Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koťata 2007

30. 12. 2007

Ačkoliv lidem neustále zdůrazňujeme nutnost kastrací, byl v roce 2007 příval koťat mnohonásobně vyšší než v předchozích letech:

Aidu, Barta, Elzu a Liby nám 8.4.2007 přinesla paní, která je našla v zavřené krabici v lese. Pravděpodobně tam nebyli dlouho, protože spokojeně spali a ještě ani neměli hlad. Shodou okolností v depozitu měly kočičku Dafné, která se jich okamžitě ujala a dokonce jí i nastoupilo mléko. Více o nich a o tom, jak u nás vyrůstali, si můžete přečíst zde.
Aida, Bart, Elza i Liby již byli umístěni.

Obrazek


O dva týdny později jsme Dafné na radu paní veterinářky odstavily, protože jí hrozil zánět mléčných žláz. Týden byla koťata bez maminky, ale pak se na ně usmálo štěstí: při kastraci kočičky Limetky, kterou jsme 23.4.2007 přivezly od lázní, kde se opuštěná potulovala, se totiž ukázalo, že Limetka před pár dny musela porodit. Její koťata jsme však nikde nenašly. Zato měla spoustu mléka a mateřské lásky, takže se koťat velmi ochotně ujala, omyla jim kožíšky a začala je hned kojit. Holčičky blahem vrněly, Bartík se ježil, prskal a ocásek měl vztyčený jako anténu, ale za chviličku si dal taky říct.:-)

Obrazek



26.4.2007 v 19:00 hod. večer nám zavolala paní z Březinky, že jim kočku přejelo auto a zůstaly po ní 4 koťata narozené na Velikonoce: Benjamín, Goliáš, Kulička a Prcek. Ujaly jsme se jich a daly jsme je k Limetce a ostatním. Bart to kupodivu přijal bez připomínek a Limetka, jako vzorná maminka, je začala hned čistit. Máme o ni starost, ale doufáme, že když budeme nadále koťata uměle krmit, zvládne to. Mléka má hodně. Dostává tu nejlepší stravu a speciální výživové pasty.... Zatím se drží výborně. Více o nich a o tom, jak u nás vyrůstali, si můžete přečíst zde.
Benjamína a Kuličku si jejich majitelé 18.5.2007 vzali zpět, Prcek a Goliáš již byli umístěni.

Obrazek


2.5.2007 nám byli přivezeni Akim, Amir, Aron a Violka: 3 mourovaní kocourci a 1 černá holčička. Přivezla je paní, jejíž pes tři dny předtím roztrhal sousedovu kočku - jejich maminku. Koťata byla na pokraji smrti, protože od maminčiny smrti nic nejedla, ale vypadá to, že přežijí. Zlatá Limetka je opět přijala. Aby se jim mohla víc věnovat, daly jsme ostatní koťata do bytové voliéry, kde je krmíme už jen my. Aktuální informace o tom, jak se jim daří, si můžete přečíst zde.
Všichni čtyři již byli umístěni.

Obrazek



6.5.2007 nám volali lidé z Bažantice, že našli na sídlišti malé asi 2týdenní koťátko. Jiná koťata ani maminku jsme v okolí nenašly. Čip putoval, jak jinak, k mamince Limetce, a vyrůstá společně s Akimem, Amirem a Aronem. Čip byl umístěn 22.6.2007.

Obrazek


19.5.2007 jsme byly pro koťata, která venku porodila plachá kočka. V této oblasti je již hodně plachých koček a místa pro ně je tam málo, protože zbořili starou zástavbu, kde řada plachých koček žila, a vystavěli místo ní silnici. Kočkám tak zbyla pro život jen malá část zeleně ohraničená ze všech stran rušnými silnicemi. Pro další kočky tam již není místo, a tak jsme koťata odnesly, dokud jsou ještě malá a dají se ochočit. Jsou jim 4 týdny: Alf, Melisa, Rozetka, Šebinka.
Všechna tato koťata již byla umístěna. 

Obrazek



20.5.2007 nám paní, která nám v dubnu přinesla Aidu, Barta, Elzu a Liby, přinesla další kotě: šedobílého Kryšpína. Našla jej opět v krabici v lese u plotu psího útulku. Kryšpínovi je teprve týden, daly jsme jej k Limetce a ostatním našim nejmenším. Kryšpín byl 4.7. umístěn.

Obrazek


Téhož dne nám byl přivezen i 6týdenní Toník. Našla ho paní ve své zahradě v chatové oblasti Radějov. 22.6.2007 jsme jej zařadily do nabídky a 30.3.2008 byl umístěn do nového domova.

Obrazek



29.5.2007 nám paní přinesla inzerát z Kauflandu, že někdo daruje koťátka a jestli bychom je nemohly vzít. Protože to byly holčičky, měly jsme i strach, že je jejich noví majitelé nenechají vykastrovat a přibudou další nechtěná koťata. Jejich maminku jsme nechaly vykastrovat a vrátili jsme ji původním majitelům. Obě kočičky již byly umístěny.

Obrazek tříbarevná Karolínka a černobílá Ťapinka
Obrazek


30.5.2007 jsme přijaly další dvě 8týdenní koťata i s maminkou Mickou. Micku chtěla majitelka nechat uspat a koťata - mourečka Šušu a černý Dodo - měla jít do chaty, kde by se o ně starali lidé, kteří tam jezdí na 4 měsíce v roce. Co by s nimi bylo po těch ostatních 8 měsíců, jsme se raději ani nepokoušely domýšlet, a vzaly jsme je i Mickou k nám. A důvod, proč se jich paní chtěla zbavit? Chtěla vyhovět své snaše, která jí prý, dokud bude mít kočky, nebude půjčovat vnoučata.
Všichni tři již našli nový domov.

Obrazek



7.6.2007 nám zavolala paní z Mutěnic, že našla u benzínky v poli naříkající kotě. Jely jsme pro něj: zhruba 2měsíční bílomourečka Izzí u nás celou první noc proplakala. Uklidnila se až k ránu, když zjistila, že jí již žádné nebezpečí nehrozí. 10.8.2007 byla umístěna do nového domova.

Obrazek



12.6.2007 jsme na upozornění jedné paní vykoupily naříkající kotě z hodonínského zverimexu. Bylo plné svrabu a velmi nemocné. Snažily jsme se prodavačku přemluvit, ať nás majitel 8týdenní Lori kontaktuje, že mu kočku vykastrujeme a poradíme, jak vyléčit svrab, který by se mohl provrtat až do mozku. 10.8.2007 byla umístěna do nového domova.

Obrazek



13.6.2007 jsme byly v Poddvorově pro 5 koťat a 2 kočky. Koťatům bylo 7 týdnů, vypadají však na mnohem méně a byla plná blech. Troufáme si říct, že tolik blech, co měly, jsme ještě nikdy neviděly. (A to už jsme viděly ledacos.) Kočky jsme vykastrovaly a po kastraci (a důkladném odblešení a se sprejem proti blechám) jsme je druhý den jely vrátit a přivezly další kočku se dvěma koťaty. Bylo jim 18 dnů, ale vypadala na 7. Ještě ani neměla otevřené oči. Byla tak zablešená, že bohužel nepřežila. Paní, od které tyto kočky pochází, žije se svou 10letou dcerou ve velmi špatných podmínkách, a tak jsme jí – kromě spreje na blechy - dovezly i nějaké peřiny, povlečení a ručníky. Maminku koťat - Mery - jsme nechaly u nás.
Pro všech pět koťat včetně Mery jsme již našly nový domov.

Obrazek Obrazek
mourek Bak, černý Bad a zrzavobílý Rufus Linet

Obrazek
Arretka


5týdenní Kler a Fren strávily naříkající na sídlišti v Kroměříži dva dny. Odnesla je až slečna, která je 16.6.2007 dovezla k nám. Daly jsme je k Mery, která přišla o svá koťátka. 24.6.2007 byly Fren a Kler umístěny.

Obrazek



18.6.2007 nám volala paní ze zahrádek Štěpnice, že jí k domu někdo stále hází koťata. Pro kočku a koťata jsme druhý den zajely s tím, že koťata vezmeme k nám a kočku jí po kastraci vrátíme zpět.
Všichni tři již byli umístěni.

Hubert Kristián
Obrazek Obrazek

Sofi
Obrazek



26.6.2007 nám slečna přinesla dvě 5týdenní koťata: černého Sigiho a mourka Maxe, které údajně našla v lese. Max bohužel nepřežil, Sigi byl již umístěn.

Obrazek



27.6.2007 jsme přijaly další koťata: 2,5měsíční stříbrnou Ofélii, kterou její majitel hodil lidem do zahrádky, 2,5měsíčního kocourka Binga, který byl nalezen za dveřmi obchodu, 3měsíčního mourka Peteho, kterého za dveřmi svého domu objevili lidé, kteří nám již předtím donesli Leoška. Je to již třetí takový kocourek, který se jim tam objevil, pravděpodobně pochází od stejného majitele.
Všichni tři již byli umístěni.

Obrazek Obrazek Obrazek
Ofélie Pete Bingo


29.6.2007 nám pán přinesl 3měsíčního Uriáše, kterého prý od někoho dostal a nemůže si ho nechat. 7.8.2007 byl umístěn do  Zlína.

Obrazek



8.7.2007 jsme přijaly 3,5měsíční tříbarevnou kočičku Rebeku, která se přidala k paní u hřbitova a šla s ní až k zahrádkám. Rebeka byla velmi nemocná, měla rýmu, kašel a v očích herpes virus. Po vyléčení byla umístěna do nového domova.

Obrazek



9.7.2007 potkal náš známý holčičku, které nesla malé kotě. Když se jí ptal, kam ho nese, odpověděla, že si ho přinesla domů a maminka jí nedovolila si ho nechat. 2měsíční "whiskas kocourek" Dominik byl již umístěn.

Obrazek



10.7.2007 nám paní přivezla kočku Ramonu s 5týdenní kotěcí holčičkou Vaneskou. Zahlédla je, když jela autem. Zastavila, aby se podívala, co se to na silnici hýbe, a spatřila kočku, kterak se ze všech sil snažila dostat své kotě ze silnice. Vaneska bohužel nepřežila, Ramona byla 7.10.2007 umístěna do nového domova.

Obrazek



13.7.2007 jsme přijaly bílou kočičku Žanynku. Byla chudák celá špinavá a podvyživená nalezena přímo u ředitelství Moravských naftových dolů, v centru města u hlavní silnice. Je to milounká kočička, s jedním okem modrým a druhým zeleným.
Žanynka již našla nový domov.

Obrazek



14.7.2007 nám paní přivezla ze Strážnice kočku s 5 koťaty. V tamějším kempu jí nějaká paní dala mléko a kousek salámu a ona jí do chatky nanosila 5 koťat - 4 kocourky a jednu kočičku. Majitel kempu vyhrožoval, že na ni i na koťata poštve psa. Protože kočky vždy brání svá koťata a musí být s nimi izolovány od ostatních, musely jsme je zatím dát do odstavné klece - nemáme totiž už jedinou místnost volnou.
Koťata měla oči plné hnisu, až jsme se bály, že o ně přijdou. Hnis jsme vymačkaly, oči namastily, paní doktorka jim píchla Synulox a zatím to vypadá, že budou v pořádku.
Dvě koťata bohužel nepřežila, ostatní - Paša, Brumík a Kulda - již našli nový domov.

Obrazek



5.8.2007 nám paní přinesla dvě koťata, která našla ve sklepě jednoho domu v Hodoníně. Bublina s Mikešem tam strávili opuštění bez matky asi 3 dny. Daly jsme je do klece k Amandě, kterou jsme pár dní předtím přivezly od domova důchodců. Bublina s Mikešem byli 10.8.2007 společně umístěni do Moravské Nové Vsi.

Obrazek


8.8.2007 našly děti na louce u lesa mourečku Vadu. Byla tam sama a velice naříkala. Byla hladová, žíznivá a v uších svrab, přes který snad ani nemohla slyšet. Vada již má nový domov.

Obrazek


Téhož dne jsme jely pro černé 4měsíční kocourky Majdu a Pajdu, kteří byli týráni hladem v králíkárně. Jednoho dne se odtud dostali, utekli k sousedům, ubytovali se u nich na terase a už nechtěli odejít. Původní majitelka ze zlosti, že se k ní koťata nechtějí vrátit, přelezla plot, sebrala je a odvezla do zemědělského družstva. Po téměř detektivní zápletce se podařilo vypátrat, kde kocourci jsou. Když pro ně sousedé přijeli a ve velkém areálu zavolali jejich jména, šťastně přiběhli - od té doby je až do našeho příjezdu raději ven už nepouštěli. Oba již našli nový domov.

Obrazek


10.8.2007
nám bylo nahlášeno 5 zhruba 4týdenních koťat, která byla nalezena u brněnské přehrady. Přežila bohužel dvě - Filípek a Trixi. Oba již našli nový domov.

Obrazek Obrazek
Filípek Trixi


Téhož dne nám byl nahlášen 2měsíční zrzavý kocourek Čiko. Narodil se na půdě plaché kočce, která se jednoho dne nevrátila... Byl hodně plachý a podařilo se ho chytnout jen díky tomu, že byl pořádně vyhladovělý. 1.9.2007 byl umístěn.

Obrazek


21.8.2007 jsme přijaly další 3 koťata - vyhládlí 4měsíční kocourci Ken, Andy a Fin běhali na hřbitově mezi hroby. Všichni tři již našli nový domov.

 Obrazek


Téhož dne byl v dubňanském lese nalezen další zhruba 3měsíční kocourek - bílomourek Kid. Kid již našel nový domov.

Obrazek


27.8.2007 se na nás obrátila paní a prosila nás o pomoc - lidé bydlící vedle jejich chaty na Břeclavsku si kdysi pořídili kočku, kterou nenechali kastrovat. Koťata nejdříve topili, posléze je kočka začala ukrývat, avšak stejně málokterá z nich přežila. Paní nás prosila, abychom koťata, která ještě žijí, vzaly k nám. První čtyři Kulíšky - Áju, BabulkuFloriánka, Mickyho a Míšu - paní 2.9.2007 přivezla do našeho "vymazlovacího depozita" Kočičí ráj v Zastávce u Brna. Zde byli ošetřeni, přivykli zde kontaktu s lidmi a po vakcinaci jsme je 19.10.2007 převezly do Hodonína. Všichni kromě Babulky již našli nový domov, Babulka je stále v nabídce.

Obrazek Obrazek
Ája a Babulka Floriánek, Micky a Míša


5.9.2007 jsme z Horního Němčí přivezly 4měsíční černou kočičku Agátu. Její majitele jsme již před časem upozorňovaly na nutnost kastrace, oni však kočku vykastrovat nenechali, a tak jim kočka porodila dvě koťata. Jedno si nechali, Agátu jsme vzaly k nám. Téhož dne jsme přijaly i kocourka Fabiána, kterého jeho maminka nechala na půdě v seně a již se nevrátila. Agáta již byla umístěna, Fabián je stále ještě v nabídce.

Obrazek Obrazek
Agáta Fabián


7.9.2007 nám zavolali lidé z hodonínského sídliště, že se tam potuluje opuštěné černé zhruba 4měsíční koťátko. 31.10.2007 byla Bobina umístěna.

Obrazek


8.9.2007 byl do Kočičího ráje přivezen další Kulíšek z Břeclavska - dostal jméno Dušánek.

Obrazek


11.9.2007 byla pod mostem kousek od sídliště nalezena opuštěná kočička Salma. Byla neuvěřitelně vyhládlá, uši plné svrabu, ale jinak v pořádku. 6.10.2007 byla umístěna.

Obrazek


14.9.2007 jsme do Kočičího ráje přivezly bílomouratou Denisku a černou Norisku, se narodily domácí nevykastrované kočce v Brně. Majitelka nám na ně přispěla a kočku již nechala vykastrovat. Noriska již našla nový domov.

Obrazek Obrazek


Téhož dne nás kontaktovala slečna z Petrova a prosila nás, abychom se ujaly zhruba 4měsíční černé kočičky, která přebývá hladová a nachlazená v tamním obchodě. Rozárka již našla nový domov.

Obrazek


15.9.2007 jsme v Brně slavnostně zahájily Výstavu Koček SOS a na cestu jsme dostaly 4 kočičí miminka, která jeden z návštěvníků objevil pod haldou dříví na zahradě u své chaty. Gejša, Gituška, Gája a Gabča byly do vakcinace v péči u naší kolegyně ve Slavkově u Uherského Hradiště a v listopadu jsme je převezly do Hodonína. Všechny čtyři slečny již mají nový domov. 

Obrazek


Téhož dne přibyl do Kočičího ráje další Kulíšek z Břeclavska - Lukášek. Sedmička Kulíšků je tak konečně kompletní. Lukášek již našel nový domov.

Obrazek


16.9.2007 přivezla rodina z Brna do Kočičího ráje další várku koťátek, která odchytla Městská policie. Xena, Čertík a Kim byli zpočátku trošku vyjukaní a neustále prskali, proto dostali pracovní název Prskoši. Už jsou z nich ale mazlíci jedna radost, a tak jsme je 19.10.2007 převezly do Hodonína. Kim byl umístěn, Xena a Čertík jsou v nabídce.

Obrazek Obrazek Obrazek
Čertík Kim Xena


29.8.2007 se na nás obrátila paní z Kyjova s tím, že se k nim přitoulalo na terasu koťátko. Sami si ho prý nemohou nechat, protože již mají jednoho kocourka. Želvovinová kočička Mimi zůstala do vakcinace u nich a po vakcinaci putovala 18.9.2007 k nám. Mimi již našla nový domov.

Obrazek


29.9.2007 jsme jely pro 3měsíčního mourečka Jonáše, jehož nářek se již třetí den ozýval po celém sídlišti. Vyvěsily jsme cedulky o jeho nalezení, ale nikdo se nepřihlásil. 5.11.2007 byl umístěn do Brna.

Obrazek


3.10.2007 nám zavolala paní, k níž se na hřbitově přidal 3měsíční kocourek a šel s ní až domů. Barny byl zraněný - měl brok na prsou a další mu přes čumáček rozbil sanici, měl zraněné i oko. Úlomky se nedají odstranit, ale Barny si z trvalých následků nic nedělá. Barny již našel nový domov.

Obrazek


4.10.2007 nám zavolala policie z Dubňan s prosbou, abychom se ujaly čtyř koťat nalezených u cesty. Všichni čtyři již mají nový domov.

Obrazek Obrazek
Alex Ema
Obrazek Obrazek
Kali Malenka


Téhož dne jsme přijaly i Bonsajku a mourovatého kocourka Benedikta, kterého našli lidé v lese při procházce. Seděl na stromě a když je uviděl, běžel s nimi až k autu. Oba již byli umístěni.

Obrazek Obrazek
Bonsajka Benedikt


5.10.2007
 přibyla do Kočičího ráje další kočička - dostala jméno Alysska a je to sestřička Denisky a Norisky, které jsme přijaly 14.9. Alysska již byla umístěna.

Obrazek


8.10.2007
jsme přijaly 5měsíčního kocourka Simira - přitoulal se k rodinnému domku k lidem, kteří už své kočky mají, a tak jej dovezli k nám. Simir již našel nový domov.

Obrazek


10.10.2007 jsme jsme do Kočičího ráje převezly čtyři koťata z vinohradu. Téhož dne jsme z Dolních Bojanovic přivezly bílou kočku Sněhulku s bílým kotětem  Billym. Sněhulka a Billy již mají nový domov, koťata z vinohradu jsou prozatím v Kočičím ráji.

Obrazek
Billy


11.10.2007 jsme ze zahrádek přivezly 4měsíčního  kocourka Tadeáše, o něhož se do té doby starala jeho nálezkyně. Paní jej ochočila a navakcinovala, a poté, co jsme jej převezly k nám, byl Tadeáš umístěn do nového domova.

Obrazek


15.10.2007
nám byl ze stejného místa jako předtím Čip nahlášen bílozrzavý kocourek Šotek - zřejmě Čipův mladší bráška. Byl vystrašený, prskal, bál se lidí, pomalinku si ale zvyká. 26.1.2008 byl umístěn do Vraného nad Vltavou.

Obrazek


17.10.2007 jsme přivezly z Hluku Denise, Dereka a Sezamku, o které jejich maminka pečovala v keři na sídlišti. Objevil je tam manželský pár, který je vzal k sobě a po vakcinaci nám koťata předal. Maminku koťat si nechají. Derek, Denis i Sezamka již byli umístěni.

Obrazek Obrazek Obrazek
Denis Derek Sezamka


18.10.2007 našla paní v Říčanech u Brna opuštěného zhruba 5měsíčního kocourka Elfa a po vyléčení a vakcinaci pro něj našla nový domov.

Obrazek


18.10.2007 přišla na veterinu paní se třemi 6týdenními koťaty s tím, že je chce nechat uspat. Paní veterinářka zavolala nás a my jsme Bětku, Janíka a Vilíka vzaly k sobě. Všichni tři již našli nový domov.

Obrazek
Bětka


19.10.2007 jsme byly nuceny vyhlásit STOP STAV. O dalších koťatech, která jsme od té doby přijaly, si můžete přečíst ve Zprávě o naší činnosti za 4. čtvrtletí roku 2007.

Datum poslední aktualizace: 30.7.2008

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

miluju kočky

(tadik, 20. 4. 2012 12:36)

mám kocourka čipa a má černobílého brášku čipa a ten v léte chytá motýly

miláček

(julie, 23. 8. 2009 11:17)

miluju kočičky,
hlavně černý