Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínáme

Příspěvky

Jing

12. 12. 2016

jing250.jpgKocour, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Jing (černý) a Jang (mourovatý) zůstali opuštění na ulici ve Slatinicích, když jim kočičí mámu srazilo auto. Jsou to veselí a hraví kocourci, ideální by bylo, kdyby do nového domova mohli odejít spolu. Nevhodný jako jedináček. 12.12.2016 přes veškerou naši snahu Jing podlehl zápalu plic. Kocourku, je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Jing byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Kristýna Kubínová a kocourek Fufík. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Mika

6. 12. 2016

mika350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Mika je bílomourovatá kočička, která se přitoulala v Rohatci k domu, kde bydlí majitelé Diamonda a nechtěla odejít. Ač děti usilovně hledaly, komu se ztratila, majitele nenašly. Mika je velmi mazlivá a jemná kočička. Pokud bude mít hodně pozornosti mohla by jít do nového domova i jako jedináček. 6.12.2016 Mika se bohužel nového domova nedočkala, pro FIP byla uspána. Je nám to moc líto, kočičko hezká heart

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Tabita 02

2. 12. 2016

tabita350.jpgKočka, nar. 8/2016
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Tabita spolu se svými sourozenci (Tabby a Tofu) spadla s půdy zahradní chaty Na výhoně v Hodoníně. Jejich matka se neobjevila a tak koťata skončila u nás. Nevhodná jako jedináček. 2.12.2016 Tabitka se bohužel nového domova nedočkala, podlehla kaliciviróze. Je nám to líto.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Edík

30. 11. 2016

edik300.jpgKocour, nar. 6/2016
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Edík spolu s Elenkou byli nalezeni v zahradě nemocnice v Hodoníně. Jsou nemocní a podvyživení. Doufáme, že to zvládnou. Nevhodný jako jedináček.
2.8.2016
Elenka s Edíkem se mají čile k světu, přibrali a rádi by do nového domova spolu.

26.11.2016 U Edíka byla diagnostikována FIP a byl uspán. Je nám to Edíku moc líto. heart

Další fotky zde.

Edík byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Ivana Klučková. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Alma

1. 11. 2016

ObrazekČerná kočička Alma bydlela spolu s Idou v domku v Rohatci. V lednu 2007 jim však umřel majitel a ony živořily u domu až do září, kdy nás zavolala sousedka, zda se koček ujmeme. Alma je velmi klidná kočka, vděčná za pohlazení a misku jídla. Ostatní kočky ráda nemá. 20.1.2008 byla umístěna do Archlebova u Kyjova do domku se zahrádkou. 1.11.2016 Amča odešla do kočičího nebe. Žila u nás bezmála 9 let a měli jsme ji rádi.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Aninka

30. 10. 2016

aninka350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.

Aninka je krásná černá kočička, která naříkala pod autem u NAFTY v obci Lužice. Našla ji tam paní a přinesla k nám. Aninka je dnes už mladá kočička, která se vám bude zprvu zdát bojácnější, ale když budete mít trpělivost, stane se vaším miláčkem. Je vhodná jako společníce ke kočce  do bytu se zasíťovaním nebo do domku se zahrádkou. 30.10.2016 Aninka se bohužel nového domova nedočkala. Byla nemocná, brala antibiotika, ale nezvládla to a dnes podlehla kaliciviróze. Je nám to líto.

Další fotky zde.

Aninka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Sam

24. 10. 2016

sam350.jpgKocouři, nar. 8/2013, kastrovaní

Kristian a Sam jsou kocouří bratři, kteří žili spolu se svojí maminkou v průmyslovém areálu u města Skalica na Slovensku. Slečna, která tam pracovala, je krmila a nás požádala o pomoc s kastrací. Vše se zdálo v pořádku, až jednoho dne slečna odešla na mateřskou dovolenou a přestože kočkám jídlo posílala, nikdo je nekrmil a navíc se proti kočičkám zvedla vlna nevole ze strany vedení podniku a tak kočičky skončily u nás. Kočička máma už nový domov našla a tito dva kluci na něj čekají. 7.8.2014 byli kocourci umístěni do Vřesovic, do domku k jednomu kocourkovi.
23.10.2016
Dnes ráno odešel náš kocourek Samíček. Srazilo jej auto. Byl to ten nejhodnější kocourek na světě. Více zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Vigo

20. 10. 2016

vigo12.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 10/2005

Kocourek Vigo byl nalezen opuštěný se sestrou Irmou u domku po svém zemřelém majiteli. Byli oba vystresovaní, hladoví a odchytit se nám je podařilo až třetí den. Vigo byl dlouho vůči lidem nedůvěřivý a plachý a i nyní mu dlouho trvá, než si zvykne na nového člověka - pak se nechá hladit. Vigo  v roce 2013 oslepl (pravděpodobně prodělal mrtvici) a pro svou plachost je vhodný pouze k adopci na dálku.
20.10.2016
Vigo byl dlouhodobě nemocný, antibiotika nezabírala, posledních pár dní začal být dezorientovaný a dnes byl uspán.
Vigovi bylo 11 roků a byl to nejstarší kocour našeho útulku. K lidem nenašel důvěru a byl plachý, ale v našem depozitu prožil docela spokojený život, protože miloval ostatní kočky a zejména všechna koťata, která to neomylně vycítila a chodila za ním jako za starším bráchou - pomazlit se, pohrát a přitulit. Vigo miloval svou kamarádku Justýnu a tyto dvě plaché kočky mezi sebou uzavřely velké přátelství. Když Vigo před třemi lety oslepl, Justýnka se o něj starala a oči mu denně olizovala. Oba se stali předlohou obrazu Romany Štrynclové, který byl vydražen ve prospěch našeho útulku. Vigo, je nám to moc líto, Justýnce a nám všem budeš moc chybět.
heart

Fotky Viga najdete zde.

Vigo byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla MVDr. Jana Charvátová. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Fotografie: Vigo | Komentářů: 3

Čip (nyní Cipísek)

20. 9. 2016

ObrazekČipa našli lidé na sídlišti v Bažantici ve věku zhruba 2 týdnů. Více o tom, jak u nás vyrůstal, si můžete přečíst zde. 22.6.2007 byl umístěn do Kelčan ke 3měsíčnímu štěněti trpasličího jezevčíka.
20.9.2016 Z domova Čipa přišla smutná zpráva - kocourek podlehl selhání ledvin. Je nám to líto, ale těší nás, že odložený a opuštěný kocourek měl 9 let krásný domov.


Zprávy z jeho nového domova si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Kryšpín 06

12. 9. 2016

kryspin270.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. cca 8/2014

Kryšpín je rezavobílý kocourek, na kterého nás upozornila sousedka, která si všimla, že se kocourek zdržuje ve vedlejší ulici už druhý týden a ubytoval se tam pod keřem. U nás je zatím Kryšpín trochu výbojný a napadá několik kocourů, které si vybral a soutěží s nimi o hlavní pozici.
25.3.2016 Kryšpín se po kastraci zklidnil, s ostatními kočkami vychází dobře, ale pokud by měl možnost chodit ven, může být v novém domově i jako jedináček.
12.9.2016 Kryšpín se bohužel nového domova nedočkal. Poslední dobou hubnul a neprospíval, dnes stanovena diagnóza - suchá forma FIP a kocourek byl uspán. Je nám to líto.

Další fotky zde.

Kryšpín byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Nataša Pospíšilová, pes Honey a kočka Reila. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Hopík

31. 8. 2016

hopik250.jpeg

Kocour, nar. 8/2014

Hopík je krásný mourovatý kocourek s bílými znaky, který má za sebou špatnou zkušenost - paní viděla, jak dva romští kluci si házejí s koťaty a nakonec je obě hodili do popelnice. Obě koťata paní přinesla k nám, dostala jména Hup a Hop, ale Hup nepřežil. Zato Hopík se má k světu a je to čilý a hravý kocourek. Ke svým hrám potřebuje parťáka, proto by neměl být v novém domově sám. 25.1.2015 byl Hopík umístěn do Brna, do bytu ke kocourkovi. 31.8.2016 podlehl Hopík Felv a odešel do kočičího nebe. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Hopík byl  adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Lucie Huňková. Moc děkujeme!

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 23

Bublinka 02

24. 8. 2016

bublinka350.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 7/2014

Bublinku někdo jako kotě odložil do vchodu rodinného domku v Hodoníně. Bublinka je u nás už rok a je plašší povahy, kontakt s člověkem nevyhledává, ale s ostatníma kočkama vychází dobře. Pokud máte doma už mazlivé kočičky, můžete Bublince poskytnout domov. Nevhodná jako jedináček.
24.8.2016
U Bublinky byla diagnostikována epilepsie. Měla několik záchvatů denně a léky jí vzhledem k plachosti nebylo vůbec možné podávat. Bublinka byla uspána. Je nám to líto.

Další fotky zde.

Bublinka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Miroslav Krybus, Lucie Maksová a Micka. Moc děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Meril

12. 8. 2016

meril.jpgMourek Meril se spolu s dalšími 3 kocoury narodil opuštěné kočce, která se přitoulala do Pánova u Hodonína. Kočka je nyní již vykastrovaná, kocourů se ujala paní, která nás nyní požádala, abychom je vzaly k nám, protože péči o tolik zvířat nezvládá. 26.1.2009 byl Meril společně s Helou umístěn do bytu do Hodonína, více zde.
Meril v srpnu 2016 podlehl onemocnění HCM. Je nám to líto.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Giom

4. 8. 2016

giom270.jpgKocour, kastrovaný, stáří 3 - 5 let

Giom je týraný kocour z Milotic, kde žil vězněný v králíkárně. Více zde. U nás se po měsíci přestal bát, nechá se hladit, ale je velmi nervózní z velkého množství koček! V jednu chvíli se zdá normální a najednou mu "přeskočí" a napadá ostatní kočky, útočí na ně a v našem depozitu zavládla nervózní nálada plná strachu. Potřebujeme pro Gioma rychle najít domov, kde by byl jedináčkem! 12.5.2016 byl Giom umístěn do Ostrožské Nové Vsi, do bytu, jako jedináček.

9.4.2016
Kvůli tomu, co u nás Giom prováděl, jsme ho přestěhovali do dočasné péče,
aby mohl být sám. Po necelých dvou týdnech máme zprávy:
Giom je mazel a miláček největší! Když nevidí kolem sebe další kočky, není nervózní a je to fajn kocour. Nechcete to s ním zkusit? Pouze jako jedináček!

 

4.8.2016
Včera dostal Giom záchvat, špatně dýchal a byl dopraven na veterinu v Hodoníně k MVDr.Vičarové, byla mu poskytnuta první pomoc, nasazeny léky a Giom zde zůstal hospitalizován. Jednalo se o vážné onemocnění srdce (
HCM) a Giom mu podlehl. Je nám moc líto, že to potkalo kocoura, který prožil tolik špatného a nyní si konečně užíval nádherný domov plný lásky.
Paní majitelka byla moc nešťastná, chápeme, ale taky jsme jí řekli, že musíme vidět i to, že Giom neumřel někde opuštěný ve špinavé králíkárně, ani v útulku, kde se neměl rád s kočkami, ale užil si tři měsíce plné lásky, kterou nikdy před tím nepoznal a umřel velmi milovaný.

Další fotky zde.

Giom je  adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou jsou Jolana, Jarda a kočičáci Týna, Fišta a Hubert, Matěj, Myšiš a Máca. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 14

Limča

2. 8. 2016

limca-250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 10/2015
Umístění:
depozitum Hodonín II.

Limča je nádherná čená kočička, která žila v díře na jednom dvoře poblíž sodovkárny v Hodoníně. Vzali jsme ji k nám a hledáme jí nový domov. Je to kočička, přátelská, mazlivá a hodná. Větší množství koček nemusí, ale s jednou se určitě skamarádí.
1.8.2016
Limča se bohužel nového domova nedočkala, byla jí diagnostikována FIP a Limča byla dnes uspána. Je nám to moc líto, kočičko okatá.

Další fotky zde.

Limča byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byla Pavla a Žaneta s kočkami Chapmanovou a Kamilkou. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Nikolas

1. 8. 2016

nikolas270.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2015
Umístění:
depozitum Hodonín I.


Zraněný kocourek byl nalezen 7.4.2016 na silnici na Brněnské ul. v Hodoníně. Kocourek dostal jméno Nikolas a má bohužel levou přední nohu nefunkční, má tam poškozené nervy, nožku necítí. Nožka se bude muset amputovat, ale musíme pčkat, až Nikolas zesílí, je podvyživený. Myslíme si, že přijel v motoru auta, podle toho jak byl špinavý, mastný a páchl šmírem a když se dostal z motoru, pravděpodobně ho srazilo auto. Levou zadní nožku má také zraněnou, ale to se spraví, zlomená není. Zatím se nemůže moc postavit a hlavně spí a jí.
3.5.2016 - Včera Nikolas podstoupil amputaci a daří se mu dobře. 1.8.2016 - Nikolaskovi se po těle objevila spousta bouliček. Antibiotika nijak nezabrala a dnes paní doktorka stanovila diagnózu - rakovina mízních uzlin a Nikolaska uspala. Je nám smutno. Po všem co Nikolasek prožil, byl zamluvený a čekal ho pěkný nový domov. Je nám to moc líto, byl to statečný, milý a hodný kocourek.

Další fotky zde.

Nikolas byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Mladi a Vojta s fenkou Bonie a kočičákem Clydem. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 5

Vilík 02

27. 7. 2016

vilik350.jpgKocour, kastrovaný
Umístění:
depozitum Mikulčice

Vilík je bojácný kocourek, který se objevoval v Mikulčicich u depozita a dojídal po kočkách granule. Kocourek byl velmi vyhládlý a vyhublý, na stehně měl už zahojenou ránu, uši plné svrabu. Zatím je velmi bojácný (bojí zvuků a prudkých pohybů), ale při mazlení začne hned vrnět, tak doufáme, že si zvykne. Prvních pár dní se pořád cpal a odpočíval. Nyní už je po kastraci, je ošetřený proti parazitům a přeléčený antibiotiky. Doufáme, že bude vhodný jako společník ke kočce  do bytu se zasíťovaním nebo do domku se zahrádkou.
27.7.2016
U Vilíka byl diagnostikován zhoubný lymfom a byl uspán. Je nám líto, že se nového domova nedočkal.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Lisa

18. 7. 2016

mona-350.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 2014

V Lužicích se našli tyto dvě krásné dlouhosrsté kočičky, stáří do jednoho roku. Chodily po silnici u zahrádek za Lužákem, motaly se lidem pod nohy a naříkaly hlady. Slečna, která je našla, je se snažila zahnat zpátky do zahrádek, ale kočičky ji vytrvale a neoblomně následovaly. U nás první dva dny jen jedly a spaly, toulaly se tam již asi delší dobu. U nás dostaly jména Mona&Lisa. Více zde. 8.1.2015 byly Mona a Lisa společně umístěny do Brna, do bytu a jejich kamarádem bude králíček.
17.7.2016
Dnes bohužel přišla špatná zpráva - Lisa dostala záchvat a než se podařilo dojet na veterinu, byla mrtvá. Je nám to moc líto.

 
Další fotky z pobytu u nás i z nového domova zde.

Mona a Lisa byly adoptovány na dálku - jejich adoptivní rodinou byla paní Hana Zemanová a 15 kočičích kamarádů.  Moc děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Worik

14. 7. 2016

ObrazekČerného kocourka Worika, který nešťastně mňoukal v krabici u ramene řeky Moravy, našla v lednu 2008 malá holčička. Odnesla jej domů a maminka zavolala nás. Worik měl velkou zahnisanou ránu na bříšku a obrovský hlad. Po vyléčení je z něj veliký fešák, hodný a přítulný. 10.3.2008 byl umístěn do Brna k pejskovi - do přízemního bytu, odkud časem bude moci chodit ven.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Kofila

2. 7. 2016

Obrazek

Černou Kofilu našli v červenci 2010 spolu se sourozenci v krabici lidé u silnice mezi Rohatcem a Hodonínem. Byla umístěna celkem dvakrát, z prvního domova byla vrácena. 13.10.2011 byla umístěna do Kyjova, do bytu spolu s Ferdou
2.7.2016
Kofilka odešla do kočičího nebe za svým kamarádem Ferdou. Je nám to moc líto.

 

Děkujeme Aleně Staré & kočkám Rozárce a Samuelovi, kteří Kofilu během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Kofily z doby jejího pobytu u nás zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Flip

17. 6. 2016

flip350.jpgKocour, kastrovaný
Umístění:
depozitm Hodonín I.

Flip a jeho sourozenci Dag, Guči a Gobi jsou týrani kocourci, kteří prožili svůj život uvěznění v kotci králíkárny s nedostatkem vody a jídla. Více se dozvíte zde. U nás si pomaloučku zvykají, ale zatím jsou stále velmi bázliví a nevíme, jestli někdy bude možné umístit je do nových domovů. 17.6.2016 U Flipa byla diagnostikována FIP a byl uspán.

Flip byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Naďa Slavíková a kočky Angie a Roxy. Děkujeme!

kralikarna300.jpg

 

 

 

 

Další fotky zde a z pobytu u nás zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Mendy 03

19. 5. 2016

mendy250.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2009 Mendy je želvovinová kočka, která přebývala asi rok u penzionu pro seniory. Mendy nemá ráda druhé kočky, ale je obrovský mazel. Je klidná, milá mazlivka:-). Ten, kdo potřebuje společníka do bytu, nebo domku se zahrádkou, bude moc spokojený. 3.4.2013 byla Mendy umístěna jako jedináček do domku se zahrádkou do Hodonína. 22.4.2014 byla Mendy po roce do útulku vrácena, údajně ze zdravotních důvodů majitelky. 7.7.2014. Mendy je v depozitu velice nešťastná a naléhavě potřebuje nový domov! 7.12.2014 našla domov v Žeravicích, v domku se zahradou u našich bývalých svěřenců. Více zde.

18.5.2016
Dnes mám moc smutnou zprávu, Mendy srazilo na silnici auto :-(.
Nechápu, proč tam byla, teď už máme kolem domu zeď a na silnici nikdy nechodila, moc se bála. Byly jsme spolu na zahrádce, pak jsem šla domů, ona taky, ale u dveří se rozmyslela a vrátila se ven..., proč jsem ji nevzala sebou! Je mně strašně smutno, žila u nás jen necelé dva roky, ale mně to připadalo, že je tady léta. Byla to moc hodná kočička, čekávala až si sednu a došla se mazlit... hledím na prázdný pelíšek a brečím jak malá holka...
Jarka

Jsme moc smutní a je nám to líto. Mendy pobyt v útulku nesnášela a tady měla šťastný domov. Děkujeme.

Fotky ze společného domova všech zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Anežka - Bělinka

3. 5. 2016

anezka-nabidka.jpgAnežka, kočka, kastrovaná, nar. 4/2011

17.6.2013 se k nám dostala bílá, asi dvouletá kočička, kterou jsme loni kastrovaly jedněm lidem. Teď nás upozornila sousedka, že Anežka má vystřelené oko vzduchovkou, že jí to soused řekl, že nežere, že asi pojde, že on s ní nikde jezdit nebude. Hned jsme pro ni jely, s tím, že ji už zpátky nevrátíme, protože takto bezcitným lidem zvíře do rukou nepatří. Anežka už má po operaci, o oko bohužel přišla.
Zůstane prozatím u nás. Zatím si nic pěkného nezažila, nejdříve pořád rodila, koťata jí zabíjeli, najíst dostala jen zbytky a ty nejlevnější granule a teď zase tohle. Třeba se na ni už konečně usměje štěstí.

18.9.2013 byla k Zachariáši umístěna do dočasné péče Anežka a na Vánoce, 24.12.2013, se z jejího dočasného domova stal domov skutečný. 2.5.2016 odešla Anežka Bělinka do kočičího nebe. Je nám to moc líto.

Vše o Bělince a jejích kamarádech najdete zde.

Fotky Zachariáše Michoneta, Anežky Bělinky a Chlupáčka najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Johanka

6. 4. 2016

johanka350.jpgMourovatá drobná kočička s velikýma očima Johanka se k nám dostala jako kotě v dubnu 2005 nemocná z osady Nesyt. Po vyléčení se z ní stala velice mazlivá a hravá kočička, která však byla neustále napadána všemi kočkami, protože byla menší, slabší a bála se jich. Až na umisťovací Výstavě pro kočku 12.11.2006 našla svou vysněnou rodinu - byla umístěna do Prahy do domku se zahrádkou. Více zde. 6.4.2016 - Bohužel Johanka dneska v noci zemřela. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Briketka (Baruška)

24. 3. 2016

briketka250.jpgČerná kočička Briketka byla se svými třemi sestřičkami nalezena pod keřem u školy na sídlišti. Našla je tam dvě děvčátka, která nám zavolala, zda se jich neujmeme. Děvčátka se snažila koťátkům pomoci jídlem, uvázala jim na keře šňůrečky na hraní a dala jim krabici na spaní. 7.10.2006 byla Briketka spolu se Světluškou umístěny do Brna. Více zde. Dostaly i nová jména: z Briketky je Bára a ze Světlušky Sára.
23.3.2016
Z domova Briketky (Báry) a Světlušky (Sáry) přišla smutná zpráva - viz níže. Černá kočička Bára podlehla FIP. Je nám to moc líto.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Marošek 02

18. 3. 2016

marosek350.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 8/2015

Marošek je rozkošný kocourek, pohodář a velký mazlík. Někdo se ho zbavil tak, že ho odložil v krabici u obchodu. Podívejte se na ta kukadla, Marošek čeká jen na vás! Nevhodný jako jedináček. 

18.3.2016
Marošek onemocněl, diagnostikována FIP a dnes byl uspán. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Marošek byl adoptován na dálku, jeho adoptivní rodinou byla paní Jana Hegerová. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Rozita

10. 3. 2016

rozita350.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 6/2015

 

Rozita je mourovatá kočička, která byla nalezena spolu s černým Noelem a Nikosem - koťata byla v krabici odložena v lokalitě Nesyt v Hodoníně, kde krmíme plaché kočky. Je to mladá, hravá kočička, která potřebuje le svým hrám parťáka. Nevhodná jako jedináček. 10.3.2016 Přes veškerou naši snahu a léčbu Rozita dnes podlehla caliciviróze a zápalu plic. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Rozita byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Míša, Alda, Stelinka, Mikulášek a Micinka z Valtic. Moc děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Jorik 02

8. 3. 2016

jorik300.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 5/2015

 

Jorik je jedním z koťat z Tvrdonic,  více zde. Během pobytu u nás se ukázalo, že je to plachý kocourek, který odmítá kontakt s člověkem. Na jaře počítáme s tím, že ho umístíme do výběhu pro plašany.
8.3.2016 Jorik špatně prospíval, málo přibíral a poslední dny se mu přidaly i další obtíže. Bylo diagnostikováno onemocnění FIP a kocourek byl uspán. Je nám to líto.


Další fotky zde.

Jorik byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Miloš a Tanja. Děkujeme! 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Liduška

7. 3. 2016

liduska350.jpeg

Kočka, kastrovaná, nar. 4/2013

Liduška je kočka, která přivedla lidem ve Svatobořicích na zahradu koťata. Koťata byla plachá, vrátila se do původní lokality a krmí se tam, Liduška je však velký mazel, hodná a milá kočka a tak jsme ji nechaly u nás a hledáme jí nový domov. 24.4.2015 byla Liduška umístěna do Uherského Hradiště, do bytu, společnost jí bude dělat králíček.
7.3.2016 odešla Liduška do kočičího nebe, více zde. Je nám to moc líto.

Další fotky zde.

Liduška byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Bertík (Ozák)

5. 3. 2016

ozak.jpegKocour, kastrovaný, nar. 3.6.2013

Ozák je kocourek, který byl od malička prostě mazlíček. Rád si hraje s kočičkami. Většinou miluje spinkání na polštářku, který vyhledává. Největší zvláštností jsou jeho očka jako koťátko si hrál se sourozencem a poškodil si rohovku. Očko už mu zůstalo modré a druhé má žluté. Měl sníženou imunitu a byl nemocný. Nyní se nám ho podařilo vyléčit. Bohužel je hluchý. Proto je vhodný pouze do bytu se zabezpečeným výběhem! Určitě by neměl jít sám nejlépe s nějakou kočičkou od nás nebo ke stejně staré kočičce , kterou máte doma. Je velmi fixovaný na společnost. Jak kočičí tak lidskou!! Může jít i k podobně staré kočičce, je vhodný i k dětem. Ozák opravdu potřebuje hodně lásky  a je rád středem pozornosti. Rád asistuje v kuchyni při vaření , kde si lehne pod nohy a je rád ve Vaší společnosti. Je to velký jedlík a miluje kapsičky a vařené masíčko. 29.3.2014 byl Ozák umístěn do bytu do Brna ke kočičkám Jonášce a Danovi.
5.3.2016
Dnes přišla z domova Bertíka moc smutná zpráva, Bertík odešel náhle do kočičího nebe (pravděpodobně aneurysma). Bertík bude své rodině moc chybět a obzvláště malému Davídkovi, se kterým byl velký kamarád. Je nám to moc líto.
Více zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »