Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpomínáme

Příspěvky

Robin(05)

16. 12. 2011

robin05-06.jpgZrzavého Robina a jeho sestřičku Marianku našla ve sklepě činžáku v Lesní ulici paní, která pracuje vedle v obchodě. Vzala si je domů a zavolala nám. Robin je hravý veselý kocourek, vhodný jako společník k další kočce do bytu nebo do domku se zahrádkou. Nového domova se bohužel nedočkal - 16.12.2011 zemřel na FIP.

Děkujeme Nině a její partě, kteří Robina během jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Anuška 03

7. 12. 2011

anuska05.jpgČerná Anuška se zdržovala na statku, kde žila v permanentním strachu před psem, který ji neustále honil. O svá první koťata, která porodila do valníku se senem, přišla v momentě, kdy valník odvezli. Naštěstí si jí všimla paní pracující na statku, která ji k nám přinesla s prosbou, abychom ji nechaly vykastrovat. Když jsme u nás viděly, jak je milá, hodná a vděčná, bylo nám ji líto na statek vrátit, a tak už zůstala u nás. S velkou láskou se u nás ujala třítdenního kocourka Brumly, kterého jsme přijaly bez mámy. Čas, který strávila s ním, byl nejšťastnějším obdobím v jejím životě. Bohužel skončil, když byl Brumla umístěn. Od té doby byla Anuška smutná, ve společnosti spousty koček se necítila dobře, většinou polehávala někde stranou a když se přišla pomazlit, průbojnější koťata ji vždycky zahnala. Smutek a infekční prostředí našeho depozita daly zmutovat coronavirům obsaženým v jejím těle a Anuška onemocněla FIP. Průběh byl velmi rychlý, zemřela pár dní po projevu prvních příznaků dne 7.12.2011.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Marlenka

27. 9. 2011

ObrazekMouratou Marlenku nám i s jejími koťaty Vadimem, Pandorou a Floydem dovezla majitelka našeho bývalého svěřence Jonatána - zůstali v opuštěném domě poté, co jejich majitel odešel do domova důchodců. Příbuzní o nich sice věděli, ale nevzal si je nikdo. Nového domova se bohužel nedočkala - po dvou letech pobytu u nás se jí rozvinula nezvladatelná alergie, na kterou žádná léčba nezabírala. 27.9. jsme ji tedy nechaly uspat.

Děkujeme Anně a Romanovi Kišovým & Chiccovi s Elvírkou, kteří Marlenku během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Angelika

20. 8. 2011

ObrazekAngeliku jsme přivezly z Bojanovic, kde jsme kastrovaly, jako "kojnou" koťat, která jsme odtud přivezly. U nás vypadá spokojeně. Zatím se rozmýšlíme, zda ji necháme u nás nebo ji vrátíme zpět. Je klidná, vděčná, ostatní kočky moc nemusí. Nového domova se bohužel nedočkala - 20.8.2011 zemřela na selhání ledvin.

Děkujeme Jarmile Vrtalové, která Angeliku během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Amanda

5. 8. 2011

ObrazekAmandu jsme si 31.7.2007 přivezly z areálu Domova důchodců v Hodoníně, kde ji někdo (asi původní majitel) vyhodil z auta a odjel. Kočička se v areálu potulovala asi 10 dnů a důchodci ji krmili, což však po pár dnech vedení domova zakázalo. Kočička tak putovala k nám, protože jí hrozila smrt hlady. 22.9.2007 byla umístěna do Kyjova. Bohužel po 4 letech se Amandě objevil nádor na mozku, oslepla a dostávala epileptické záchvaty, a tak ji 5.8.2011 nechali její majitelé uspat. 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Otík (nyní Oldík)

8. 7. 2011

ObrazekOtík se k nám dostal 7.8.2006 i se svou matkou a 3 sourozenci až z Lopeníku. Paní z Hodonína tam byla na dovolené a kočičky tam našla. Nikdo je nechtěl, a tak je přivezla s sebou. Otík našel nový domov jako první: 12.8.2006 si ho vzala paní ze Slavičína, která chtěla své kočce pořídit kamaráda. Bohužel po pěti letech jsme dostaly zprávu, že Oldík zemřel.

Zprávy z Otíkova nového domova si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Noriska

3. 7. 2011

ObrazekNorisku jsme spolu s její sestřičkou Deniskou přijaly v září 2007 od paní z Brna, jejíž nevykastrovaná kočka porodila koťata a paní si je nemohla nechat. Na lidskou společnost si nejprve zvykala v Kočičím ráji a v únoru 2008 jsme ji převezly do Hodonína. 28.2.2008 byla umístěna do Ostravy k fretkám, chameleonům a dalšímu drobnému zvířectvu. 3.7.2011 nám její majitelka napsala, že Noriska musela být uspána, protože měla trombozu a ochrnula na spodní část těla.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Martínek

20. 6. 2011

ObrazekMourek Martínek přišel v říjnu 2010 na zahradu k paní, která má od nás Cilku a Damiána a krmí u svého domu plaché venkovní kočky. A už neodešel. Putoval tedy k nám. Hanička u nás strávila rok a půl, Martínek 5 měsíců. 3.3.2011 byl spolu s Haničkou umístěn do domku se zahrádkou do Klenovic na Hané, bohužel ale nového domova si neužíval dlouho. 20.6.2011 nám jeho majitelé napsali, že jej přejelo auto.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Adélka

12. 6. 2011

ObrazekMourečku Adélku jsme přijaly z osady Nesyt u Hodonína (viz níže její příběh). V našem depozitu si pobyla tři měsíce, v srpnu 2006 si ji vzala naše známá a od té doby bydlela Adélka ve Slavkově u Uherského Hradiště spolu s dalším naším bývalým svěřencem Borisem. Bohužel po pěti letech - 12.6.2011 - našli její Adélčini majitelé Adélku před dveřmi mrtvou. Zranění na hlavě napovědělo, že ji nejspíš srazilo auto. Zprávy z jejího domova si můžete přečíst zde.

 

Santana (nyní Saša)

10. 6. 2011

ObrazekBílomouratý Santana jednoho dne přišel k naší známé na zahradu. Je velmi věrným a mazlivým společníkem, má až psí povahu - kam půjdete, půjde on s vámi, ohromně vděčný za trochu lásky a lidské společnosti.  11.12.2010 byl umístěn do bytu do Brna. Bohužel z nového domova se netěšil dlouho - od února začal mít zdravotní problémy a situace se stále zhoršovala. S diagnózou si doktoři nevěděli rady, až se už vůbec neudržel na nohou a 10.6.2011 byl uspán.

Děkujeme paní MUDr. Daniele Vitouškové, kočce Jonášce a kocourovi Lumpíkovi, kteří Santanu během pobytu u nás podporovali formou  adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Darwin

9. 6. 2011

Obrazek Mourek Darwin se spolu s brášky Oliverem a Vendelínem narodili plaché kočce v areálu Policie, kterou pořád nemůžeme chytit na kastraci. Zpočátku byl bojácný, nyní je z něj mazel. Nového domova se bohužel nedočkal - během pobytu u nás mu byla diagnostikována leukémie a 9.6.2011 zemřel.

Děkujeme Garfovi, Johance a Flekiemu Straňákovým, kteří Darwina během pobytu u nás podporovali formou  adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Guči

30. 5. 2011

guci04.jpgBílého Gučiho nám přivezl 27.8. pán, který ho našel na chodbě v paneláku. O kocourkovi víme, že patří hluhoněmému páru, který má kromě něj ještě dobrmana. Také víme, že jim už dvakrát jim vypadl z okna, a protože se pán na majitele nemohl dozvonit a kocourek byl plný blech a nemocný, přijaly jsme ho do své péče. Má problémy s očima, doktorka říkala, že je to chronické, ale může se to zlepšit v prostředí, kde nebude tolik koček. Guči je ohromný mazel, vhodný k dětem, milý, chovací, miluje lidi. Nového domova se bohužel nedočkal - 30.5.2011 jsme jej nechaly uspat, protože u něj byla diagnostikována FIP.

Děkujeme Darje Čablové, která Gučiho během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Jiřinka

13. 4. 2011

ObrazekBílomourka Jiřinka přišla v červnu 2010 do obchodu na sídlišti, zcela na pokraji svých sil. Byla zablešená, zasvrabená, oči plné hnisu, vychrtlá, dehydrovaná. Venku byly v té době zrovna teploty kolem 35 stupňů. U nás se dala do pořádku a nyní by ráda začala znovu u nové, hodnější rodiny, než byla ta první. Ostatní kočky snáší dobře, ale nenechá si nic líbit. Jiřinka se bohužel nového domova nedočkala - 13.4.2011 jsme ji nechaly uspat, protože onemocněla leukémií.

Děkujeme Karolíně Šíchové, která Jiřinku během pobytu u nás podporovala formou  adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Vendelín 02

13. 3. 2011

Obrazek Bílomourek Vendelín se spolu s brášky Darwinem a Oliverem narodili plaché kočce v areálu Policie, kterou pořád nemůžeme chytit na kastraci. Nového domova se bohužel nedočkal - po 7měsíčním pobytu u nás mu byla diagnostikována FIP a musel být uspán.
Videa, kde je Vendelín:

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Bibianka

23. 2. 2011

bibianka08.jpgBibianka je temperamentní kočička. Má ráda společnost, sama vymýšlí hry na honěnou a různé "bitvy". Je odvážná a zvídavá. Přitoulala se do stáje, kde pobývala asi 10 dní a už neodešla. Potřebuje kamarády. Nejvíc si rozumí se stejně starým Kulíškem. I když přišla z venku, v bytě si zvykla bez problémů.  10.4.2011 byla umístěna do Strání do domku se zahrádkou ke kocourkovi Vikymu. 23.2.2012 ji její majitelé našli mrtvou na zahradě. Podle zranění veterinář konstatoval, že ji nejspíše zakousl pes. Zprávy z jejího půlročního pobytu v novém domově si můžete přečíst zde.

Děkujeme Mgr. Markétě Zelené, která Bibianku podporovala během pobytu u nás formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Agáta(02)

17. 2. 2011

ObrazekŠedočernou Agátu nám ohlásila paní z Hodonína, která si Agáty všimla, když chodila po náměstí a smutně mňoukala. 12.12.2010 byla společně s Oskarem umístěna do Brna do bytu. 17.2.2011 ji však její noví majitelé museli nechat uspat kvůli diagnóze FIP.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Bag

31. 1. 2011

ObrazekBag je jedním ze sedmi koťat, které našla paní v srpnu 2009 na procházce v lese. Koťata byla asi 10 dní stará, schoulená v krabici od piva. Na tom samém místě našla tatáž paní před rokem Picassa a rok předtím Kryšpína. Bag je velmi hravý, milý a věrný asistent při veškerých domácích pracech - bude za vámi chodit jako pejsek. 11.9.2010 byl umístěn ke kočce do bytu, ale svůj nový domov si bohužel dlouho neužil. V lednu 2011 zemřel na leukémii. Zprávy z jeho krátkého pobytu v novém domově si můžete přečíst zde.

Děkujeme paní Aleně Čechové a panu Petrovi Ledvinovi, kteří Baga během pobytu u nás podporovali formou  adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 2

Mariánek(02)

28. 1. 2011

ObrazekMouratého Mariánka našla paní, která tu byla na dovolené, nemocného u silnice mezi vesnicemi. Byl velmi vysílený, unavený, v hrozném stavu. U nás je to nenápadný, hodný kocourek, milý, mazlivý, ale mazlení si nijak nevynucuje, naprosto bezproblémový. Je vhodná do bytu i do domku se zahrádkou. Mariánek se bohužel nového domova nedočkal. Těžce onemocněl a 28.1.2011 jsme jej musely nechat uspat.

Děkujeme manželům Břečkovým & kocourovi Sašovi, kteří Mariánka během pobytu u nás podporovali formou  adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Čio

1. 12. 2010

ObrazekMourečka Čio se jednoho dne objevila v lázních, kde čekala s plachými kočkami na jídlo. Je milá, mazlivá, hravá, klidná a velmi ráda komentuje vše, co se okolo ní děje. Kočky snese dobře, ale ke hrám je nevyhledává. 30.8.2008 byla umístěna do domku se zahrádkou do Mutěnic. V prosinci ji bohužel srazilo auto před domem a umřela. Zprávy z jejího domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 1

Dalí

25. 11. 2010

ObrazekBílý kocourek se zrzavými značky mezi ouškama Dalí přišel jednoho dne jako malinké kotě na zahradu domu v Ratiškovicích. Byl velmi nemocný, průjem z něj jen tekl, byl plný blech. Teď je z něj velmi vděčný, milý a mazlivý kocourek. Dalí se bohužel nového domova nedočkal - 25.11.2010 zemřel na srdeční selhání.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Štěpánka

24. 11. 2010

ObrazekMourečku Štěpánku našli lidé spolu s bráškou Štěpánkem u popelnice 6.9.2010 poté, co skončila pravidelná nedělní burza chovatelů drobného zvířectva. Oba byli v hrozném stavu, velmi nemocní, Štěpánek zemřel na FIP.
Štěpánka byla dne 22.10.2010 umístěna spolu s Eliškou do Hodonína k pánovi, který našel Elišku.
Bohužel přesně za měsíc 22.11.2010 Štěpánka umřela.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Hoki

12. 11. 2010

ObrazekZrzavého Hokiho a jeho dva brášky Klingera a Johánka přivedla na zahradu jedné paní v Mutěnicích jejich matka. 31.10.2010 byl umístěn do Prahy do domku se zahrádkou ke třem kočkám. V novém domově bohužel pobyl jen pár dní - 10.11.2010 mu byla diagnostikována FIP a 12.11.2010 byl uspán.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Denny (nyní Artuš)

26. 10. 2010

ObrazekMouratý Denny se spolu s dalšími třemi kocoury narodil opuštěné kočce, která se přitoulala do Pánova u Hodonína. 20.9.2008 byl spolu s bráškou Rossem na umísťovací výstavě Sen zvířat umístěn do Jihlavy. 31.7.2009 jsme bohužel dostaly zprávu, že Rosse přejelo auto. Jeho majitelé si k Dennymu vzali mourka Artuše, toho však bohužel potkal stejný osud jako Rosse. V říjnu 2010 odešel za Rossem a Artušem i Denny - rovněž ho přejelo auto. Zprávy z nového domova si můžete přečíst zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 6

Pat

10. 10. 2010

ObrazekTmavě mourovaný Pat byl spolu s Oskarem, Lukou a Matem nalezen v krabici u Kauflandu. Našel je tam pán, který je zavezl do ZOO a ze ZOO zavolali nám. Pat je velmi plachý, zdržuje se pouze venku a k domu přijde jen na jídlo. V říjnu 2010 bohužel přestal chodit i na jídlo a už se neukázal.

Děkujeme Daniele Kolajové, která Pata od ledna 2008 do července 2010 podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Majla

9. 10. 2010

ObrazekBílomourka Majla žila asi 3 měsíce v Olomouci v mrazírnách, kde ji nejspíš vyhodil její majitel. Byla celá špinavá a hubená. Dovezla nám ji manželka pána, který tam pracuje na vrátnici. U nás se ujala Gulivera, o kterého se začala obětavě starat. Dokonce jí i nastoupilo mléko, a tak se role náhradní matky ujala se vším všudy. Nového domova se bohužel nedočkala - 9.10.2010 jí byla diagnostikována FIP a nechaly jsme ji uspat.

Děkujeme Janě a Tondovi Zapletalovým & kocourovi Flíčkovi a kočce Míše, kteří Majlu během pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Fotografie: | Komentářů: 1

Carlos

4. 10. 2010

ObrazekCarlose nám přivezla paní z Kašnic u Brna poté, co jej srazilo auto a on ležel bezvládně na ulici marně čekající na pomoc svých majitelů. U nás se z něj vyklubal velký mazel milující lidskou společnost, ale v depozitu velmi surově bil ostatní kočky, a tak jsme pro něj naléhavě hledaly nový domov.
23.5.2008 jsme pro něj již nový domov našly, jeho majitelka však zemřela. Vzala si jej k sobě její dcera, ale její kočky se s Carlosem nesnesly, a tak jej na začátku léta 2010 darovala známým do Němčiček. V tomto svém posledním domově pobyl Carlos asi 4 měsíce - v září přišel domů se zraněním a když mu bylo čím dál hůř, veterinář jej v říjnu 2010 uspal.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 5

Felicita

17. 9. 2010

ObrazekFelicita je jedním ze 4 koťat, která se narodila plaché kočce na zahradě za Hodonínem. Kočka je vykastrovaná a má zajištěné krmení a byt v zahradním domku, koťata jsme vzaly k sobě na umístění. 31.7.2010 byla umístěna k Šivon do Brna, za dva měsíce však náhle umřela. Doktorka následně diagnostikovala suchou FIP. 

Děkujeme paní Jarmile Vrtalové, která Felicitu během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Artuš (Merlin)

5. 8. 2010

ObrazekMourek Artuš byl jedním z 5 koťat, která jsme převzaly po zemřelém majiteli z Brna. Umístěn byl celkem dvakrát - v prvním domově ho kočka nepřijala, 4.8.2009 pak byl umístěn k Dennymu do Jihlavy. Na jaře 2010 jej jeho majitelka našla přejetého na silnici.

Moc děkujeme paní Marice Komoňové, která Artuše během pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

Rozárka

29. 7. 2010

ObrazekMourečka Rozárka byla spolu se svým bráškou odchycena na dvoře u policie. Narodili se tam zřejmě plaché kočce, která je opustila. Nového domova se bohužel nedočkala. 29.7.2010 zemřela, pravděpodobně na FIP.

Děkujeme Alici a Aničce Kovandovým, Poly, Lorin a Lotě, kteří Rozárku během pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Fotografie: | Komentářů: 0

Amigo

9. 7. 2010

ObrazekZhruba 1ročního bílého kocoura Amiga jsme přijaly v červnu 2010. Potuloval se u hasičárny v Mikulčicích, patřil místním cikánům, kteří se o něj nestarali. Byl strašně hubený a zubožený, měl omrzlé uši, byl opravdu v hrozném stavu, nejspíš ho krmili jen mlékem, nohy měl spálené od neustálého průjmu. Bohužel se nám ho nepodařilo zachránit, po dvou týdnech pobytu u nás zemřel.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Vzpomínáme | Komentářů: 0

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »