Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vybrali jste si u nás kočičku?

Výborně!

Co tedy dělat, když se rozhodnete, že některému z našich svěřenců dáte nový domov?

Zavolejte nám nebo napište jaký domov nabízíte na email kocky.sos@seznam.cz

  • do jakého prostředí kočička půjde, zda bude jen v bytě (jak velkém) nebo bude moci i chodit ven
  • bude-li mít u vás nějakého zvířecího kamaráda, zda máte další kočky nebo pejska
  • jak dlouho trávíte čas mimo domov, kolik vás je, zda už máte rodinu, děti ... atd.
  • jestli jste už kočku někdy měli a jakou kočku si představujete a co od ní očekáváte

Věřte tomu, že všechny tyto informace jsou moc důležité a jde o to, aby byla spokojená kočka tak i její majitel. Stejně jako každý člověk žije trochu jinak, tak i kočky mají rozdílné životní režimy, a každé vyhovuje něco jiného. A to je dobře, neboť každý má šanci najít si tu "svou kočku", pokud opravdu chce a při výběru respektuje nejen své, ale i její potřeby. Rady, jak si vybrat kočku, najdete zde.

Finální domluva pak probíhá vždy telefonicky, na tel.č. 724 142 463. To vše proto, abychom si byli jisti, že kočička, kterou jste si u nás vybrali, bude z hlediska své povahy a potřeb co nejvíce odpovídat vašim představám (neboť každá kočka je jiná, každá má jiné potřeby a lidé se někdy domnívají, že jejich "nová" kočka bude stejná jako ta předchozí).

 

u-nadi.jpg


A teď již k samotnému předání:

Do nového domova je zvíře předáváno na základě předávacího protokolu, který vymezuje práva a povinnosti osvojitele, a s informačními materiály (informace o péči). Testování na FELV a FIV provádíme na žádost oproti úhradě.


Nový majitel se podpisem předávacího protokolu zavazuje:

  • se o zvíře dobře starat a zajistit mu vhodné podmínky ke spokojenému životu (pozor, první měsíc nesmí kočka ven a koťata až do kastrace, více zde!)
  • umožnit zástupci předávající organizace kontrolu zvířete
  • pro případ, že se o zvíře nebude moci dále starat, zvíře organizaci vrátit
  • zvíře vykastrovat, pokud je převzal nevykastrované
  • 2.-3. den po převzetí zvířete oznámit, jak se zvířeti daří. Též podat zprávu ještě zhruba během prvního měsíce pobytu v novém domově na náš email kocky.sos@seznam.cz

Při převzetí dospělé kočky (či kocoura) uhradíte od příspěvek za KASTRACI, ODČERVENÍ A VAKCINACI ve výši 1 000,- Kč

Za vakcinované a odčervené kotě zaplatíte 500,- Kč.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=P5GYGMrzRSw
A takto nějak probíhá umístění koček z našich depozit v praxi
- video je z umístění Andělky a Emily


Aktualizace: 1.2.2021

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

osvojení kočky

(Alexandra Černá,Brno, 8. 2. 2009 13:17)

Pěkný den,
v roce 2006 jsme si od Vás vzali Ketty (Judy) k naší kočce Elze, ta bohužel onemocněla a musela být uspána. Rádi bychom pro Judy kamarádku nebo kamaráda, Judy zůstala bázlivá a vlastně až když je teď sama, se více projevuje, ale taky pořád vyžaduje hraní. Z nformací v nabídce jsme si vytipovali možné kamarády : Puki, Artuše, Eliota, Kokinku nebo Matěje. Prosím, zkuste nám navrhnout nejvhodnějšího kamaráda, aby Judy zůstal pocit, že je dominantní. Přijeli bychom si v pátek 13. 2. 2009 večer snad do 20. hodin.
kontakt cerna@brno-lisen.cz, corneliablack@email.cz

Děkujeme

Kocourek Murik

(Pavla, 10.12.08, 10. 12. 2008 17:58)

Vždy jsem měla pejska i kočičku.Když mi předchozí kocourek umřel/našli ho mrtvého v křoví/, hned jsem si pořídila nové kotě.Bydlím v paneláku hned v přízemí a kocourek měl možnost chodit ven balkónem, kde mám pro něj zhotovený žebřík.I tohoto nového kocourka Murička jsem nejdříve vodila na kočičím vodítku kolem paneláku a seznamovala ho pomalu s okolím. Bylo to v létě, naučil se sedávat na balkoně, pak jednou seskočil dolů a vrátil se zase hezky zase po žebříku zpět. Měla jsem strach, že se někde zatoulá,ale rychle si zvykl.Teď zamňouká a já ho můžu pustit ven a vím že se mi zase vrátí.Má doma pohodlí a pelíšek a přitom se může pohybovat svobodně venku.Společně s mým pejskem "Cvalíkem"spí, jedí a hrají si.Mají se moc rádi a já je mám taky ráda.Život bez zvířat, to není ono.

Nebudme lakomy

(silva, 2. 10. 2008 11:17)

Som rada že som sa dozvedela o vašej organizacii.Mám rada mačky a sčasti sa in snažím pomoct.Presazujem kastraciu tak predídeme premnoženiu.Ale je tu ten problém,čo píšete s ludmi ich starími názormi a bohužiaľ aj praktikami a ešte horšie aj týraním.Dospela som k názoru ,že keď je niečoho veľa stráca na cene.A platí to aj na ľudí.Len smutné je to že mi máme večšie možnosti a nespravne ich používame.A k tím poplatkom myslím nie sú velke len človek by sa musel uskromnit .

Poplatek

(Kocourek Maxík, 1. 10. 2008 9:58)

Poplatek za kočičku vysoký není. K nám přišel Maxík z ulice, platili jsme hodně za veterináře a později za kastraci. Ta sama stála 950 Kč. Takhle je kočička prohlédnutá, zdravá a dokonce si můžete vybrat. Poradí vám, která kočička se kam hodí, zda je plachá, divoká.... A to, že si musíte kočičku pár týdnů hlídat a nepouštět ven, to je snad jasné.

Poplatek

(Kočky SOS, Petra, 19. 9. 2008 19:40)

Pokud si kočku odkudkoliv přinesete, je nutné ji první 3-4 týdny držet zavřenou. Teprve po této době kočka místo přijme za svůj nový domov a bude se tam vracet. Pokud ji pustíte dříve, bude se snažit vrátit do svého původního domova. (Více viz rubrika Zeptali jste se nás/Zásady pro přemístění koček.) Nevím, co myslíte tím, že nevíte, jestli by si plaché kočky zvykly. Zvykly by si stejně jako kočky mazlivé, jen by potřebovaly více času. Navíc nikoho nenutíme, aby si osvojil plachou kočku. V legendách koček, které máme v nabídce, vždy píšeme, jaká je a zda potřebuje výběh nebo je vhodná i do bytu. Poplatek ve výši 650,- Kč za vakcinovanou a kastrovanou kočku je pouze část nákladů, které jsme na péči o kočku vynaložily. Pokud kočku necháte vyšetřit, odčervit, vakcinovat a kastrovat u veterináře, vyjde Vás to mnohem dráž.

Poplatek

(Katka, 19. 9. 2008 18:15)

Poplatek mi přijde také dost vysoký, ne že bych nechtěla přispět, ale dát 650 za kočku, která mi třeba do týdne uteče je trochu nefér. Zrovna jsem si nedávno našla kočičku na ulici, vydržela u nás 5 dní a pak se z ničeho nic ztratila, přitom to byla milá hravá kočka. Dost mě to mrzí. Navíc je spousta kočech plachých, takže nevím jestli by si zvykly.

Poplatek za kočku

(Kočky SOS, Petra, 4. 5. 2008 12:15)

Dobrý den, pane Šimku, za kočičku se platí, je to uvedeno v příspěvku výše: za vakcinované kotě 350 Kč, za vakcinovanou a kastrovanou kočku či kocoura 650 Kč.

adoptovanie kočičky

(Vladimir Šimek, 3. 5. 2008 23:34)

dobrý deň prajem, som zo slovenska ,konkrétne z Holíča a chcel by som si u Vás adoptovať kočičku ,lebo treba trocha živej domácnosti a chcel by som vedieť či sa za adopciu kočky aj platí. s pozdravom Vladimír Šimek