Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínáme

Příspěvky

Mikuláš 03

4. 2. 2013

mikulas03-02.jpgČernobílý Mikuláš se potuloval v Dubňanech, odkud nám ho 23.10.2011 přivezli jeho nálezci. Patrně ho tam srazilo auto, protože byl celý potlučený a nemohl dostoupnout na zadní nohy. Je velice milý a přítulný. Mikuláš se nového domova nedočkal - 4.2.2013 podlehl epileptickému záchvatu.

Děkujeme rodině Šumberové & kočce Čiče, kocourům Ferdovi a Ondráškovi a fence Barunce, kteří Mikuláše během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Mikuláše z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Kuba(02)

1. 2. 2013

kuba02-01.jpgKuba je jedno ze tří koťátek zachráněných z romské osady na východním Slovensku. Byl nalezen na skládce svázaný se svou sestřičkou. Je to energický hravý kocourek, který miluje všechny hračky a rád dovádí i s ostatními kočkami. V momentě, kdy se unavený, si nejraději někde ustele a začne cucat vše, co je mu příjemné - přehoz, svetr, nebo jiný kus oblečení. Nejraději je při tom u někoho v náručí a to se pak mění ve velkého mazla. Kuba je velký dobrodruh a rád zkoumá prostředí i venku, ale po chvilce začne mňoukat u dveří, že chce jít domů. Se všemi vychází skvěle a ani větší pejsci mu nevadí. Nového domova se bohužel nedočkal - 1.2.2013 mu byla diagnostikována FIP a byl uspán.

Děkujeme Anetě Charvátové & kočkám Míně a Tule, které Kubu během jeho pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Rory (Lorin)

26. 1. 2013

ObrazekWhiskas kočičku Rory přinesla paní, která ji našla opuštěnou na zahrádce. Pravděpodobně ji tam nechala kočka, když stěhovala svá koťata. 30.12.2009 byla umístěna k Poly do Prahy a přejmenována na Lorin. Bohužel 26.1.2013 zemřela. Zprávy a fotky z jejího tříletého pobytu v novém domově najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Norma

15. 1. 2013

ObrazekMourečka Norma se zrzavým žíháním byla v 11/2008 spolu s dalšími 3 koťaty nalezena v zahrádkách v plechové garáži. Našla je tam paní, která je začala krmit a pak je nahlásila nám. 10.8.2009 byla umístěna k Čany, v lednu 2013 nám ale její majitelé napsali, že zemřela.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Triša

1. 1. 2013

trisa12.jpgMourečku Trišu a kocourka Fanfána přivedla kočka k jedné paní v Prušánkách, která si s nimi nevěděla rady, protože byli nemocní. Triša je mazlivá, společenská, ale nenechá si líbit nic, co nechce - není proto vhodná k dětem. 23.4.2011 byla umístěna ke kočce do domku se zahrádkou do Hodonína a přejmenována na Tery, bohužel ale 1.1.2013 ji majitelé museli nechat uspat. Zprávy z jejího nového domova si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Sisi(03)

27. 12. 2012

sisi03-02.jpg Sisinku jsme odchytli jako jednu ze šesti koťat, o které se nikdo nechtěl starat. Spolu se svými sourozenci se toulala po celé ulici a sháněli si potravu. Byla přijata se svrabem a nemocnýma očima, kterými téměř neviděla. Lidí se bála, neměla žádné dobré zkušenosti a byla vystrašená. U nás začala lidem důvěřovat, je naprosto bezkonfliktní, vychází se všemi zvířaty v domácnosti. Je hodně mazlivá a ráda se chová. Je výborná společnice, která se zabaví i sama s hračkou a před spaním ráda vrní do ouška. Nového domova se bohužel nedočkala - 27.12.2012 musela být kvůli vodě na plicích uspána.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Aria

14. 12. 2012

aria01.jpg Ariu s její sestrou Sansou jsme odchytli na zarostlé zahradě pokryté odpadky u paní, která kočky nekastrovala a momentálně se nedokáže postarat ani sama o sebe. Byla přijata podvyživená, se svrabem v uších a extrémně zablešená. Blechy ji štípaly tak, že si začala okusovat svoje nožičky a celé je měla od zaschlé krve. Aria je velmi mazlivá, společenská a přátelská. Je neprůbojná, pořád je slabší než ostatní kočky, ráda si hraje sama neustále se s někým mazlí. 14.12.2012 Aira bohužel zemřela  - příčinou byla zřejmě viróza a dehydratace.

Děkujeme Alici, Danielovi & Chiccovi, Timmymu, Emě a Tobymu., kteří Ariu během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Rebeka 02

20. 11. 2012

rebeka02-03.jpg Bílomourka Rebeka je jedním ze tří koťat z Tvarožné Lhoty. Narodila se kočce staré paní, která svou kočku neměla kastrovanou a její manžel koťata zabíjel. Vnučka už se na to nemohla dívat a požádala nás o pomoc. Koťata jsme přijaly a kočku paní po kastraci vrátíme. 20.11.2012 - Rebeka podlehla akutnímu selhání ledvin.

Děkujeme firmě Anny Zázvorkové Produkce a Jazyková škola Most, která Rebeku během jejího pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

Fotky Rebeky z doby jejího pobytu u nás najdete zde

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Bruno 03

20. 11. 2012

bruno03-06.jpgBruna a jeho tři sourozence Bolka, Jonatána a Pipina porodila plachá kočka, která je dovedla na dvůr k jednomu pánovi. Ten zavolal nás. Kočku jsme po kastraci vrátily zpět, pro koťata hledáme nový domov. Bruno je hravý mazlivý kocourek, vhodný jako společník  k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou20.11.2012 musel být kvůli diagnoze FIP uspán.

Děkujeme Ivaně Charvátové & kočce Míně a Tule, kteří Bruna během jeho pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku.

Fotky Bruna z doby jeho pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Petty

28. 10. 2012

petty02.jpg Mourečka Petty byla nalezena zubožená v bývalém masokombinátu, kde se pohybovala. Byla velmi nemocná, měla vylisalou srst, shnilé zuby, které jsme nechaly všechny vytrhnout. Je velmi mazlivá, hodná, vděčná, vůči ostatním kočkám je žárlivá, je vhodná i jako jedináček. 28.10.2012 byla Petty uspána. Byl u ní diagnostikován zápal plic.

Děkujeme Lence a Milanovi & kočkám Lízince s Míšou Petty, kteří Petty během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Petty z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Kvído 03

28. 10. 2012

kvido03-01.jpgKvída a jeho sourozence jsme přijaly v červnu 2012, kdy je lidé našli opuštěné pod lavičkou u opuštěného doma. Nejspíš je tam zanechal záměrně jejich majitel. Kvído je ohromný mazel a velký pohodář. Miluje lidi a s ostatními kočkami nemá žádný problém. 28.10.2012 u něj byla diagnostikována FIP a musel být uspán.

Děkujeme Petrovi Elznerovi & Alfrédce a Mariance, kteří Kvída během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Kvída najdete zde

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Filípek(05)

15. 10. 2012

filipkova-siesta.jpgSvětle bílozrzavého kocourka Filípka a jeho čtyři sestřičky porodila kočka 6.6.2012 na rohožce před domem, kam chodila prosit o domov. Bohužel ale lidi, kteří v domě bydleli, odmítli se o ni postarat. Když pak porodila, dovezla nám ji i s koťaty slečna, která o ní věděla a chodila ji tam krmit. Filípek je velký mazel, taková naše žvýkačka - jakmile se přilepí už se jí (ho) nezbavíte. Ráno vstanu a je první na klíně... 15.10.2012 mu bylo diagnostikováno neurgologické poškození, pravděpodobně měl na mozku nádor, a tak jsme jej musely nechat uspat.

Děkujeme Jiřině Vyskočilové & kočkám Išince a Žanetce, kteří Filípka během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Punčoška

10. 10. 2012

puncoska01.jpg Mourek Punčoška pochází od paní Katzerové z Moravské Nové Vsi, která se ve svém domě v Moravské Nové Vsi starala o 10 kočičích nalezenců. V květnu 2011 jsme u ní nechaly vykastrovat 8 kocourů a od té doby tam pravidelně 1x měsíčně zavážíme krmení. Nyní však onemocněla a je upoutána na lůžko, takže se o kočky nemůže dál starat. Punčoška a dalších 9 koček zůstaly opuštěné u domu.. Domluvily jsme prozatím, aby kočkám sousedky dávaly krmení, a pro kočky hledáme nový domov. Nyní je zvyklý na výběh, je tedy vhodný do domku se zahrádkou. 10.10.2012 jsme jej z M.N.Vsi převezly do Hodonína na veterinu, protože měl brániční kýlu a dusil se. Operace se zdařila, ale Punčoška bohužel hned po operaci zemřel.

Děkujeme MUDr. Dana Vitoušková & kočky Jonáška, Dan a Amince, kteří Punčošku podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Vágner

5. 10. 2012

vagner06.jpg Mourek Vágner pochází od paní Katzerové z Moravské Nové Vsi, která se ve svém domě v Moravské Nové Vsi starala o 10 kočičích nalezenců. V květnu 2011 jsme u ní nechaly vykastrovat 8 kocourů a od té doby tam pravidelně 1x měsíčně zavážíme krmení. Nyní však onemocněla a je upoutána na lůžko, takže se o kočky nemůže dál starat. Vágner a dalších 9 koček zůstaly opuštěné u domu.. Domluvily jsme prozatím, aby kočkám sousedky dávaly krmení, a pro kočky hledáme nový domov. Nyní je zvyklý na výběh, je tedy vhodný do domku se zahrádkou. 5.10.2012 nám paní, která ho tam krmila, sdělla, že Vágner už k domu na krmení nechodí.

Děkujeme Lindě Šildové & Drobkovi, kteří Vágnera podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Samanta

24. 8. 2012

ObrazekBíločernou Samantu s delší srstí kdysi našla paní, která se rozhodla, že si ji nechá - my jsme jí tehdy pomohly s kastrací. Nyní se však stěhovala s domku do bytu, kde by se Samanta, zvyklá na výběh, trápila, a tak nakonec přece jen skončila u nás. 28.9.2010 byla umístěna jako jedináček do Bystřice pod Lopeníkem do domku se zahrádkou. Nového domova si ale neužila dlouho - po necelých dvou letech ji 24.8.2012 přejelo auto. Zprávy z jejího pobytu v novém domově najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Soptík

1. 8. 2012

soptik02.jpg Mourečka Soptíka našla naše kolegyně Eva 20.4.2012 v rozvodné elektrické skříni, odkud se ozývalo zoufalé  mňoukání. Na místo museli být přivoláni i hasiči. Fotky ze záchrany Soptíka najdete na našem Facebooku. U nás se ho ihned ujala Kora, která o něj pečuje jako o vlastního. Soptík je milý, hravý kocourek, vhodný jako společník k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. Soptík se nového domova bohužel nedočkal - po 3 měsících pobytu u nás mu 1.8.2012 byla diagnostikována FIP a musel být uspán.

Děkujeme Alici Poláškové a Danielovi Kudrovi & kocourům Chiccovi a Timmymu, kteří Soptíka během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Tim

20. 7. 2012

ObrazekMoureček Tim se spolu se svými brášky narodil cizí kočce na půdě naší známé. Kočka je z vesnice a koťata tam přivedla porodit pravděpodobně proto, že jí je doma zabíjejí. Bohužel jakmile jsme koťata odnesly, kočka tam přestala chodit, takže jsme ji nevykastrovaly. Tim byl 11.9.2010 umístěn ke kocourovi Spartovi do Prahy, v novém domově však nepobyl ani rok - 20.7.2012 musel být uspán kvůli nálezu na plicích. Zprávy z jeho pobytu v novém domově najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Ferda(02)

18. 7. 2012

Obrazek

Bílomourek Ferda se k nám dostal v květnu 2010 spolu s Deniskou, kterou naše kolegyně Alena cca 3/4 roku krmila v Mikulčicích, než se jí podařilo ji chytit. V té době už měla koťata, která jsme prvně nemohly najít, ale nakonec se to díky dětem, které jsme jednoho dne viděly poponášet po vesnici kotě, podařilo. Byl již dvakrát umístěn, ale bohužel pokaždé (ne vlastní vinou) vrácen. 13.10.2011 byl spolu s Kofilou umístěn do bytu do Kyjova. Z nového domova se však těšil necelý rok - 18.7.2012 byl na veterině uspán, když mu bylo diagnostikováno multiorgánové selhání.

 

Děkujeme Alici a Aničce Kovandovým & Poly, Lorin Lotě, které Ferdu do listopadu 2010 podporovali formou adopce na dálku, dále manželům Munzarovým & kocourovi Pedro a bíglovi Baddymu za podporu Ferdy od listopadu 2010 do března 2011.

Zprávy a fotky z jeho ani ne ročního pobytu v novém domově najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Micka(02)

4. 7. 2012

ObrazekStříbrně mourovatá kočka Micka přežívala na hodonínském sídlišti, kde se o ni starala paní. Paní však onemocněla, a tak nás poprosila, abychom Micku umístily do dobrých rukou k hodným lidem, kteří od nás měli kocourka Vašíka. 6.1.2007 byla umístěna do Březolup, kde prožila krásných 5,5 let. Pak se její zdravotní stav začal zhoršovat a 4.7.2012 byla na radu veterinářky uspána. Zemřela své majitelce v náručí. Zprávy z jejího nového domova čtěte zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Lucinka(04)

8. 6. 2012

ObrazekBarču, Lucinku a Žofku jsme přijaly v srpnu 2010 z Radějova od pána, od kterého jsme v listopadu 2006 přijaly 11 koťat. O jedné kočce nám tehdy neřekl, a tak se mu tam začaly množit dál. Chatu teď prodával a noví majitelé se o ně starat nechtěli. Další kočku dovezli do ZOO, kde ji však nedrželi první tři týdny zavřenou, takže se jim ztratila, a zbývajícího kocoura nechali utratit. 14.12.2010 byla umístěna do Olomouce, z nového domova se však radovala jen jeden a půl roku - 8.6.2012 ji nechala její majitelka uspat po diagnóze rakoviny jater. Fotky a zprávy z jejího pobytu v novém domově najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Dantes

29. 5. 2012

ObrazekZrzečka Dantese nám dovezla známá z Uherského Hradiště, kde se kocourek potuloval a prosil u kolemjdoucích o nový domov. Je to velký mazel, velmi vděčný, že má konečně střechu nad hlavou. 12.10.2008 byl již jednou umístěn, po příchodu miminek do rodiny byl však znovu dán do nabídky, protože u dětí se projevila alergie. Ještě předtím, než se pro něj podařilo najít třetí domov, zemřel - 29.5.2012 jej jeho majitelka našla mrtvého na zahradě. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Ondrášek

25. 5. 2012

ObrazekBílomourek Ondrášek byl v červnu 2009 nalezen opuštěný u podjezdu. Po 4 měsících pobytu u nás byl umístěn k  Floydovi. Bohužel 25.5.2012 ho jeho majitelé nechali po 2,5 letech společného života uspat, protože byl u něj diagnostikován zhoubný nádor lymfatické tkáně.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Irma (nyní Lucinka)

29. 4. 2012

Nádherná tříbarevná kočička s kulatou hlavičkou se jmenuje Irma. Spolu se sourozencem kocourkem Vigo byli v dubnu 2006 nalezeni u domku po svém zemřelém majiteli, vystresovaní a hladoví. Irma je veselá, hravá, ráda se honí s ostatními kočkami. Při hlazení slastně vrní.  29.4.2006 byla umístěna do Prahy.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Kulička(02)

21. 4. 2012

img_1851.jpgMourečka Kulička se v listopadu 2011 přitoulala v Ratiškovicích k paní na dvůr. Paní je důchodkyně, nechat si ji nemohla, a tak zavolala nás. Kulička je mazlivá, ostatní kočky u  nás moc nemusí, ale s jednou či dvěma v jedné domácnosti by se určitě snesla. Na nový domov u nás čekala 5 měsíců, ale nedočkala se - 21.4.2012 jsme ji bohužel musely nechat uspat, protože měla rakovinu lymfatických uzlin.

Děkujeme Nadě Šebkové & Šišulce s Doriánkem, kteří Kuličku během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

Fotky Kuličky z doby jejího pobytu u nás najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Telma (nyní Pusinka)

12. 4. 2012

ObrazekBílomourečka Telma byla spolu se svou sestřičkou nalezena opuštěná v zahrádkách v Hodoníně. Je to malá zvědavka, hravá, milá a mazlivá, vychovaná v bytě. Je vhodná do bytu i do domku se zahrádkou. 7.12.2008 byla na umísťovací výstavě Vánoce v útulku umístěna do Teplic ke kočce Bucině. 12.4.2012 byla uspána kvůli nádorům na játrech. Zprávy jejího pobytu v novém domově si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Filípek

19. 2. 2012

ObrazekČernobílý Filípek byl v srpnu 2007 spolu se svými sourozenci nalezen u brněnské přehrady. 5.11.2007 byl umístěn do Komárova u Napajedel k Benediktovi, 19.2.2012 však náhle zemřel na infarkt. Zprávy a fotky z jeho čtyřletého pobytu v novém domově si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Oggy

28. 1. 2012

oggy4.jpgDlouhosrstého Oggyho přivedla matka i se sestřičkou na dvůr k jedné paní v Lužicích. Přijaly jsme jej v lednu 2012, ale pobyl u nás velmi krátce - v sobotu 28.1. mu veterinářka diagnostikovala panleukopénii, a tak jsme jej musely nechat uspat.

Fotky Oggyho z jeho pobytu nás najdete zde.

Děkujeme Evě Studničkové, která Oggyho během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Majk

26. 1. 2012

majk04.jpgČernobílého Majka a jeho brášku Ajka hodil někdo v Hodoníně do zahrady rodinného domku. Majk má kýlu, kterou je nutno při kastraci odstranit. Oba dva jsou velcí mazlíci, moc milí a hodní kocourci. Nového domova se Majk nedočkal - 26.1.2012 zemřel na FIP. Fotky z jeho pobytu nás najdete zde.

Děkujeme MUDr. Daně Vitouškové & kočkám Jonášce, Danovi a Amince, kteří Majka během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Jituška

9. 1. 2012

jituska02.jpg

Jituška se k nám dostala z Kopanic, odkud nám ji dovezl pán, který tam při rozvážení novin krmil hladové kočky. Jituška byla nemocná, měla velkou rýmu a byla strašně hladová. Chybí jí zoubky, pravděpodobně důsledek špatné výživy - některé zuby má nedorostlé, některé nemá vůbec, ale při jídle jí to nevadí. Miluje lidi, ostatních koček se bojí. Je vhodná spíše jako jedináček. Svým novým majitelům bude velmi milou, mazlivou a vděčnou společnicí. Nového domova se bohužel nedočkala - 9.1.2012 zemřela na rakovinu plic.
Děkujeme Garfovi, Johance a Flekiemu Straňákovým, kteří Jitušku během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Beri

5. 1. 2012

img_8411.jpgMourka Beriho a jeho sestřičku Keri přivedla jejich maminka k paní v Prušánkách, která se obrátila na nás. Beri je mazlivý, hravý, veselý, vhodný jako společník  k podobně staré kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. Nového domova se bohužel nedočkal - 5.1.2012 zemřel na FIP.

Děkujeme Lence Chmelařové, která Beriho během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »