Jdi na obsah Jdi na menu
 


Timy, Nancy a Luna

5. 3. 2022

3.jpgKocour, kastrovaný, nar. 9/2019
Umístěmí:
dočasná péč Mikulčice

31.10.2019 - Tak jsme si říkali, že pro letošek už to máme za sebou a že je s odkládáním koťátek konec ..., ale zavolala 13 letá slečna, že na autobusové zastávce v Týnci pláče 7 (!) koťátek. Co je toto za hrdinství, sebrat kočce koťata a pohodit je na zastávku? Nikdo z kolemjdoucích je neviděl a neměl snahu pomoci? Někteří dospělí by se mohli od dětí učit. Koťata tam byla asi přes noc, byla velmi podchlazená, nejmenší kočička váží pouhých 180 g. Jsou to Toník, Timy, Týtý, Tutu, Tinky, Tami a Týnka. Koťata byla převezena do dočasné péče. 28.1.2020 - Timy je rarach, raubíř a lumpík. Je to živé koťátko, které si užívá života a řádí a řádí. Neschováte se před ním a v žáném případě se neschovají vaše prsty na nohách. Prozkoumává všechno a vždycky si vás najde, když potřebuje. V novém domově musí mít kočičího kamaráda nebo může jít s některým ze svýcm sourozenců. 19.3.2020 - Timy dnes odjel spolu s Nancy do nového domova, do Rájce Jestřebí, do domku, kde na ně čekají děti, pejsci, kočička a další zvířátka.

Další fotky zde.

Timy byl adoptován na dálku - krmivo mu hradila Markéta, František a micáci - Lumírek, Gustík, Kačenka, Čubinka a Mimi, veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu mu hradila Anna Kubištová a kočičí kluci Kominíček a Bobešek. Děkujeme!

imgp2665.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2019
Umístění:
dočasná péče Mikulčice

23.11.2019 - Nancy našla oznamovatelka u silnice mezi Týncem a Mor. N. Vsí. Je to 3 měsíční kočička, která měla poraněný ocásek, v ráně už byli červi. Kousek ocásku odpadl, zbytek se vyčistil a ošetřil. Po naočkování zůstala v karanténě u oznamovatelky, dnes už je přijatá k nám. Je mazlivá, má ráda lidi i kočky. 22.1.2020 - Nancy je malá nebojsa. Nebojí se ničeho a nikoho a řádí s ostatními, jako o život. Velice ráda se mazlí a velice ráda si chodí pro pusinky přímo na čumáček. Je to úžasné koťátko do nepohody a určitě nemůže být v novém domově sama. 19.3.2020 - Nancy dnes odjela spolu s Timym do nového domova, do Rájce Jestřebí, do domku, kde na ně čekají děti, pejsci, kočička a další zvířátka.

Další fotky zde.

Nancy byla adoptována na dálku - podporovali ji manželé Pospíšilovi a kočičáci Sárinka, Bertík, Charlík, Denísek, Matýsek, Olivka, Datlička, Rupi a Ava. Děkujeme!

mensi.jpgKočka, kastrovaná, nar. 7/2017
Umístění:
depozitum Mikulčice

2.2.2022 - Smutný příběh kočičky Luny a jejich kamarádů, kteří nám byli po několika letech vráceni z adopce najdete zde. Je to moc smutné. 3.3.2022 - Luna je milá, krásná a nekonfliktní kočička, která je po amputaci přední nožky. Na ostatní kočky si rychle zvykla a taky jí nevadí pejsci. Má velkou trpělivost s malými dětmi, nechá se od dětí hladit a nosit a když už je toho na ni moc, tak si zaleze do pelíšku. Je to prostě chytrá a milá kočičí dáma. Líbilo by se jí, kdyby mohla v novém domově i ven, ale pozemek musí mít bezpečný plot. 5.3.2022 - Luna odjela za Timym, Nancy a dalšími zvířatky do domku v Rájci Jestřebí.

Další fotky zde.

Luna byla adoptována na dálku - krmivo jí hradil Petr s mámou a Naďka s Michalkou. Děkujeme!

 

mensi.jpgZprávy z nového domova:

22.3.2020
Dobrý den,
pomalu, ale jistě si na nás zvykají, spí pod peřinou dcerky, ale pořád se bojí psů. Takže zde nás čeká ještě práce. Už hezky jí i pijí. Řádí, pokud nejsou psi v místnosti. Otevřené ventilačky se nebojte, jsme pořád s nimi, nejvíce dcerka, ta se od nich nechce hnout. :-) Na jogurt přišli už i ke mně, potvůrky. Nancy je zvědavější a odvážnější, už tolik neutíká a teď pořád zkoumá největšího pejska. Taky byli oba dnes konsternovaní z papouška. Hned ho lovili. :-) Ale on se nedá. Vycvičil naši kočičku a ta se ho bojí. Vždycky ji štípnul. Když nejsou psi v místnosti, tak více vylézají. Tak věřím, že to bude čím dál tím lepší.

19.4.2020
Dobrý den,
posílám fotky Nancy a Timyho.
Už se nebojí ani pejsků, všichni společně už mají misky u sebe a není problém, aby se najedli. Timy je strašný loudil, jak si někdo něco vezme, už je u něj. Já když sedím u stolu, nemůžu ani pracovat, protože mi chodí pořád před rukaka, strká do nich a chce hladit.
Nancy je úplně jiná, to mazlení vyhledává méně jak Timy, ale nechá se pěkně nosit a pořád ukazuje, že se jí něco nelíbí. Nejraději loví ptáčky za oknem. Zvykla si vylézat na terárko a koukat na nás z vrchu. V jídle je vybírává, myslím lidském, zatím co Timy se mi vrhl i do konzervy s kukuřicí, madam kolikrát nechce ani kousek párku.:-)
Nancy zase více prozkoumává dům, už se vyhřívala i na terase. Timy se drží spíše pořád ve dvou místnostech. Oba si už krásně řeknou o otevření dveří. Spávají s děckama v posteli. :-) Ven je ještě nepouštím, chci je pustit až v červnu.
Domácí ptáček si je už naučil, že on se tedy lovit nebude.:-)) Vychoval si je, jako naši první kočičku. Takže si na něj troufnou, jen když je v kleci, jinak před ním utíkají. Taky občas loví rybičky přes akvárko a Nancy občas loví v televizi, když se tam něco mihotá. Oba krásně slyší na jméno, jak zavolám, tak hned přiběhnou ...
Mějte se hezky. K.

Další zprávy po příjezdu Luny:

7.3.2022
Dobrý den,
tak Luna se okamžitě natlačila na syna, spála s ním celou noc, už se i najedla masa. Syn ji zavolá a ona hned za ním letí. Za mnou se taky dojde pomazlit. Je jak kdyby u nás vyrůstala. Horní patro už má prozkoumané, za chvilku ji ukážeme pejsky, postupně.

24.3.2022
Dobrý den,
Luna je mazlík, na syna je úplně upnutá, včera poprvé sešla z prvního patra za námi do kuchyně, ale pak odběhla kvůli psům, těch se ještě bojí. Ale jinak je úžasný mazel. Kočičky ostatní s ní jsou v pohodě.
Nancy je v pořádku, řešíme pořád ty zuby, už ji je i vytrhali, ale dásně zlobí pořád. Je mazel spí v posteli, ale kočky ji prohání, ale už se nenechá a taky zavrčí. Timoušek je šéf gangu, poroučí všem, ale jinak je to vrnílek, který vrní už předem než si dojde pro pohlazení.
Všechny kočičky jsou s pejsky v pohodě i s dětmi, jsou mazlíčci a papoušek si je vycvičil, bojí se ho, tak u nás papoušek prohání kočky.

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář