Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši v novém domově

Příspěvky

Bonifác (02)

22. 1. 2014

dsc_0140.jpgKocour, nar.5 / 2013

Kocourek byl nalezený v Kyjově u bývalého JZD, byl velice nemocný, prodělal u nás panleukopenii, takže má trochu těžkopádnou chůzi, ale v tom, aby běhal a řádil, mu to vůbec nevadí. Je milý a mazlivý, ale měl by jít jen do bytu. 22.1.2014 byl Bonifác umístěn do Brna, do bytu ke dvěma kočkám.

Fotky Bonifáce zde.

Děkujeme paní Marii Šišákové, že Bonifáce po dobu jeho pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Maxmilian

20. 1. 2014

img_4674.jpgKocour, nar. 9/2013

Maxíka jsme spolu s dalšími 3 koťaty odchytly v areálu MŠ ve Skalici. Podle učitelek se tam kočky množily už přes 10 let a koťata vždy přes zimu umřela. Na dotaz, proč už je dávno nedaly vykastrovat, nám bylo řečeno, že to přece není v jejich popisu práce. Místo toho učí děti, že kočky jsou fuj, jsou nemocné a ať na ně nešahají. Koťata byli opravdu ve velmi špatném a zanedbaném stavu. Všichni trpěli na herpes virus a přes neskutečně zahnisané oči už skoro ani neviděli. Maxík se zprvu lidí bál. Byl zvyklý, že ho všichni jen odháněli. U nás se dal krásně dohromady. Vyčistili jsme mu kožíšek, vyléčili oči a z Maxíka se stal velký krasavec. Rád si hraje s ostatníma kamaráda, ale zabaví se sám třeba i jen s propiskou. Na společnost lidí si zvykl rychle a dnes už je to velký mazel. Bude vám zdobit váš domov. 19.1.2014 byl Maxmilián umístěn do Zlína, do domku, ke kočce.

Fotky Maxíka z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.

 Zprávy z nového domova zde.
 
 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Čertík

18. 1. 2014

certik-stranky-nab..jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2010

Náš velký hrdina Čertík naléhavě hledá nový domov. Jeho paničku odvezli do nemocnice a tentokrát půjde rovnou do domu s pečovatelskou službou. Je to pro oba dva moc smutné :-(. Čertík je moc milý a moc chytrý kocourek. Potřebuje domov s výběhem. Jiná zvířata v domácnosti by mu nevadila. 18.1.2014 byl Čertík umístěn do Prahy, do domku, ke třem kočičkám.

Fotky Čertíka z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.


Celý příběh čtěte zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 20

Kryšpín05 (nyní Kari)

18. 1. 2014

img_0505.jpgKocour, nar. 8/2013

Tento dlouhosrstý kocourek, se přidal na ulici k lidem, kteří nám ho přinesli. Je to hravý, veselý a úžasný miláček. Musí být umístěn jen do bytu, protože je moc důvěřivý a venku by mu hrozilo nebezpečí. 18.1.2013 byl Kryšpín umístěn ke dvěma kocourkům do Prahy do bytu.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Péťa (02)

15. 1. 2014

pa281507.jpgKocour, nar. 8/2013

Péťa, bílý kocourek byl nalezen v Bojanovicích, kde se narodil kočce u činžáku, jeho sestřičku přejelo auto, maminka se už neukázala, asi se jí taky něco stalo. Lidi je tam pronásledovali. Péťa je veliký mazel a u všeho stále asistuje. 13.1.2014 byl umístěn do Prahy do bytu ke třem kočičkám.

Fotky Péti z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.


Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Jasmína

6. 1. 2014

jasmina02-08.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2010

Jasmínu jsme odchytli spolu s jejími šesti koťaty. Zjistili jsme, že jí chybí přední packa. Pravděpodobně se někdy chytla do pasti. Převzali jsme ji velmi vyčerpanou a slabou. Během pobytu u nás přibrala a velmi se zlepšila. Jasmínka nepotřebuje moc prostoru. Celé dny jen polehává ve svých pelíšcích a večer si jde hrát s koulodráhou. Ke kočkám je nekonfliktní, ale jejich pozornost nevyhledává.
20.11.2013 byla Jasmínka umístěna do domku do Mutěnic.

Fotky Jasmínky najdete zde.

Děkujeme Janě a Jiřímu Černým, že Jasmínu po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Růženka 03 a Korálka

5. 1. 2014

 

ruzenkaa.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2012

Růženka se k nám dostala od paní, které jsme kastrovaly kočky. Začala v noci chodit k jejich domu na jídlo.

Byla neskutečně hubená a u nás ještě onemocněla, ale už je v pořádku, kojila nám všechny koťata. Její koťata bohužel zemřela. Je to skvělá kamarádka, koťatům taky máma, kdyby šla do nového domova s někým koho zná, byla by spokojená. 5.1.2014 byly společně umístěni do Blanska, do domku.

Další fotky Růženky zde.

Děkujeme její adoptivní rodině MVDr. Charvátové, že ji podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

koralkaa.jpgKočka, nar. 5 / 2013

Korálka byla vyhozena i se svými sourozenci k vinným sklepům v Josefově. Je to moc krásná a mazlivá kočička, v mazlení je neodbytná, cpe se pořád na klín.Prostě když se chce mazlit tak se ji nezbavíte. 5.1.2014 byly společně umístěni do Blanska, do domku.

Další fotky Korálky zde

Děkujeme její adoptivní rodině Romanovi a Haně Palovým a kočičkám Sisince, Čokince a Adince, že ji podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Popelka

1. 1. 2014

popelkaa.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2012

Popelka je rozkošná mourečka, kterou zanechali její majitelé u domu a odstěhovali se. Chodila ji tam krmit sousedka, ale měla už své dvě kočky. Popelce trochu trvalo, než si zvykla na druhé kočky. Dnes už je kamarádská a velice umazlená.
1.1.2014 byla Popelka umístěna do bytu do Brna.

Fotky Popelky z pobytu u nás a nového domova najdete zde.

Děkujeme Ivě a Martinu Hrabcovi a koucourovi Václavovi z Uherského Hradiště - majitelům internetového obchodu WASCO, že Popelku podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Zachariáš a Anežka (nyní Michonnet a Bělinka)

24. 12. 2013

zacharias.jpganezka-nabidka.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 39

Simba (02) a Bambi (02)

22. 12. 2013

 

bambi_7.jpg

Kocourek , nar. 9/2013

Bambi je jedním z pěti koťat vyhozených v krabici u ZOO. Je milý kocourek celý černý s čínsky protaženýma očima. Krásně vyrostl a myslíme, že z něj bude velký kocour. Je moc hodný a mazlivý.  

simba_1.jpg

 

Kocour, nar. 9/2013

Simba je jedním z pěti koťat vyhozených v krabici u ZOO. Je jediný mourovatý kocourek a strašpytel. Je zvídavý a hravý ale snadno se vyděsí... Krásně roste. Bude to macek. 22.12.2013 byli společně umístěni do domku, do Kobylnice u Brna.

Fotky Simby najdete zde, Fotky Bambiho zde

Fotky z jejich společného domova zde

Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Kubík 04 a Pink

20. 12. 2013

pink.jpgPink, kočka, kastrovaná, nar. 8/2012

Mourečku Pink našla naše kolegyně Lucka při cestě do práce. Měla sotva 7 týdnů, vyděšeně pobíhala u chodníku na hlavní silnici, kde se jinak nikdy žádné kočky nevyskytují.. Je to hravá, milá, společenská kočička.

Fotky Pink najdete zde.

Děkujeme její adoptivní rodině Miroslavu Krybusovi , Kristýně Rusnákové a Micce, že Pink po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

kubik.jpgKubík, kocour, kastrovaný, nar. 12/2012

Kubíka někdo hodil paní,která se ve Strážnici stará o opuštěné kočky na balkon. Protože je na to sama a má jich opravdu moc (pomáháme jí s kastracemi) Kubíka přivezla k nám. 20.12.2013 - Oba byli společně umístěni do bytu, do Třebíče.

Fotky Kubíka z jeho pobytu u nás a fotky Kubíka a Pink z nového domova najdete zde.

 
Děkujeme jeho adoptivnímu rodině - Jindřichovi z Třebíče, že Kubíka podporoval formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 12

Fabián (02)

15. 12. 2013

img_5579-stranky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2013

Fabián je krásný kocourek, který se k nám dostal z psího útulku, kam ho i se svý bráškou přinesla jedna paní. Fabián je milý, hravý a mazlivý. 15.12.2013 byl Fabián umístěn jako jedináček do domku do Zlína.

Fotky Fabiána z pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Zprávy z nového domova zde:

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Pluto, mainský mývalí kocour

11. 12. 2013

img_9569-str.jpgPluto, mainský mývalí kocour, nar. 2008

Jednoho dne se nám ozval pán, že potřebuje pomoct umístit mainského mývalího kocoura. Narodilo se jim mimino a kocour na ně syčí, je žárlivý. Jely jsme se tam podívat a viděly jsme obrovského dvanáctikilového kocoura, ze kterého sálalo sebevědomí. Kocour na sebe moc nechtěl nechat sáhnout a zjistily jsme, že má velice splstěnou srst na břiše a mezi zadníma nohama. Muselo ho to velice táhnout. Na veterině, musel být v narkóze ostříhaný (moc děkujeme za ochotu a bezplatné ostříhání Kosmetickému salonu pro psy) a při té příležitosti se mu vyšetřilo i srdce na HCM, na což toto plemeno trpí. Pluto byl zdravý, ostříhaný a čekaly jsme, jestli se mu uleví a přestane být tak nevrlý.
Pán řekl, že je vidět, že je mu líp, že se dá pohladit i na břichu, ale přesto své rozhodnutí nezmění, má strach o dítě.

Postupem času, jsme zjistily, že Pluto byl vlastně už u třetího majitele. Poprvé ho dala pryč paní, která byla těhotná, podruhé ho měl mladý muž, Pluto tam strávil dva měsíce pod postelí, nechtěl na sebe nechat šáhnout, tak putoval k třetí rodině, kde byl rok a půl, než se narodilo mimino.
Oslovili jsme naši sponzorku, chovatelku mainských mývalích koček zda neví o někom, kdo by si Pluta vzal. Chtěly jsme pro něj zkušeného chovatele a už opravdu trvalý domov. Paní rozhodila sítě a nakonec našla paní až z České Lípy, která má s kočkami zkušenosti. Pluto je už v novém domově a má se báječně. Pluto byl umístěn 9.12.2013 do České Lípy.

Fotky Pluta z původní rodiny, veteriny a nové rodiny zde.


Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 9

Mona

8. 12. 2013

mona-stranky.jpg

Kočka, nar. 7/2013

Mona - mourovatá kočička s krásnou kresbou pobíhala 28.10.2013  o půlnoci zmateně po pěší zóně v Hodoníně. Chvílemi běhala ke skupinkám mladých, mířícím na diskotéku, chvílemi se vrhala do výkladů a chtěla dovnitř. Pak zůstala zmateně stát, osamocená a nahlas naříkající, že nemůže najít, kam patří. Je velice mazlivá, ráda leží člověku na klíně, případně ležícímu člověku přímo pod bradou, nechá se hladit a slastně vrní. Je to ale i věčná asistentka a ráda dovádí s ostatními kočkami. Mona neuvěřitelně pečovala o nemocného perského kocourka Axla, fotky v její fotogalerii. Video jak na oplátku pečuje Axl o Monu zde. 8.12.2013 byla Mona umístěna do Blanska, do bytu a za kamarádku bude mít kočičku Micinku.

Fotky Mony  zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, kteří Monu po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 9

Marjánka 02

30. 11. 2013

marjanka.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 6/2011

Marjánku jsme přijaly 9.4.2013 ze ZOO. Někdo ji nechal u vchodu útulku pro psy v igelitovém pytli. Nemohla se z něj dostat, protože východ byl zatížen 2kg granulí. Když ji našli, byla celá zapařená a téměř mrtvá. Marjánka je velice vyhublá, ale na lidi nezanevřela, je to veliký mazel. 30.11.2013 byla Marjánka umístěna ke kočce, do domku, do Oseku nad Bečvou.

Další fotky zde zde.

Děkujeme manželům Břečkovým & Tosce, že Marjánku během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 4

Áda (nyní Filip)

24. 11. 2013

pa010012-stranky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2013

Áda je jeden z koťat zachráněných na Chovatelské burze v Hodoníně, v depozitu ho máme od července. Je to typické hravé kotě, které pořád něco zkoumá a objevuje. Nejlíp si rozumí a vydovádí se s "bráškou" Brblou, kterého jsme společně s ním zachránili, když je spolu s dalšími koťaty majitelé po skončení burzy prostě odhodili. Adinka je uvrněný mazílek-stačí na něj sáhnout a už vrní, na kterém jde vidět, že byl brzo odebraný od matky, protože už odmalička rád žužlá ruku mezi palcem a ukazováčkem-je to jeho neoblíbenější činnost u které spokojeně vrní a usne a vydrží si s ní celé hodiny.
23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našel Áda domov, v Brně, v bytě. 


Fotky Ády z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Brbla a Jasněnka

24. 11. 2013

pa010025-stranky.jpgjasnenka.jpgBrbla, kocour, kastrovaný, nar. 4/2013
Jasněnka, kočka, nar. 6 / 2013

Brbla
je jeden z koťat zachráněných na Chovatelské burze v Hodoníně, v depozitu ho máme od července. Je to typické hravé kotě, které pořád něco zkoumá a objevuje. Nejlíp si rozumí a vydovádí se s "bráškou" Ádou, kterého jsme společně s ním zachránili, když je spolu s dalšími koťaty majitelé po skončení burzy prostě odhodili. Brbla dostal své jméno podle toho, že si pořád něco brblá, vykládá, je velký ukecánek, člověk si s ním skvěle povykládá. Nejumazlenější je v noci, kdy rád spí na člověku, nebo přitulený k němu. Rád okusuje a olizuje prsty a nos :-) 
Jasněnka je kočička, kterou našla paní v Mikulčicích, když měla asi 4 týdny spolu s jejími dvěma sourozenci Juráškem a Ronem. Jejich maminka žila v opuštěném domě. Vedle domu bydlel soused, který při jednom sekání trávy koťata tak vyděsil,že se přestěhovala za plot , kde byla nalezena. Je to moc mazlivá kočička, který hledá nový domov. Maminka jí moc chybí a tak si ji nahrazuje cuckáním  kožešiny a mazlením se sourozenci. Do nového domova může jít i k pejskovi.23.11.2013 byli na 1.umísťovací výstavě v Brně umístěni společně, do domku, ke čtyřem kočkám v Brně - Líšni.

Fotky Brbly najdete zde.
Další fotky Jasněnky zde

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Milánek (02)

24. 11. 2013

milanek-stranky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2013

Milánka přivezli v neděli na pohotovost k naší paní doktorce lidé, kteří viděli jak ho srazilo auto. Milánek byl trochu potlučený a odřený, ale jinak v pořádku. Vyklubal se z něj mazel a přátelský kocour. Bude z něj v dospělosti vzrůstem veliký a krásný kocour. 23.11.2013  - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našel svůj nový domov a byl  umístěn  do bytu ke kočičce do Blanska.      

Fotky Milánka najdete zde.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Kofi

24. 11. 2013

dscf3544.jpgKočka, nar. 5 / 2013

Kofinka byla nalezena se svými sourozenci u vinných sklepů v Josefově. Je moc mazlivá a společenská. Kočky snáší velmi dobře. 23.11.2013 - Kofi našla svůj domov na I. umísťovací výstavě, v bytě, v Brně, kde je už jedna kočička.
 

Další fotky Kofi zde.

Kofi v televizi Dobré ráno na ČT2vstup 1vstup 2 a vstup 3 propagace První umisťovací výstavy koček v Brně.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Zoran (02)

24. 11. 2013

 zoran2.jpgKocour, nar. 5 / 2013

Zorana vysadila paní na silnici v uzavřené krabici a odjela. Za ní jel pán a nedalo mu to tak zastavil a krabici otevřel a našel v ní 3 malá koťata. Vzal je k sobě a pak nás vyhledal, jedno kotě umístil a další dvě se dostala k nám. Zoran má trochu delší srst a je to veliký mazlivý fešák.  23.11.2013  na 1.umísťovací výstavě v Brně našel svůj nový domov a byl  umístěn  do domku ke dvěma kočičkám  v Brně - Husovicích.      
 

Fotky Zorana z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete  zde 

Zprávy z nového domova zde

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Vendulka (04)

24. 11. 2013

vendulkka.jpg

Kočka, nar. 4 / 2012

28.4.2013 Vendulku s koťaty jsme převzali z Útulku Skalica, kam ji přivezli lidé, kterým porodila na zahradě v lavoru. Koťata, která přežila, přivezli v košíku a Vendulku, jako plachou vyděšenou kočičku, na popruhu s vodítkem. Ta se v útulku vyděsila..., když slyšela štěkot tolika psů, změny prostředí a hledala své koťata. Po těžkém porodu byla ve špatném stavu, lezla v útulku po zemi a snažila se schovat. Naštěstí se dobrovolnici útulku podařilo Vendulku asi po půl hodinovém lovení odchytnout. Vendulka má za sebou hodně stresu, změn prostředí a není v dobrém zdravotním stavu. Vendulku jsme převzali k nám, jelikož Útulek Skalica nemá ve svých možnostech se postarat o malá koťata, která potřebují časté dokrmování a kvalitní veterinární péči. Vendulka si teď zvyká na nové prostředí a konečně začala jíst. Třem krásným zrzavým koťátkům se zatím daří dobře a budeme je i dále pečlivě sledovat. Jsou to dvě krásné kočičky a jeden kocourek. K adopci budou koncem června, případní zájemci si už můžou koťátko zamluvit. 23.11.2013  na 1.umísťovací výstavě v Brně našla svůj nový domov a byla  umístěna do bytu v Brně jako jedináček.

 Fotky Vendulky s koťaty zde.
 Fotky Vendulky z pobytu u nás a nového domova zde

Děkujeme Mudr. Daniele Vitouškové, kočičkám Jonášce, Danovi a Amince, že ji po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme! 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Vratíček

24. 11. 2013

 

p7140112.jpg

 Kocour, nar.3.6.2013

Černý kocourek. Je moc hodný a mazlivý. Rád si hraje i s většíma kočkama. Malý mlsoun. Rád šplhá a běhá. Velmi zvídavý. Je to sourozenec Chelsey a Fidorky. Do nového domova by neměl jít sám případně k podobně  starému kočičímu kamarádovi.23.11.2013 byl na 1.umísťovací výstavě v Brně umístěn k britské kočičce do Bytu ve Šlapanicích.

 

Další fotky Vratíčka zde

 

Děkujeme Darje Čablové, že ho po dobu pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Honzík06

24. 11. 2013

honzik06.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 3/2013

Honzík - bílý kocourek se potuloval po Národní třídě v Hodoníně, kličkoval pod auty, až si ho všimla paní, která ho vzala, aby ho něco nepřejelo a oklikou se dostal až k nám. Honzík je milé hravé, temperamentní kotě, ale je hluchý, což se někdy u bílých koček stává. Je vhodný pouze do bytu /vzhledem k svému handicapu/, ale musí mít parťáka ke hrám. 23.11.2013 byl na I. umísťovací výstavě opuštěných koček v Brně místěn ke čtyřem kočkám, do bytu v Brně.
Fotky Honzíka z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Děkujeme jeho adoptivní mamince Taťáně Pelikánové a kocourkům Figovi, Damiánkovi a Dinovi,že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 6

Natálka alias Sovička

24. 11. 2013

natalka.jpgKočka, kastrovaná, nar. 12/2012

Kočičku našla paní Natálie na sídlišti ve Skalici. Původně si kočičku chtěla nechat doma,ale jelikož měla půlroční miminko a bydlí v garsonce obrátila se na nás. Kočička se zprvu trošku bála. Dostala jméno po své nálezkyni Natálka, ale v depozitu se ujalo jméno Sovička, jelikož její velké očička vypadají přesně jako u sovy. Je moc zvídavá, všechno ráda prozkoumává a ráda si hraje s ostatními kočičkami. Je tak trochu i divoška hnedka jak začne hrát na honěnou je jako malá formulka...jen ten její ocásek se mihne a je fuč. A když na Vás kouká těma velkýma očkama prominete jí úplně všechno. 23.11.2013  na 1.umísťovací výstavě v Brně našla svůj nový domov a byla  umístěna  bytu v Brně jako jedináček, kde jí budou dělat společnost rybička a had a hlavně milující holčička. 

Fotky Natálky najdete zde.

Děkujeme Jarmile Teturové a kočičkám Kátě a Klingerovi, že ji po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Datlička

24. 11. 2013

datlicka.jpg

Kočka, kastrovaná , nar. 8/2012

Datlička je krásná mazlivá kočička mourovatá s nazrzlými chloupky. Našel ji pán v Hodoníně na Brněnské ulici, když se tam potulovala a přinesl ji k nám. U nás v depozitu se z ní stala ta nejmazlivější kočička. Jakmile uvidí prázdný klín hned ji máte tam a tulí se a lísá. Člověka miluje a děti taky. Ostatní kočky moc nemusí,ale své kočičí kamarády zatím toleruje, určitě si časem zvykne. Ráda se dívá z okna a pozoruje ptáčky na které štěká :D Schovává se do kočičího tunelu a čeká až se někde objevíte a může se mazlit. Je vhodná jako společnice pro starší lidi či do rodiny s dětmi, do bytu i domku se zahrádkou.
23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našla svůj nový domov a byla umístěna  do domku v Předkláštěří u Tišnova jako jedináček.
  

Fotky Datličky najdete zde.

Děkujeme Petře a Janovi Studýnkovi, že ji po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Frank

24. 11. 2013

frank4.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 7/2012

Kocourka Franka hodil někdo paní v Žadovicích přes plot do zahrady. Frank je moc hodný, na ostatní kočky občas vrčí, obzvlášť když jsou u misky se žrádlem. Jinak pořád odpočívá. Pokud má náladu, tak se honí s Vojtíškem a skáčou všude po bytě. Oblíbil si postel a pokud není nikde k nalezení, tak tam ho večer určitě najdete. Jinak je moc klidný a vzorný při polykání tabletky. 23.11.2013 Na naší I. umísťovací výstavě našel Frank domov v Brně, v bytě, kde ho čeká kočička Sally.

Fotky najdete zde.

Děkujeme Věře Veselé a kočičkám Johance a Medlin, že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 13

Viky 02

24. 11. 2013

viky02-01.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 7/2012

Viky je úžasný sígřík, který si moc rád hraje, pořád něco loví, strašně rád se nahání a „pere“ s ostatníma koťatama, skáče, pobíhá, ale hlavně úžasně vrkotá – jak holoubek, takže si vysloužil přezdívku Vrkotálek. Je strašně ukecaný, pořád něco vykládá a i když už jde do puberty, pořád má ten vykulený miminkovský kukuč. A jako všechny koťata je i Viky umazlený a utulený, to pak dojde a mazlí se a mazlí a spokojeně vrní. Samozřejmě, že si taky nejraději ustele přímo na mně (tak jako dnes v noci), nebo aspoň vedle mě. Viky určitě není vhodný jako jedináček, potřebuje k sobě kočičího kamaráda nebo kamarádku, kamaráda nebo kamarádku, se kterýma by se pořádně vyřádil a pak mohl unavený spokojeně usnout a načerpat síly na další řádění. 23.11.2013 byl na I. umísťovací výstavě v Brně umístěn do Brna - Líšně, do domku.

Fotky Vikyho z pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Děkujeme Anně Zázvorkové - Produkce a Jazyková škola Most, že ho po dobu pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Matýsek(03)

23. 11. 2013

matysek250.jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2012

Matýsek je neskutečný flegmatik a pohodář - vždycky sebou někde plácne, sleduje, co se okolo děje a spokojeně si pohazuje ocasem. Naprosto miluje okno, to je jeho - pozorovat co se děje venku, je strašná Kelišová.:-) Rád si zaleze do nějakého úkrytu, kde má klid - psí domeček, přepravka, zaleze pod deku nebo se schová do polštářů. Je to velký mazel, na člověku umí proležet hodiny a spokojeně vrnět. Jeho místo v noci je na polštáři za mojí hlavou - nejdřív na mě nějakou dobu pochoduje a stepuje a pak se jde za neustálého vrnění uložit. Funguje jako takový táta všech koťat, je to hlava rodiny, kápo - nové spolubydlící ze začátku moc nemusí, žárlí, ale naštěstí si na ně rychle zvyká a ví, že jeho pozici nikdo neohrozí.:-)  Byl již jednou umístěn, ale po týdnu vrácen s tím, že si nesedl s domácí kočkou. 23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našel Matýsek nový domov v Brně, v bytě, kde ho čeká kočička.

Fotky Matýska  najdete zde

Děkujeme Michaele Chromé, která Matýska do doby jeho prvního umístění podporovala formou adopce na dálku.

Děkujeme Aleně Staré a Davidovi Gurinovi, kočičkám Rozárce a Samuelovi, že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 4

Eliášek a Teo

17. 11. 2013

elias.jpgSeznamte se s Eliáškem. Eli je důkazem toho, jak krutí a nezodpovědní můžou být lidé. Našla ho naše dobrovolnice v igelitce, vyhozeného u silnice, kde zrovna odchytávala pejska. Eli byl velmi zanedbaný a nemocný. Byl neskutečně vyhublý, až jsme mu mohli spočítat každou kost. Na nožičkách měl zaschlé kusy bláta, které jsme dlouho odmočovaly a dávaly dolů. Eliášek je hravé kotě, rád objevuje a poznává nové věci. Vyhledává lidský kontakt, chce se mazlit a zdřímnout si na klíně. K ostatním zvířatům je přátelský a nebojácný, ani velký pes mu nevadí. Jeho srst potřebuje péči, bude nutné ho jednou za čas vyčesat. 20.10.2013 byl umístěn Eliášek do domku se zahrádkou v Kučerově a společnost mu budou dělat dva kocourci.
teo-stranky.jpgTeo a jeho bráška Baz byli nalezeni v lesíku v části Hodonína zvané Nesyt. Teo je stříbrný kocourek velice milé, mazlivé a zvídavé povahy. Jako všechna koťata umí i pořádně řádit. 17.11.2013 byl Teo umístěn k Eliáškovi.

Další fotky Eliáška zde 
Fotky Tea najdete
zde.

Fotky Eliáška a Tea z jejich nového domova zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že ho po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 9

Zoro(02) a Baz (nyní Kulíšek)

11. 11. 2013

zoro02-02.jpgbaz-stranky.jpgZoro pochází od lidí, kteří měli tři nevykastrované kočky a kocoura a obrátili se na nás o pomoc s umístěním koček a koťat, když se ocitli ve finanční tísni a potřebovali odjet za prací do zahraničí. Na svůj věk je hodně statný, bude z něj velký kocour. 7.8.2011 byl umístěn jako jedináček do domku se zahrádkou do Hodonína.
Baz a jeho bráška Teo byli nalezeni v lesíku v části Hodonína zvané Nesyt. Baz je "modrý" kocourek velice milé, mazlivé a zvídavé povahy. Jako všechna koťata umí i pořádně řádit. 
11.11.2013 byl  Baz umístěn k Zorovi.

Fotky Baze (nyní Kulíšek) a Zora z nového domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Fotografie: Zoro(02) v novém domově | Komentářů: 4

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54

následující »