Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínáme

Příspěvky

Bertík (Ozák)

5. 3. 2016

ozak.jpegKocour, kastrovaný, nar. 3.6.2013

Ozák je kocourek, který byl od malička prostě mazlíček. Rád si hraje s kočičkami. Většinou miluje spinkání na polštářku, který vyhledává. Největší zvláštností jsou jeho očka jako koťátko si hrál se sourozencem a poškodil si rohovku. Očko už mu zůstalo modré a druhé má žluté. Měl sníženou imunitu a byl nemocný. Nyní se nám ho podařilo vyléčit. Bohužel je hluchý. Proto je vhodný pouze do bytu se zabezpečeným výběhem! Určitě by neměl jít sám nejlépe s nějakou kočičkou od nás nebo ke stejně staré kočičce , kterou máte doma. Je velmi fixovaný na společnost. Jak kočičí tak lidskou!! Může jít i k podobně staré kočičce, je vhodný i k dětem. Ozák opravdu potřebuje hodně lásky  a je rád středem pozornosti. Rád asistuje v kuchyni při vaření , kde si lehne pod nohy a je rád ve Vaší společnosti. Je to velký jedlík a miluje kapsičky a vařené masíčko. 29.3.2014 byl Ozák umístěn do bytu do Brna ke kočičkám Jonášce a Danovi.
5.3.2016
Dnes přišla z domova Bertíka moc smutná zpráva, Bertík odešel náhle do kočičího nebe (pravděpodobně aneurysma). Bertík bude své rodině moc chybět a obzvláště malému Davídkovi, se kterým byl velký kamarád. Je nám to moc líto.
Více zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Amálka

16. 2. 2016

ObrazekAmálka k nám přišla společně se svou dcerkou Kordulkou od lidí, kteří se k nim evidentně špatně chovali, protože byly obě velmi bázlivé. Amálka se po pár dnech osmělila a vyklubala se z ní velká mazlivka. Též se velmi ochotně ujala našich kočičích miminek. Kordulka bohužel svou bázeň dosud nepřekonala. Amálka byla 7.10.2007 umístěna do Prahy, byla nám však vrácena. 9.12.2007 byla díky umísťovací výstavě Vánoce v útulku  umístěna do Prahy.


16.2.2016
DOBRÝ DEN,
MĚLA JSEM OD VÁS KOČIČKU - MOUREČKU AMÁLKU. BOHUŽEL PO 8 LETECH NAŠEHO SOUŽITÍ PO ONEMOCNĚNÍ SRDCE MI 6.ÚNORA ZEMŘELA. PODLE ODHADU JI BYLO ASI 12 LET. MOC NA NI VZPOMÍNÁM. PŘINESLA JSEM SI JI Z VAŠÍ VÝSTAVY V PRAZE V ROCE 2007.
JITKA Š.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 6

Vašík

11. 2. 2016

vasik-250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2014

Vašík je jedno ze tří koťat kočky Lei. Kočičí máma je přivedla do zahrady jednoho domku v Mikulčicích. Paní si je bohužel nemohla nechat a Lea i s koťaty skončila u nás. Je to krásný kocourek, ze začátku byl veliký strašpytel. Nejčastěji se schovával u mámy.  Pejska se ze začátku bál, ale teď už jsi zvykl a jsou kamarádi. Vašík miluje klid, není vhodný k příliš malým dětem, bojí se jich a utíká před nimi, ale na starší děti by si zvykl. S ostatními kočkami vychází v pohodě. Z Vašíka už nám vyrostl velký kocour, je to miláček. Dokáže se hodiny mazlit a mazlit. Je vhodný jako společník ke kočce  do bytu nebo do domku se zahrádkou.

 

10.2.2016
Vašík byl v našem depozitu v Hruškách, v rodinném domku. Bohužel dnes ráno se mu podařilo v nestřeženém okamžiku vyběhnout ven, kde byl vzápětí sražen autem. Okamžitě se jelo na veterinu, ale už mu nebylo pomoci. Moc nás to mrzí. Provedeno opatření, zde.

Další fotky zde.

Vašík byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Bobík

8. 2. 2016

bobik250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2015

Bobík je jedním z koťátek zachráněných s maminkou z opuštěného areálu firmy Dendra v Mikulčicích. Firma se zavřela a kočku tam nechali hladovět a strádat celou zimu. Hlídač tam kočku krmil zbytky jídla, kočka v květnu porodila. Všichni byli nalezení ve velmi zuboženém stavu, byli nemocní a vyhladovělí na kost. Bobík je největší ze svých sourozenců. Je velmi hravý a dokáže se zabavit klidně i jen propiskou na celé hodiny. Je velmi mazlivý a ničeho se nezalekne. Nevhodný jako jedináček. 
8.2.2016
Je nám to moc líto, ale Bobík se nového domova nedočkal, pro onemocnění FIP byl uspán.

Další fotky zde.

Bobík byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byli Daniela, Markéta, Pavla a kočičky Mia a Zrzina z Brna. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Paleček 02

5. 2. 2016

palecek250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2015

Paleček je jedním z koťátek zachráněných s maminkou z opuštěného areálu firmy Dendra v Mikulčicích. Firma se zavřela a kočku tam nechali hladovět a strádat celou zimu. Hlídač tam kočku krmil zbytky jídla, kočka v květnu porodila. Všichni byli nalezení ve velmi zuboženém stavu, byli nemocní a vyhladovělí na kost. Paleček má klidnější povahu, rád si hraje, ale všeho s mírou. Ještě je trošku bojácný, ale s trochou trpělivosti z něj bude za chvíli miláček rodiny.  5.2.2016 - Je nám to moc líto, ale Paleček se nového domova nedočkal, pro onemocnění FIP byl dnes uspán.

Další fotky zde.

Paleček byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodina nechce být jmenována. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Diana 02

28. 1. 2016

diana300.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 6/2015

 

Diana je jedním z koťat z Tvrdonic více zde. Diana je velice plachá a bázlivá, bylo by dobré, kdyby mohla být umístěna ke skupině koček nebo s některou kočkou od nás, ideálně i s možností výběhu ven, typický mazlík z ní nebude, ale pokud máte na mazlení druhou kočičku, této můžete poskytnout domov. Vhodná pouze pro zkušeného majitele. Nevhodná jako jedináček. Bude vhodná jako společník ke kočce  do bytu se zasíťovaním nebo do domku se zahrádkou.
28.1.2016
Diana se nového domova nedočkala, pro zhoubné nádorové onemocnění  byla dnes uspána. Je nám to líto.


Další fotky zde.

Diana byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Magdaléna Jančářová. Děkujeme!

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Pretty

19. 1. 2016

pretty350.jpgMourečku Pretty a její sourozence jsme v roce 2009 přivezly z vyhořelého domu v Hýslech.
23.3.2012 byla Pretty umístěna do Bílovic,  po roce a půl pobytu u nás a jednom neúspěšném umístění u Natálky, odkud nám byla vrácena.


19.1.2016 Pretty odešla do kočičího nebe. Je nám to moc líto.

Více zde.

Děkujeme Kristýně Průchové, která formou adopce na dálku podporovala Pretty.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

Fotografie od 1.3.2013 pak zde

Terezka, Kubík, Jakoubek, Debie a jejich kamarádi mají též svou vlastní webovou stránku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Betynka 02

16. 1. 2016

Kbetynka350.jpgočka, nar. 4/2013, kastrovaná

Betynka je kočička, která zůstala u domku v Žadovicích, když jí zemřela panička. Je to hodná a mazlivá kočička, ale v současné době je nemocná, bere léky a až se zotaví a nabere sílu, bude očkována a kastrována, proto je v přednabídce.
29.12.2014 - Betynka se uzdravila, je očkovaná a vykastrovaná a čeká jenom na vás!
20.4.2015 byla Betynka umístěna spolu s Klárou do Zlína, do domku.
16.1.2016 Betynka podlehla onemocnění FIP. Je nám to moc líto.
Více zde.


Další foto Betynky z pobytu u nás a z nového domova společného s Klárou zde.

Betynka byla adoptovaná na dálku - její adoptivní rodinou byl Bedřich Vymyslický. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Kačenka

11. 1. 2016

kacenka280.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Kačenka spolu s Floriánkem se stali obětí necitlivé hry dvou chlapců ve Vacenovicích, kteří si s nimi pohazovali. Naštěstí jiní dva chlapci jim koťata sebrali a odnesli k paní, o které věděli, že má doma kočku. Ta o nás věděla a zavolala nám. Floriánek už svůj domov má a Kačenka na něj stále čeká. Je to mladá kočička a ke svým hrám potřebuje parťáka. Nevhodná jako jedináček. Bude vhodná jako společnice ke kočce  do bytu se zasíťovaním nebo do domku se zahrádkou. 11.1.2016 byla u Kačenky diagnostikována FIP a dnes byla uspána. Je nám to líto.

Další fotky zde.

Kačenka byla adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Petra, Anton a kocour Matýsek. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Čikitka

7. 1. 2016

cikitka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2015

Čikitka je je jedno z koťat, která se narodila kočce v Březové. Kočka se přitoulala k domu jednoho pána a tam porodila koťata. Pán bydlí v domě sám a pracuje jako řidič, jezdí na dlouhé cesty do zahraničí a tak se o kočku nemohl postarat. Kočka i s třemi koťaty je u nás. 28.11.2015 na V. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně byla Čikitka spolu s Končitkou umístěna do Brna, do bytu.
7.1.2016 Přišla smutná zpráva, u Čikitky byla diagnostikována FIP a byla uspána, je nám to moc líto. Více zde.

Další fotky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Alba

4. 1. 2016

alba350.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2014

Alba je kočka, která porodila koťata na zahradě domku v Březové. Objevil je tam majitel, když přijel domů a protože žije sám a pracuje jako řidič dálkové dopravy, nemůže se o kočku starat. Alba zůstala u nás i se svými koťaty - Končitka, Lolitka a Čikitka. Je vhodná jako společnice k jedné kočce nebo může být i jedináčkem, do bytu nebo do domku se zahrádkou.

Další fotky zde - připravujeme.

4.1.2016
Bohužel Alba se nového domova nedočkala, pro onemocnění FIP musela být uspána. Je nám to líto.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Hašlerka (Růženka)

1. 1. 2016

haslerka-nebe-270.jpgRůženka, kočka nar. 9/2012

Černá kočička Růženka pochází ze Skalice na Slovenku, přivezla paní ruské národnosti, která ji našla u ubytovny kde bydlela. Růženka se tam potulovala nemocná a hladová. A tak ji paní přivezla k nám. 10.5.2013 byla Růženka umístěna společně s Tuci do Lužic do domku se zahrádkou ke kočičce a pejskům a dostaly jména Hašlerka a Sněhurka. V prosinci 2015 přišla smutná zpráva - Hašlerka náhle umřela na selhání srdce, je nám to moc líto.

Více zde.

Fotky z nového domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Kendy

21. 12. 2015

kendy270.jpgČernobílý kocourek Kendy je jedno ze tří koťat, která se narodila plaché kočce přitoulané k domku ve Starém Městě. Kočka je již vykastrovaná a zůstane ve Starém Městě, kde o ni bude postaráno, koťata se snažili majitelé ochočit a předali nám je až po druhé vakcinaci. Přesto zůstávají velice opatrná a dlouho jim trvá, než získají důvěru, nový majitel proto bude muset mít zpočátku trpělivost a nemělo by mu vadit, že pokud se chce s Kendym pomazlit, musí jej v nestřežené chvíli nejprve chytit - jakmile je jednou v náručí, Kendy už se mazlí a přede. Po téměř 3 letech pobytu u nás byl Kendy (přijaly jsme jej 19.8.2008) byl po smrti Martínka 24.6.2011 umístěn k Haničce. Více zde.

Děkujeme Ivě Mrkvové, která formou adopce na dálku podporovala Kendyho.

Fotografie z nového domova od 17.4.2014 zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Pluto

1. 12. 2015

ObrazekČerný mazlivý kocourek Pluto se k nám dostal v únoru 2007 z Dubňan. Byl už jednou umístěn, po třech měsíc nám jej však jeho majitelé z rodinných důvodů vrátili. 11.6.2010 byl umístěn do domku se zahrádkou v Hodoníně u babičky paní Malečkové.

Děkujeme paní Martině Klapkové, která Pluta během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

Fotografie z nového domova najdete v naší fotogalerii na Kocky-online.cz.

1.12.2015
U Pluta byl diagnostikován zhoubný lymfom. Několik měsíců bral léky a statečně bojoval, ale v posledních dnech se jeho stav rapidně zhoršil a proto byl uspán.
Pluto, je nám to líto heart

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Limetka (nyní Myšulka)

22. 11. 2015

ObrazekŽelvinka Limetka byla v dubnu 2007 nalezena u budovy lázní, kde krmíme plaché kočky. Vychovala u nás celkem 13 koťat, která k nám přišla bez mámy. 14.7.2007 byla umístěna do Hustopeč u Brna do domku se zahrádkou, k lidem, kterým po 12 letech zemřela kočka. Bude mít i kamaráda - moc hodného pejska, zvyklého na kočky.
22.11.2015 jsme dostali z domova Limetky Myšulky smutnou zprávu, odešla do kočičího nebe, pravděpodobně se jednalo o otravu. Je nám to moc líto.
Limetka měla krásný domov a když byla u nás, měli jsme právě velké množství koťat. Koťátka jsme sice přikrmovali, ale Limetka zvládla to ostatní a nádherně se o ně postarala, byla to neuvěřitelná a úžasná kočička, nezapomeneme na ni.

Zprávy z jejího nového domova čtěte zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Pocahontas

20. 10. 2015

pocahontas_4.jpg

Kočka, nar. 9/2013

Pocahontas je jedním z pěti koťat vyhozených v krabici u ZOO. Je rozená vůdkyně, všude je první, umí se pěkně rozzuřit a zatnout drápky. Taky se ale umí mazlit a strašně ráda pozoruje oči :) Je vhodná jako společnice ke kočce nebo pejskovi do bytu nebo do domku se zahrádkou. 20.10.2015 Máme smutnou zprávu, Pacahontas odešla do kočičího nebe, srazilo ji auto. Je nám to líto.


Pocahontas zůstane v rodině, kde byla v depozitu:
"... prosím o stažení z nabídky Poty (Pocahontas). Dnes ráno zasedla naše rodinná rada a bylo rozhodnuto, že si Poty necháme, protože bychom nepřežili , kdyby jsme ji měli někomu dát... :-)
"

Fotky Pocahontas najdete zde.

Děkujeme Míše, Aldovi a Micince z Valtic, že Pocahontas po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Thalia

11. 10. 2015

th300.jpgKočka, kastrovaná, nar. 8/2014

Thalia je jedním ze 4 koťátek z Mikulčič, které donesla kočka k lidem na zahradu. Paní chtěla po manželovi, aby je svázal do pytle a vyhodil do lesa, ale tomu jich bylo líto a kontaktoval nás. Kočku jsme vykastrovaly a Thali teď hledá nový domov.
Thalinka se nejdříve lidí bála a byla opatrnější, ale po měsíci u nás se z ní stala velká mazlivka. Když vyhledává lidskou společnost, umí mňoukat až do té doby, než si pro ni dojdete. Ráda si hraje a dovádí se svými sourozenci, ale k večeru už se chystá na spánek a drží se u člověka jako pejsek. 22.2.2015 byla Thalia umístěna společně s Esterkou do Zakřan, pošta Zastávka u Brna, do domku k pejskovi.

Další fotky Thálie zde.     Video zde.

Thalia byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Oldřiška a kočičky Bělinka a Micinka. Moc děkujeme!

11.10.2015
Z domova Thalinky přišla smutná zpráva:

"Dobrý den,
musím oznámit smutnou zprávu. Thálinka se včera nevrátila, našli ji sousedi na zahradě. pravděpodobně otrava, už nedoběhla domů.
Je nám to moc líto, zvláště dceři, pro kterou hodně znamenala. Esterka je v pořádku.
Pavla"

Thálinka a Esterka - více zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Floyd 02

9. 10. 2015

floyd350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2013

Floyd je světle rezavý kocourek, kterého jsme odchytly při kastraci plachých koček u hasičárny v Hodoníně. Protože se nechal krásně hladit a mazlil se, nevrátily jsme ho zpět, ale hledáme mu domov. Po několika dnech v útulku se najednou kocourek začal bát a utíká se schovat, ale pokud už se jednou mazlil a nechal hladit, myslíme si, že při troše trpělivosti si na nový domov určitě zvykne, je bázlivý. 10.7.2015 byl Floyd umístěn spolu s Rozi do Českého Těšína, do bytu. 21.7.2015 byl po dohodě Floyd vrácen zpátky k nám. Kočka Rozi  s kterou byl společně umístěn ho napadala a pronásledovala, Floyd se ze stresu začal pokakávat. Budeme mu hledat nový domov. 9.10.2015 - Floyd onemocněl, diagnostikována FIP a Floyd byl uspán. Je nám to líto.

Další fotky z pobytu u nás zde.

Floyd byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla Lucie Pokorová a Sunny, Ella, Lotta a Toffy. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Barunka 04

6. 10. 2015

barunka-400.jpg6.10.2015
Barunka dnes v noci odešla do kočičího nebe...
Barunka po návratu s kliniky na tom byla střídavě. Dny, kdy to vypadalo, že se její stav lepší, snažila se sama baštit a projevovala velké odhodlání a vůli k životu se střídaly s dny, kdy musela být dokrmována stříkačkou, projevovala se dezorientovaně, a ve spánku se počurávala. Paní, u které byla Barunka v dočasné péči, ji dnes ráno našla mrtvou. Barunka umřela ve spánku, vypadá to na selhání srdce.
Děkujeme všem, kteří jste nás podporovali, posílali Barunce peníze na operaci a tak jste jí dali šanci. Je nám to líto, moc to bolí...

Všechno o Barunce zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Vivien 02 a Eliška

3. 9. 2015

viven300.jpegKočka, nar. 7/2014

Vivien je krásně zbarvená tříbarevná kočička, kterou někdo hodil před naše depozitum. Našli jsme ji, když jsme se vraceli domů. Byla vyděšená a nechtěla se nechat chytit. Zabrala až na kapsičku. Vivien má trvale poškozené levé oko, zřejmě po úraze a nevidí na něj. Jinak je to moc milá a mazlivá kočička. Dovede se krásně hrát. Ostatní kočky nevyhledává, je velmi submisivní. 20.12.2014 byla Vivien umístěna spolu s Eliškou do Prostějova, do bytu.

Další fotky zde.

Vivien byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byla Alena Páleníková. Moc děkujeme!

eli270.jpgKočka, nar. 9/2014

Eliška je kočička se zvláštně zbarveným kožíškem a zvláště krásnýma, hnědýma očima. Hned na první pohled mi připomněla malinkou lištičku. Našla ji paní z Vnorov, v říjnu, v lese, v potoce. Celou promrzlou. Eliška je po počátečních rozpacích velice milá, mazlivá, vrnivá kočička. Krom běžného kočičího lumpačení velice hodná. Miluje jak lidi, tak ostatní kočky. 20.12.2014 byla Eliška umístěna spolu s Vivien do Prostějova, do bytu. 3.9.2015 - Z domova Vivien a Elišky jsme obdrželi moc smutnou zprávu, obě kočičky během léta podlehly onemocnění FIP. Je nám to moc líto, o to víc, že toto nevyléčitelné onemocnění potkalo obě...

Další fotky Elišky z pobytu u nás a z nového domova společného s Vivien  zde.

Eliška Liška byla  adoptována na dálku - její adoptivní rodinou byli Jirka a Dana, Princezna, Mikeš, Vinci, Lucky, Rona a Viky. Moc děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Líza (02)

13. 8. 2015

liza1.jpegLíza, kočka, kastrovaná, nar. 5/2013

Lízinka se potulovala u činžáku ve Strážnici, ujala se jí paní, která tam krmí opuštěné kočky. Byla u ní na zahrádce a po očkování jsme ji vzaly k nám, abychom jí našly nový domov. Líza je velice mazlivá a vydrží se mazlit tak dlouho jak budete chtít. Pro svou přátelskou a klidnou povahu je vhodná i k malým dětem. Miluje jak lidi, tak jiné kočky. Na II. umisťovací výstavě opuštěných koček 19.4.2014 v Brně byla Líza umístěna do Zlína Malenovic, do domku jako jedináček.
13.8.2015 přišla z domova Lízinky smutná zpráva, Lízu srazilo auto. Je nám to moc líto, Líza u vás měla krásný domov.
Kluci přijeďte si vybrat jinou kočičku - Lízinka by nechtěla, abyste byli smutní.

Více zde.

Fotky z pobytu u nás a z nového domova  zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 9

Ivuška

9. 8. 2015

ivuska350.jpgKočka, nar. 1.5.2005

Ivuška je jedním z koťátek z kočárku, které kočka porodila ve sklepě v jednom domě v Hodoníně, více zde. Jsou to veselá, milá a hravá koťátka, která potřebují ke svým hrám parťáka. Nevhodní jako jedináčci!
29.7.2015 byli Martinka, Ivuška i Peťa společně umístěni do Lužic, do domku k dalším třem kočkám a třem pejskům. 9.8.2015 byla u Ivušky diagnostikována FIP a byla uspána. Je nám o moc líto Ivuško, že sis tak krásný nový domov neužila déle...


Další fotky Ivušky zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Timmy

31. 7. 2015

timmy350.jpgKocour, kastrovaný, nar. 3/2014

Timmy se potuloval v Boskovicích, žil u silnice a prosil lidi o pohlazení a jídlo. Jednoho dne nám volala paní, která se ho ujala a prosila nás, jestli bychom ho nevzali do útulku. Ona si ho nemohla nechat, protože žije v malém bytě s maminkou a třemi kočkami. Timmy je mladý a velmi hravý, ostatní kočky mu nevadí, je moc mazlivý a je zvyklý na malé děti, které si s ním v depozitu hrají. Zatím nemá potřebu chodit ven, tak uvidíme, jestli mu to vydrží. 25.7.2015 byl Timmy umístěn v Hodoníně, do domku se zahrádkou k britské kočičce.
31.7.2015 Timmy zahynul  v okně otevřeném na ventilaci. Moc nás to mrzí Timmy!

Další fotky zde.

Timmy byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla firma IZOVELLA s.r.o. a kocour Markus. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 4

Zoubek

27. 7. 2015

zoubek250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 8/2013

12 koček ze zahrádek "na Mutěnice". Už cca 4 měsíce jim zajišťujeme krmení a postupně kastrujeme - ošetřujeme příšerný svrab a velké hnisavé záněty uší.  Zoubek je velký mazlík, rád se chová nebo sedí na klíně a chce hladit a hladit. Hraje si na honěnou s jinými kočkami, ale nejraději honí balónek. 18.4.2015 na Jarní umísťovací výstavě Brně byl Zoubek umístěn spolu s Cipískem do Dětkovic, do domku se zahrádkou. 27.7.2015 přišla zpráva, že Zoubek je po smrti, příčina není zcela jasná, více ve zprávě níže.
Zoubku, je nám to moc líto, že sis neužil pěkného domova delší dobu!

Další fotky Zoubka z pobytu u nás a ze společného domova s Cipískem zde.

Zoubek byl adoptován na dálku - jeho adoptivní rodinou byla  MUDr. Daniela Vitoušková, kočičky Jonáška, Dan a Aminka. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Sečmo - Oliver

14. 7. 2015

secmo250.jpgSečmo, v novém domově Oliver

Pro bílomourka Sečma jsme jely 7.9.2012 do Moravské Nové Vsi poté, co nám zavolala paní, že se tam Sečmo přitoulal a má nateklou tlamičku. Na veterině mu doktorka ránu rozřízla a vytekly z ní cca 2 dcl hnisu. Po karanténě jsme jej pustily mezi ostatní kočky a hned se projevil jako neuvěřitelně milý, mazlivý kocour. Nejdříve se trochu bál, ale potom se osmělil, prošel bytem plným cizích koček a lehl si na balkoně. Bez jediného zasyčení... Ostatních koček se spíše bojí, zato lidi vyloženě miluje, na svém člověku bude hodně závislý. 24.9.2012 byl Sečmo umístěn k Mindě.

Fotky Sečma z pobytu u nás a fotky ze společného domova všech zde.

Děkujeme Janě Bartuškové a Michalovi Adamopulosovi, kteří Sečma během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

13.7.2015 Oliver byl uspán pro selhání ledvin. Je nám to moc líto. Více zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 6

Mášenka a Mikeš (02)

29. 6. 2015

Obrazek

Kočka, kastrovaná

 

Černobílá Mášenka se spolu se svým bráškou Vojtíškem potulovala po ulici v Moravské Nové Vsi. Oba byli velmi hladoví, špinaví a nachlazení. Mášenka je milá kočička, hravá a mazlivá. 16.4.2010 byla umístěna do Lelekovic u Brna k pejskovi a kočce. 2.12.2014 jsme dostali zprávu, že se Mášenka nevrátila domů, moc nás to mrzí.

 

mikes300.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2012

Mikeše přinesli do práce kolegové mladému muži. Mikeš se stal spolu s Mickou zakladatelem celého rodu nechtěného chovu v jednom bytě na sídlišti v Hodoníně, tzv. Zrzounovy jedenáctky.
Mikeš je bezproblémový, hodný až flegmatický a mazlivý kocour. 5.4.2014 byl Mikeš (02) umístěn do Lelekovic u Brna k Máše.
29.6.2015 Mikešek onemocněl FIP a byl uspán, je nám to líto.

Fotky Mikeše z pobytu u nás najdete zde.
Fotografie z pobytu Máši u nás a z nového domova Máši i Mikeše najdete zde.

Zprávy z nového domova si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 13

Šivon Belinka

28. 6. 2015

sivon01.jpgBílomourečku Šivon jsme spolu s dalšími koťaty a kočkami přivezly od paní z Luhačovic, která je chovala ve velmi nevyhovujících podmínkách. 29.1.2010 byla umístěna jako jedináček do bytu do Brna.
28.6.2015 Přišla zpráva, že Belinka /Šivon/ umřela na nádor mozku. Je nám to líto.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Vadim

28. 6. 2015

ObrazekMourka Vadima nám i s jeho maminkou a sourozenci dovezla majitelka našeho bývalého svěřence Jonatána - zůstali v opuštěném domě poté, co jejich majitel odešel do domova důchodců. Příbuzní o nich věděli, ale nevzal si je nikdo. Vadim je velice milý, hodný a ohromně mazlivý. 21.2.2010 byl umístěn ke kočce do Uherského Hradiště.
27.6.2015 Přišla smutná zpráva, Vadimek umřel na selhání ledvin. Je nám to líto.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Hawkeye - Čiko

1. 6. 2015

h250.jpeg

Kocour, kastrovaný, nar. 2012

 

20.5.2014 se u nás před barákem objevil další velice hladový strávník. Včera se přesunul dokonce až na zahradu za domácími kočkami. Je chytrý a krásný! Zatím se dost ostýchá, ale bude to veliký mazel.
30.5.2014 nakonec byl hlad silnější a byl polapen a už je v depozitu. Hawkeye je obrovský vděčný mazel, bude ke svému pánečkovi obdivně vzhlížet a běhat za ním jako pejsek. Většinu koček snáší dobře (ignoruje je), ale za měsíc v depozitu se zatím s nikým neskamarádil a některé si vybral jako terč útoků. Bude ale potřebovat výběh, tudíž  je
vhodný pouze do domku se zahrádkou.  29.7.2014 byl Hawkeye umístěn do Uherského Hradiště, do domku se zahrádkou jako jedináček, místo ztraceného Harryho. 
31.5.2015 přišla smutná zpráva, Čika srazilo auto. Je nám to moc líto. Zpráva z jeho domova níže.

Další foto z pobytu u nás i z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 18

Andělína (nyní Líza)

28. 5. 2015

andelina.jpg

Andělína je asi roční mourečka, která se přitoulala na půdu rodinného domu v Uhřicích. Majitelé měli svoje kočky, se kterými si Adělína nesedla. Je to mazlivá milá kočka. 22.2.2013 byla umístěna do Prušánek do domku s výběhem, k pejskovi.

28.5.2015
Dnes jsme dostali z domova Lízinky smutnou zprávu, že včera byla pro nevyléčitelné onemocnění uspána. Je nám to moc líto.

Fotky Andělíny z doby jejího pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Více zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 8

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »