Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zpráva za 1.Q 2007

15. 6. 2007

ObrazekZpráva o naší činnosti
za 1. čtvrtletí roku 2007



LEDEN

2.1. jsme vrátily zpět k lázním Fionu, kterou jsme odchytly v prosinci 2006. Po kastraci se ukázalo, že je příliš plachá a nedá se ochočit.
5.1. jsme odchytily plachou kočku v Rohatci a 8.1. dvě kočky na Brněnské ulici v Hodoníně. Všechny tři jsme po kastraci vrátily zpět.
8.1. nám zavolala paní ze sousední vesnice, jíž toulavá kočka přivedla na zahradu 3 koťata. Paní půjde do domova důchodců, a tak nás poprosila, abychom se Juráška, Růženky a Jasmínky ujaly.
10.1. jsme si přivezly Matyldu. Nahlásila nám ji paní, která ji krmila na své zahradě a nemohla si ji nechat.
13.1. jsme vezly na statek k Agátě Grey 4 plašanky, které jsme odchytly ke kastraci na hodonínském sídlišti, ale zpátky jsme je vrátit nemohly, protože lidé je tam nechtěli. Agáta je na první měsíc zavřela do voliéry a když si zvykly, vypustila je ven. Mají se tam dobře, mají k dispozici velký výběh, zajištěné krmení a ve voliéře zateplené boudičky.
18.1. jsme do depozit přivezly kocourka Barnabáše, který se přidal k plachým kočkám u lázní, které tam krmíme. Byl velice důvěřivý, bylo by nebezpečné ho tam nechat, aby mu někdo neublížil. Na svou důvěřivost již v minulosti doplatil, protože měl nadvakrát zlámaný ocas. Též nám byla nahlášena Mikeška, která byla hladová a s ušima plnýma svrabu, nalezena v zahrádkách, a dlouhosrstá Agneska, která se potulovala v Hodoníně u hlavní silnice a šla za každým, kdo na ni pěkně promluvil.
30.1. se na hlavní třídě potulovala další opuštěná kočka: Lola byla hladová a velmi vyčerpaná.

V lednu našli domov: Pigi, Mášenka, Dášenka, Micka, 4 plašanky, Mikeška.
Do depozit přijato: 8, umístěno: 9.

Obrazek
Jurášek s Jasmínkou

ÚNOR

1.2. nám zavolal majitel domu na odchyt kocoura, který se mu objevil na dvoře ohraničeném vysokou zdí s bazénem. Neměl kudy utéct a byl velmi vystresovaný. Syčel a klopil uši. Daly jsme mu ke zdi schůdky a desku a kocour vyběhl. Když jsme vyšly ze dvora, daly jsme se do řeči s kolemjdoucími lidmi. Ukázalo se, že kocour je jejich. Tentýž den jsme na upozornění Městské policie odchytly na sídlišti kocourka Vendelínka. Byl ve sklepním okýnku a venku se tak bál, že ani nemohl chodit. Společně s Vendelínkem jsme ten den přijaly ještě Andělku, která se potulovala v Hruškách.
4.2. jsme jely do zahrádek pro Natálku, kterou tam někdo vyhodil. Byla vyčerpaná, plná parazitů a vyhublá. Večer jsme pak odchytly 2 plaché kočky v Olbrachtově ulici. Po kastraci jsme je vrátily zpět.
6.2. jsme byly na odchytu v areálu hutního materiálu pana Vaďury. Celkem jsme odchytly a po kastraci vrátily zpět 4 kočky.
24.2. nám byl od cukrárny v Petrově nahlášen mazlivý kocourek Matýsek. Byl moc špinavý, plný parazitů a měl svrab.
Z Dubňan nám zavolali lidé, že se jim na dvoře usídlil kocourek a oni si jej nemohou nechat. Pro Pluta jsme 26.2. dojely. Téhož dne jsme si ze Slavkova přivezly kočičku Fionu. Jejímu majiteli se zdála škaredá, a tak ji prvně odvezl do vedlejší vsi a když se po 14 dnech vrátila, nechtěl ji pustit do domu a ona strádala na dvoře.
27.2. jsme ze zahrádek vzaly ochočeného kocourka Edu, který se tam potuloval.

V únoru našli domov: Matylda, Andělka, Natálka, Agneska, Gábina, Barnabáš, Lola, Majda, Matýsek.
Do depozit přijato: 7, umístěno: 9.

Obrazek
Pluto

BŘEZEN

2.3. jsme jely do Uherského Hradiště pro 3 kočky na sídliště. Paní, která je tam krmila, jim nejprve dala ven boudičky na spaní a pak, když jí lidi dávali najevo, jak moc jim kočky vadí, je přestěhovala do svého sklepa a nechala jim otevřené okýnko. Lidé jí však nepřestávali vyhrožovat, kočky honili po sídlišti a tloukli klacky, a tak se paní celá zoufalá obrátila na nás. Cindy, Marjánku a Marjánčinu dceru Petynku jsme vzaly k nám. Večer jsme pak odchytly další kočku v Olbrachtově ulici.
Ohledně koček z Uherského Hradiště jsme se obrátily na paní Pavelovou z Městského úřadu, zda by nám město mohlo proplatit kastrace, neboť již v minulosti jsme se postaraly o 4 tamní kočky. Paní Pavelová nám neodpověděla.
5.3. jsme jely pro půlroční zrzečku Lucinku. Její majitel ji bez přístřeší vyhodil na dvůr, kde byl velký pes, který ji honil. Dal nám ji bez protestů. Tentýž den jsme v Olbrachtově ulici odchytly kočičku Katrinku. Byla velmi mazlivá a přítulná, a tak nám ji bylo líto vrátit zpátky. U nás velmi postrádala výběh, na nějž byla zvyklá, naštěstí si ji za týden vzali lidé do domku se zahrádkou.
17.3. jsme do Kyjova vezly dvě plaché kočky Anetku a Klárku, které jsme loni ještě jako koťata odchytly. Vykastrovaly jsme je, ale stále se nám nedařilo je ochočit. Jsme proto rády, že si je vezme paní, která měla zájem o kočku na chytání myší. Pro začátek budou bydlet v zahradním domku a po měsíci je paní vypustí.
26.3. našla paní na ulici Leoše Janáčka v Hodoníně 10měsíčního mourovatého kocourka. Nemohla si ho nechat, protože už má 2 psy a kocourka, a tak jej přinesla k nám. Leošek byl nemocný a měl ušní svrab, měsíc trvalo, než jsme jej mohly dát do nabídky. Pak už to šlo ale rychle – 19.4. byl umístěn do Hodonína.
27.3. nám byla ze Strážnice nahlášena 1,5roční perská kočička Dafné, která se hladová a zubožená přidala k plachým kočkám, které tam krmíme. Srst měla zacuchanou tak, že jsme ji musely na bocích ostříhat.
31.3. jsme k hudební škole vezly krmivo pro plaché kočky a když jsme nastupovaly do auta, zavolaly jsme na bílého kocourka. Kvído přiběhl a skočil nám do auta.

V březnu našli domov: Růženka, Koletka, Lucinka, Esterka, Katrinka, Pluto, Eda, Klárka a Anetka.Do depozit přijato: 8, umístěno: 9.

Obrazek Obrazek

Holky z Uherského Hradiště: zleva Marjánka, Cindy a Petynka


Od ledna do konce března 2007 jsme:
- přijaly celkem: 23 koček
- umístily celkem: 27 koček
- nechaly vykastrovat: 34 koček
Kromě koček, které máme v depozitech a které máte možnost vidět v nabídce, krmíme i více než 60 koček plachých, které po kastraci žijí ve svých původních lokalitách. Ve většině lokalit máme ochotné lidi, kteří kočkám krmení dávají a hlásí nám, objeví-li se nějaká nová kočka, abychom ji mohly odchytit, popř. vyléčit, a nechat vykastrovat.

Veškeré práce kolem koček - tj. odchyty, cesty na veterinu, nákupy a rozvoz krmiva, péči o kočky v depozitech a umísťování koček do nových domovů - vykonávají ve svém volném čase a zcela bezplatně Naďa Tomalová a Lucie Malečková, která zároveň pro Kočky SOS vede účetnictví. Dárkové předměty pro hodné lidi, kteří nám přispívají, vyrábí Alena Březovská, Jana Laštovková a Karin Heřmanská, webové stránky spravuje a inzerci zajišťuje Petra Podařilová.


Naše činnost by nebyla možná bez finanční podpory paní Marcely Frei z organizace Srdce pro zvířata a dobrovolných příspěvků soukromých dárců. Všem patří náš velký dík. Zejména děkujeme paní Marcele Frei a všem, kteří pochopili, že největší pomocí pro nás budou příspěvky pravidelné, a zadali ve své bance trvalý příkaz. Děkujeme samozřejmě i těm, kteří si od nás osvojili kočku. Bez lidí, kteří opuštěným zvířatům dávají nový domov, by naše práce neměla smysl.

Děkujeme též firmě Almika, od níž jsme v lednu 2007 dostaly darem granule Royal Canin, které nám vystačí zhruba na rok. Tento dar nám velmi pomohl, neboť nám pomohl snížit celkové náklady na krmivo - kupujeme teď "jen" konzervy a kuřata pro koťata. Granule Royal Canin našim kočkám navíc velmi chutnají a viditelně se jim po nich zlepšila srst - vřele doporučujeme!

Zpráva o činnosti za druhé čtvrtletí roku 2007 včetně vyúčtování za 1.pololetí 2007 bude k dispozici začátkem července 2007. Prozatím si můžete přečíst o letošních koťatech.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář