpělivosti, když nevstanou a nejdou se podívat co děláme, tak mají trpělivost fakt velikou! Někdy to ale nevydrží, tak to my se schováme a děláme, že my to teda rozhodně nebyly .....
Taky mě Číča naučila, že když si s něčím hraju, je zábavný si to hodit do záchodu a pak to lovit a pak když to tam zapomenu a přijde tam někdo, tak kouká co to má v míse. :-) A ještě hrozně ráda kradu, třeba naposledy jsem ukradla rohlík, to byla sranda, já nevěděla jestli není nebezpečný, tak jsem ho chtěla raději zneškodnit, co vy víte, co by se mohlo stát ... Taky je sranda když se lekáme, to lekáme i lidi, ale ty to tolik nebaví, taky je fajn když vyhodíte písek ze záchodu, nejlepší je jít nejdřív do vany, tam to bývá mokrý a pak s tím pískem chodit všude po bytě to se lidem líbí, to říkají - zase je všude písek, všude kamínky, tak se jim to asi moc líbí, že ? A taky mají rádi, když zvracíme na koberec a nebo hodně z výšky, to říkají - zase je tu nablito, fuj, kdo to byl ... no je s nimi prostě zábava, cokoliv jim uděláme, tak se jim líbí, to je jasný, že jo, akorát nevím, proč u toho někdy tak piští, to se asi naučili taky od Číči, to ona umí dobře, to jí říkají, že je to jak když tahá kočku za ocas a přitom to není pravda za ocas jí netahají, někdy je těžký jim rozumět ... ale i tak je to zábava. :-)
Ale to už stačí kamarádi, už musím běžet, Číča už mě čeká a mám toho spoustu na práci, napíšu vám zase jindy až se z toho běhu zastavím, ale musím vám říct - jsem tady moc šťastná a veselá a přeji vám kočičky, aby jste taky našly brzy svoje doma a lidem řekněte, že nemusí mít malé koťátko, že s námi dospělými kočkami je taky veliká zábava, to vám určitě ti mí lidi potvrdí, mají mě totiž moc rádi, tak vám držím tlapky a mějte se krásně, ahoj všem!
Vaše Rose

20.1.2021
Chtěla jsem se s vámi domluvit ohledně kočky Lily. Rozhodli jsme se si jí nechat, vzhledem k tomu že tím, že je tady mezi našimi kočkami vznikla pohoda a vzájemně se k sobě chovají úplně jinak než před tím. Hrají si spolu, neperou se, nežárlí na sebe a jsou spokojené.  S ní jsou kamarádky, starají se o ní a myslím že i ona je tady spokojená. Děkuji za trpělivost, ale rozhodlo hlavně to že Rose a Číča jsou úplně jiné. A dokonce i Číča shodila nějaký ten špîček, jak je teď pořád v pohybu. Posílám i pár fotek. Lucka.

mensi.jpg24.4.2023
Zdravím všechny v Kočkách SOS, v březnu to bylo pět let co jsme si od vás přivezli Rose.
A za chvíli oslaví sedmé narozeniny, i když bych jí tipovala tak sedm měsíců ne let, je pořád stejně bláznivá, hravá a ukecaná ... Posílám pár fotek, které myslím mluví za vše.
S pozdravem Lucie

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář