Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medvídek

12. 2. 2021

20211107_132521.jpgKocour, kastrovaný, nar. 7/2019
Umístění:
depozitum Mikulčice

18.9.2019 - Dnes nám oznamovatelka nahlásila, že našla ve vinohradu v Mutěnicích ve skruži zapuštěné do země pět koťat! Skruž je asi metr nad úrovní terénu, koťata tam v žádném případě nemohla spadnout sama, rovněž je tady nemohla kočka porodit, takové nekryté místo si kočka nevybere a nebyly tady pozůstatky žádných úlovků nebo výkaly. Prostě tam ta koťata někdo vhodil ... Teď budou potřebovat odčervení, vakcinaci, spoustu dobrého papání a později kastraci. Jsou to Medvídek, Lasička, Veverka a Myšička, (Zajíček nepřežil). 30.1.2020 - Medvídek je zdravý, mazlivý kocourek, zvyklý i na psa a v novém domově by měl mít kočičího parťáka nebo může odejít společně s některým ze sourozenců. 16.1.2021 - Medvídek dnes odjel do nového domova, do Střelic, do domku se zahradou, kde ho čeká kocourek. 12.2.2021 - Medvídek si nezvykl, stále se schovával a začal vykonávat potřebu mimo WC a tak jsme ho dnes vzali zpátky. Jak moc byl rád, je vidět ve videu zde. Nevíme, co se mu tak moc nelíbilo, snad se to na podruhé podaří ... Do Střelic místo Medvídka dnes odjel Mazel a tomu se tam líbí, více zde. 16.11.2021 - Medvídek je od jara přemístěn z depozita v Hruškách do depozita v Mikulčicích. Je to milý kocourek, který je stále při chuti. V kuchyni pořád asistuje u vaření a nejvíce miluje syrové maso. Při krmení je první u misky a dojidá i po ostatních kočkách. Je nekonfliktní a miluje všechny kočky. Pořád se našim starším kočkám nastrkuje a chce je olizovat. S novými kočkami se bez problémů hned seznámí a zkontroluje jim misku, jestli tam nemají něco dobrého. Moc rád se mazlí, ale chovaní v náručí neoblibuje. Je zvyklý na pejsky a rád chodi na zahradu. Je vhodný jako společník ke kočce, pouze do domku se zahrádkou. Zavolat nám můžete na 724 142 463. PODMÍNKY OSVOJENÍ najdete zde.

Další fotky zde.

Medvídek byl adoptován na dálku - krmivo mu do 16.1.2021 hradili Elena, Roman, kocour Dios a kočky Olivie a Snížek. Děkujeme!

Medvídek je adoptován na dálku - krmivo mu hradí Katka, Barbora a kočičáci Max a Ladina. Děkujeme!

Medvídkovi můžete přispívat formou adopce na dálku na veterinární péči a další náklady spojené s pobytem  v našem depozitu.

 

Zprávy z nového domova:

16.1.2021
Tak večer, vlastně kolem půlnoci, když jsme šli se zvířátky spát, jsem Méďu viděla v kanceláři na okenním parapetu u misky. Chvilku jsem na něho mluvila, vypadalo to že rozumí. Pak jako kdyby se lekl jak je odvážný a vystřelil přes psací stůl a papíry za ním na zem. Ani nevím kdy, protože noc byla klidná, shodil polovinu těch muškátů pod oknem. Tu spoušť půjdu uklízet teď. Pes i Kocourek o něm ví, že tam někde je, ale jsou klidní a až bude Méďa chtít, určitě budou kamarádi. Asi budu mít problém ty dva kocourky rozeznat, protože jsou si velice podobní. Jako brášci. Ještě nic nesnědl ani nebyl na toaletě, pokud nechodí někam jinam. Ale nic není cítit, tak asi ne. Hezkou neděli a já budu zase informovat jak se má a co dělá.

18.1.2021
Dobrý den, tak včera se vůbec neukázal, nejí, nepije, nechodí na záchod, ani se nijak neprojevuje třeba zamňoukáním. Až mám strach jestli tady vůbec je. Ale utéct nemohl. Vůbec netuším kde je. Přece musí jíst a pít a vyprazdňovat se. U vás přece něco papal, tak to musí jít ven,ne? Mám o něho strach. To jsou všichni z vašeho útulku potom tak bojácní v nových domovech nebo jen někteří? Říkala jste že jeden byl v novém domově pod gaučem měsíc. Ale oni věděli že tam je. Já netuším kde Méďa je. Ani nemňoukne a to mě děsí. Aby se mu něco nestalo. Chtěla jsem udělat dobře a možná jsem udělala nešťastného jednoho, do té doby šťastného, kocourka. Snad se brzo napapá aby neumřel hladem někde dobře schovaný. V noci mám pořád nastražené uši jestli zaslechnu nějaký zvuk, ale nic. Hezký den.H.

19.1.2021
Teď jsem se dočetla, že už po dvou dnech hladovění (i kratším) může dojít k poškození jater. Tak se tím víc bojím o Medvídka. Už je to dnes třetí den. Zase jsem se ho snažila najít, ale opět bez výsledku. Že je schovaný to beru, ale že nejí a asi ani nepije mne děsí. Začínám být zoufalá. Celý den nahoru nikdo nevstoupil aby měl klid a Méďa nesnědl ani nic z masíčka ani z granulí a nebyl ani na žádném ze dvou záchodů. Není slyšet ani žádný sebemenší zvuk. Mám o něj velký strach. Takhle bojácný by snad nebyl, že by se nenajedl ani nenapil. Už vlastně tři dny.

S Fili už jsou kamarádi. Ne že by si už hráli, Méďa je pořád na 2.schodu, je uvolněný, Fili k němu čichá a on je klidný. Asi je už vážně DOMA. Pořád mne pozoruje a mám pocit že se na pohlazení těší. Užíváme si to oba, vlastně tři, protože Fili musím taky současně mazlit, aby nežárlila. Ale ve spíži je pořádná pohroma. Rozbitý vajíčka, zapatlaný všechno, mouka mezi tím atd. Asi to taky znáte. Myslim, že ten antistres nebude potřebovat okamžitě. Koupím ho při nejbližší cestě do Brna.

27.1.2021
Tak Méďa papá, chodí na záchod, ale zásadně se neukazuje a ani netuším kde se schovává. Doufám, že už brzo vykoukne a bude s náma a hlavně, aby si rozuměli s Kocourkem. Ten už potřebuje kamaráda. Pořád smutní a pokňukává a to dřív nedělal. Spíš vrkal jako holoubek. Méďa papá teď všechno co nachystám. Vařený kuřecí, konzervy, paštiky, zakysanou smetanu i granule. Má co dohánět po tak dlouhém půstu. Ještě pomazlit by potřeboval ...

Další fotky zde.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář