Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zubožená kočička Barunka

24. 8. 2015

V sobotu 22.8.2015 k nám byla přivezena Městskou policií bílá kočička, kterou našla děvčata za sportovní halou v Hodoníně.

Barunka ležela v trávě, nehýbala se a pomalu čekala až to strašné utrpení skončí. Byla vysušená a vyhublá na kost. Má totiž staré zranění čelisti, nemůže pořádně otevřít tlamičku, aby si vzala z misky jídlo, nemůže se najíst. Na jednom oku má poškozenou rohovku, tak kapeme a na druhém zákal. Má nasazená antibiotika.
Pomalu venku umírala hlady a žízní. Paní doktorka říkala, že to mohlo trvat i pár týdnů, takže v těch strašných vedrech někde takto ležela a nikdo si jí nevšiml. Ani nechceme pomyslet, co všechno si vytrpěla.


bar300.jpg
Dostala podkožně kapačku a krmíme stříkačkou, rozmixované kuře s vývarem a výživnou pastou. Museli jsme ji zahřívat. Od soboty je patrné, že se má Barunka k světu, má velkou vůli žít. Uvidíme, snad to zvládne. Až se trochu vykrmí a odpočine si, udělají se další rentgeny, vyšetření a budeme se domlouvat co dál.
Barunka je dospělá, váží 2 kg. Věk se nedá odhadnout, nemá zuby, ale to může být následkem úrazu. Domníváme se, že mohla být bytová nebo s přístupem ven, ale venkovní kočka to zřejmě není. Bílé venkovní kočky mívají ouška poškozená od slunka. Navíc je vrnivá a teď šťastná. Nechybí někomu? 

 

baru300.jpg

Další fotky zde.

8.9.2015
Barunka nám moc nepřibírá, protože krmení stříkačkou se jí moc nelíbí. Sama jíst nemůže i když by chtěla, protože tlamku otevře jen na malou škvírku. O jedno očko už úplně přišla a na druhém má zákal. Velice jí očko bolí, musí se vyndat, zrovna tak ji bolí ty špatně srostlé sanice. Má na hlavičce pod okem, velikou odřeninu, protože si ji packou pořád rozškrabává.
barunka350.jpgMysleli jsme si, že ji trochu vykrmíme a teprve pak půjde na operaci, ale Barunka skoro nepřibrala, akorát přestala být apatická. Chuť k jídlu má, jinak už jsme začínali pochybovat, jestli tato záchrana, není tak trochu trápení. Řekli jsme si, že ji zoperujeme co nedříve, aby dostala sondu a mohla se líp krmit, přestala mít bolesti.
Operace je domluvená na pátek na klinice Jaggy. Původně jsme byli objednaní na fakultu, ale tam by to bylo až příští týden ve středu, protože pan doktor má dovolenou. Zavolali jsme tedy na Jaggy a tam nás mohou vzít už v pátek, ale přesto máme veliké pochybnosti, zda do toho jít, protože výsledek je nejistý, bude to velice drahé a my máme čím dál víc hladových krků na živení.... Je to tak těžké. Co si o tom myslíte?

11.9.2015
Barunka je po operaci, už se vzbudila z narkózy a pochoduje v kotci!!

To, co ráno začalo trochu špatně, snad bude mít dobrý konec. Pan docent byl ráno skeptický, když Barunku viděl, popravdě nám řekl, že si myslí, že bychom ji měli uspat.
Paní doktorka, která ji vyšetřovala, byla z Barunky taky trochu naměkko, jako my. Říkali jsme mu, že kdyby se Barunka nesnažila tolik jíst a nestála o mazlení, tak bychom to udělali, ale takto nám to nejde. A tak jsme se domluvili, že udělají rentgeny a dají nám vědět, jak snáší narkózu a pak se rozhodneme jak dál. 
barunka250.jpg

Později paní doktorka volala, že RTG jsou hotové a že si myslí, že by to operovat šlo, ale záleží na nás, poněvadž nevíme, jestli má nějaké jiné skryté problémy. Ptala jsem se jí, jestli by jako člověk, ne jako ošetřující lékař do toho šla, řekla mně, že si jí Barunka za tu chvíli taky získala, že by jí šanci dala. To samé jsme si mysleli my a nakonec i vy všichni jste nám radili, abychom to zkusili a dali jí šanci. Takže Barunce  byla rozříznuta spodní čelist, aby se mohla intubovat a pak jí byl napraven čelistní kloub, druhý měla naštěstí v pořádku. Očičko má taky vyndané, sondu nedostane, protože se musí snažit jíst, aby jí ta čelist znovu nezatuhla. Zuby nemá žádné, panu docentovi to připadá na pád z výšky, takže věk se dá těžko odhadnout.
Odhad ceny operace a následné péče, je 30 000,- Kč.
Teď vás moc prosíme o pomoc s úhradou této částky, věříme, že to má smysl, dát takové ztrápené kočičce nový život bez bolestí.


č.účtu: 177627810/0600
č.transparetního účtu: 2600773655/2010
do poznámky: Barunka

barunka250-2.jpg

Pusa na rozloučenou - Barunka zůstane pár dní na klinice.
Další fotky zde.


12.9.2015
Včera byla i přes svůj nedobrý stav a váhu v dospělosti 1.85 kg (za to s obrovskou vůlí žít) zoperována na Klinice Jaggy v Brně.

Dnešní telefonická zpráva z kliniky:
Barunka má sice analgetika, ale od včerejšího večera už sama jí!!

Děkujeme všem, že nás podpořili a chtěli jí dát šanci. Barunka je ta největší bojovnice.

15.9.2015
Barunka je stále na veterinární klinice Jaggy v Brně.
barunka350.jpg
Dnes ráno jsme tam volali, abychom zjistili, jak je na tom naše/vaše Barunka.
Pan docent Vlašín řekl, že Barunka trochu míň jedla, tak dostala infuzi, aby nebyla dehydratovaná, ale dnes je už zase lepší. Operovaná sanice ji bolí, tak má analgetika, ale snaží se. Než půjde domů, musí být stabilizovaná natolik, abychom s ní nemuseli hned jezdit na veterinu a stresovat ji.

Posíláte na Barunku příspěvky (malé i velké a všechny jsou moc důležité).
Děkujeme, že jsme jí díky vám mohli dát šanci na život!


18.9.2015
Dnes jsme si konečně přivezli Barunku zpátky.

Podle zpráv z kliniky postupně přestala jíst sama a musela být krmena stříkačkou, začala být apatická. Proto jí byl udělán kontrolní rozbor krve, který neukázal na žádný zásadní problém. Dnes už prý byla Barunka trochu živější nicméně sama nepapala. baru250.jpg
Když jsme ji převezli do našeho menšího depozitu v Dubňanech, kde je míň koček, tudíž více času a prostoru pro Barunku, po krátkém seznámení se s novou paničkou jsme Barunce zkusili nabídnout kapsičku, spíš jen cvičně.... Barunka se do ní s velikou chutí pustila! A to tak, že po přemístění do její připravené klece vylízala šťávu, snědla několik kousků a zbytek rozmetala kolem, pak se s velikou chutí pustila i do granulí. Je zřejmé, že se bude muset naučit jíst znovu, ještě jí to moc nejde, jako by měla zafixovaný způsob jedení s nefunkční čelistí. Nicméně pusinku otvírá krásně a rozhodně jí. Snad je to dobrý začátek, Barunka bude jíst často, hodně a bude způsob stolování pilovat.

Barunka má před sebou ještě dlouhou cestu k uzdravení a zesílení. My děkujeme, že jste jí dali šanci a nás jste v tom nenechali. Přestože je až šílené, kolik se vynaložilo prostředků na jednu kočku, pokaždé, když vezmeme Barunku do náruče a ona vrní, otírá o nás hlavičku, slastně šlape a roztahuje drápky, jsme šťastní, že jsme se s ní nemuseli rozloučit.

Faktura za operaci Barunky, vyšetření, týdenní hospitalizaci a léky byla vystavena na částku 31 459 Kč. Na operaci Barunky jste poslali neuvěřitelných 33 470 Kč!


baru400.jpg

Děkujeme z celého srdce všem! Barunka děkuje!

A myslete na ni dál, určitě to pomáhá heart

Další fotky zde.


23.9.2015

Naši marodi.

Útulek zasáhla viroza a Tristan nám onemocněl, má bolavý celý nosík a nejhorší je, že zase nechce jíst. Dnes jsme ho vzali na kapačku, aby se nastartoval, už byl dehydratovaný. Trochu ožil, ale nejí, tak uvidíme, jestli se neumoudří.

Brouček Sid - to také není žádná sláva, má antibiotika, rýmu a kašel, včera měl i zvýšenou teplotu. Ani s jídlem to není slavné.

A nakonec Barunka, ta na tom po příjezdu z kliniky, byla dost špatně, zesláblá, strašně se motala, byla dezorientovaná, protože oslepla úplně. Přikládali jsme to přesunu, cizímu prostředí a operace ji prostě ještě oslabila, ale pak jsme zjistili, že na tak malé tělíčko (váží pouze 1,80 kg) má naordinované troje antibiotika a že jí toto může způsobovat problémy. Léky jsme po poradě s lékařem vysadili a Barunka se zlepšila, líp spí, nemotá se, akorát je špatné, že se ve spánku počurá, před operací to nedělala. Nevíme, jestli se to ještě srovná, až zesílí, nebo je to napořád, to ukáže čas. Barunka dobře jí a mazlí se. Když slyší, že paní mixuje krmení, hned se ozývá. barunka350.jpg
 

A nedivte se, že je ušmudlaná, po každém jídle se umývat nemůže, aby neprochladla, ale věříme, že bude líp, je to veliká bojovnice.

 

Další fotky zde.

 

 

6.10.2015
Barunka dnes v noci odešla do kočičího nebe...
Barunka po návratu s kliniky na tom byla střídavě. Dny, kdy to vypadalo, že se její stav lepší, snažila se sama baštit a projevovala velké odhodlání a vůli k životu se střídaly s dny, kdy musela být dokrmována stříkačkou, projevovala se dezorientovaně, a ve spánku se počurávala. Paní, u které byla Barunka v dočasné péči, ji dnes ráno našla mrtvou. Barunka umřela ve spánku, vypadá to na selhání srdce.
Děkujeme všem, kteří jste nás podporovali, posílali Barunce peníze na operaci a tak jste jí dali šanci. Je nám to líto, moc to bolí... heart

 

barunka-400.jpg


Další naši marodi jsou na tom lépe - Tristan zatím bere antibiotika, ale už dobře jí a chodí po celém bytě, očividně v lepší náladě. Sid rovněž dobírá antibiotika, chutná mu a po ukončení léčby má předběžně už domluvený nový domov. Darinka půjde tento týden na kontrolu a pokud všechno dobře dopadne, po neděli odjede do nového domova.
Peníze z aukce pro Barunku budou použity pro zraněného britského kocoura Maxmiliána z Dubňan.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: PROSBA

(Kočky SOS, 11. 9. 2015 8:51)

Barunka právě odjela do Brna na kliniku Jaggy na operaci. Ta se uskuteční podle toho, co řeknou doktoři, protože jak píše paní Mirka, Barunka asi oslepne a pokud by nemohla přijímat potravu normálně, to by nebyl moc šťastný život. Ale na klinice jsou moc šikovní a tak doufáme, že to dobře dopadne.

Barunka

(Mirka L., 10. 9. 2015 16:53)

V zásadě souhlasím se všemi,co chtějí dát Barunce šanci.Ona si ji opravdu zaslouží.
ALE,operace bude náročná (penízky určitě pošleme pokud bude třeba!)ale jaká je šance na plnohodnotný život? Již teď nemá očičko, na druhém zákal,špatně srostlé sanice atd... jistě to není její vinou, ale jen a jen vinou "člověčí" ale přesto,jaká je naděje,že najde láskyplný domov? Je třeba,aby ses vyjádřil lékař,pokud dle vyjádření lékaře bude šance na dobrý život bez dalších zdravotních komplikací,bez bolestí,pak jistě do toho jít. V opačném případě tráoení neprodlužovat, i když vím, že každý život je cenný,ale přesto vše má své hranice.
V duchu držím Barunce palce, aby lékař rozhodl pro varinatu "dát šanci" ale nechala bych to skutečně na něm.
Myslím na Barunku,i na Vás úžasná statečná děvčata v Hodoníně a budu s velkým napětím očekávat, jak vše dopadne (já osobně věřím na osud,tedy co má být stane se).

P.S. POkud Barunka nepřežije, bude to další upozornění pro nás ostatní " nebýt lhostejný a potřebným zvířátkům poháhat jak jen můžeme.
Přesto věřím.....

DEJME JÍ ŠANCI,PROSÍM!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 10. 9. 2015 11:15)

Barunka si zaslouží dostat šanci!Vzpomeňme na zachráněnou téměř mrtvou a čekající na svůj konec kočičku,nemohu si honem vybavit její jméno,co ji našla nějaká slečna v polích,zavolala vás v sos, a z podvyživené,nemocné želvovinové kočičky je dnes u nových pánečků nádherná kočička,která by dnes již dávno nežila,nebýt svých Andělů strážných v podobě osob s obrovským a dobrým srdcem.Kéž je i tento Barunčin případ podobným,hlavně v jeho konci.Na operaci Barunky pošleme korunky, pěstičky a tlapičky všichni držíme!
BARUNKO BOJUJ!!!!Každý zachráněný kočičí život stojí za veškeré vynaložené úsilí!!!Díky do sos koček Hodonín,jste jedinečné!

Re: DEJME JÍ ŠANCI,PROSÍM!

(Kočky SOS, 10. 9. 2015 11:48)

Ano, to byla Amélie. Rozdíl je v tom, že Amélie mohla normálně přijímat potravu, ale Barunka nedokáže kvůli starému zranění čelistí otevřít tlamičku a sama se najíst a nikdo neví, jestli se to operací podaří uvést do normálu. No ale zítra jedeme s Barunkou na operaci :-)
Tak všichni držte palce.

Re: Re: DEJME JÍ ŠANCI,PROSÍM!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 10. 9. 2015 13:57)

Budeme na ni myslet a čekat na dobré a nadějné zprávy!!!!

Barunka

(Kočky SOS, 10. 9. 2015 11:09)

Všem moc děkujeme za podporu a zaslané příspěvky pro Barunku!!

Barunka

(Jitka, 10. 9. 2015 10:32)

Určitě to zkuste, kočička chuť do jídla i do života má, tak si to zaslouží. Budeme na ni všichni doma myslet, my i našich pět vrnících kožíšků. Je moc krásná. Prosím nevzdávejte to. Přeji spoustu sil vám do Hodonína i Barunce.

Barunka

(Monča, 9. 9. 2015 20:43)

Dobrý večer,
ztotožňuji se s předešlými příspěvky, které vyjadřují i můj názor.Barunka si určitě druhou šanci zaslouží. Věřím, že je bojovnice a zvládne to. Příspěvek pošlu.Přeji hodně štěstí a zdraví.

Barunka

(Renata, 9. 9. 2015 14:39)

Kočičce Barunce bych určitě dala 100% šanci i vzhledem k tomu, čím si poslední dobou prošla. Snaží se s nepřízní bojovat a pokud je i malá naděje je to pořád naděje.Barunce moc přeji navrácení zdravíčka. Posílám alespoň na péči nějakou korunku.Děvčatům z Hodonína díky.

Re: Barunka

(Svatoslava, 9. 9. 2015 20:18)

Souhlasím s Renatou. I když je to malá šance, ale i ta se počítá.Barunce držím palce ať se brzo uzdraví.

opravdu těžké říct......,

(Jorga+Liduška+Jeník, 9. 9. 2015 14:40)

...ale nejpodstatnější by mi přišel fakt, že přestala být apatická a pokud vydrží operaci, myslím že i problém s jídlem se vyřeší. peníze určitě rádi pošleme a milující domov se následně taky určitě najde....

Barunka

(Naďa, 9. 9. 2015 10:39)

Je to velice těžké rozhodnout. Pokud se Barunce po operaci uleví, mělo by se do toho jí. Je vidět, že chce žít a nevzdává to. Lékař by měl poradit, co dál .....
Hodně sil Barunko!

Bojovnice Barunka

(Mišurcová, 9. 9. 2015 9:13)

Myslím, že by šanci měla dostat- ta si ho zaslouží ....je vidět, že je bojovnice.......proto přeji jí a Vám hodně štěstí a zdraví

Chuděrka Barunka!

(Renča od Mičulky z Kéniku, 28. 8. 2015 18:51)

Až se srdce svírá nad tou zuboženou kočinkou... Jak můžou být lidi tak suroví? Moje Mičulka si mě "adoptovala" před téměř 7 lety, byla vyhublá, zablešená, v ouškách svrab...dva měsíce jsme ji dávali s vetem dohromady, ale teď je to mazlínek vrnivý.
Doufám, že Barunka brzy najde nový domov s laskavou náručí...

přání pro Barunku

(Mirka L., 26. 8. 2015 21:32)

Je mi moc smutno z lidské lhostejnosti a nechci domýšlet, jak Barunka trpěla!
Moc držím pěsti a mé kočičí lásky Páťa,Zuzi, Čiki a Šedík moc drží tlapky, abys Barunko vše ustála, brzo se uzdravila, zapomněla na prožité trápení a našla láskyplný domov a už nikdy žádné další trápení.
A moc si vážím práce děvčat z Hodonína, neskutečně moc!!!
Moc čekáme na fotečky, kde už budeš krásná a v pořádku!

Re: přání pro Barunku

(Kočky SOS, 27. 8. 2015 18:22)

Děkujeme!

Panenkomarjá,chudě malé!

(Daniela se svými osmi kočkoláskami, 24. 8. 2015 20:35)

Jste holky úžasné,srdce se mi svírá bolestí a smutkem,stejně jako vám,co toto stvořeníčko muselo zažívat....Umět se modlit učiním tak,aby se malá brzičko zbrchala a bylo jí na světě už jen moc hezky.Bude-li potřeba sbírka na léčbu Barunky,opět pošleme.
Děkuji za nás všechny co malé Barunce přejeme všechno dobré za to,že jste, a za vše co pro milované kočky děláte!
Zdraví vás Daniela se svojí kočkopartou
p.s.také zrovna léčím nalezenýho kocourka,přišel ukašlaný,nemohl dýchat jen sýpal,vyhublý na kost,srst špatná,apatický....Po antibiotikách a denodenní péči a hllavně masíčku a kondenzovanému vlažnému mlíčku se očividně zlepšuje,tak mám radost!!!!

Re: Panenkomarjá,chudě malé!

(Jarmila, 24. 8. 2015 23:33)

Paní Danielo, vy jste taky úžasná!... snad se Barunka z toho dostane, kočky mají ohromnou chuť do života a když bude potřeba, taky přispějeme. Její útrapy jsou hrozné, naštěstí jsou v SOS samé andělky, které kočičkám dokáží pomoct .