Jdi na obsah Jdi na menu
 


Naši v novém domově

Příspěvky

Sněhurka

3. 3. 2014

snehurka.jpgKočka, nar. 9/2013

Sněhurku jsme spolu s dalšími 3 koťaty odchytly v areálu MŠ ve Skalici. Podle učitelek se tam kočky množily už přes 10 let a koťata vždy přes zimu umřela. Na dotaz, proč už je dávno nedaly vykastrovat, nám bylo řečeno, že to přece není v jejich popisu práce. Místo toho učí děti, že kočky jsou fuj, jsou nemocné a ať na ně nešahají. Koťata byli opravdu ve velmi špatném a zanedbaném stavu. Všichni trpěli na herpes virus a přes neskutečně zahnisané oči už skoro ani neviděli. Sněhurka je z koťátek nejmenší a byla z nich také nejvíce plachá, Postupem času začala lidem opět věřit a je z ní úžasně mazlivá kočička, která se ráda se chová, vrní jako malý traktor a v noci leží u hlavy a pořád se otírá a mazlí. 2.3.2014 byla Sněhurka umístěna do bytu do Ostravy ke dvěma kočkám.
 
Fotky Sněhurky najdete zde.
 

Děkujeme Markétě Tranové, že Sněhurku po dobu jejího pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 10

Benjamin (02)

2. 3. 2014

 

dsc_0154.jpg

Kocour, kastrovaný, nar. 8/2011

 

Benjamin je kocourek, který si zažil nejedno dobrodružství a ne zrovna záviděnihodné. Letos v květnu jsme dali na stránky, že kocourek se ztratil paní, která ho vezla na veterinu. Jenže ten se u parku zaběhl a ztratil. Měl původně skončit po kastraci a vyléčení u nás. 
O jeho hledání si můžete přečíst zde.
Jeho život venku však skončil velkým zraněním, utrženou nožkou. Zjistili jsme, že tak chodil no spíše pajdal týden a muselo ho to moc bolet. Jeho zranění bylo opravdu vážné, po operaci, kdy mu byla amputována nožka se u nás léčil. Teď už je v pořádku a velký mazel a jedlík. Jde vidět, že je velký bojovník. Do  nového domova se moc těší.
  2.3.2014 byl Benjamin umístěn do Březiny, do domku se zahrádkou ke čtyřem kočkám.

Fotky Benjamina z pobytu u nás a z nového domova zde.

Děkujeme MUDr. Daniele Vitouškové & kočkám Jonášce, Danovi a Amince, že ho po dobu jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 8

Mery 04, Puntík a Johánek

2. 3. 2014

mery-na-stranky.jpg puntik06.jpg johanek03.jpg
O Mery, Puntíkovi a Johánkovi a zprávy z jejich domova si přečtěte zde.

Fotky Puntíka najdete zde.
Další fotky Johánka zde.


Děkujeme paní Darji Čablové, že Puntíka po dobu jeho pobytu u nás podporovala.

Děkujeme Jiřině Vyskočilové & kočkám 
Išince a Žanetce, které Johánka během jeho pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 9

Barunka 03

1. 3. 2014

barunka03-01.jpgMourečku Barunku odchytla 18.7.2012 v Dubňanech slečna do sklopce při odchytu plachých venkovních koček. Barunka byla ochočená, tak jsme ji nechaly u nás s tím, že pro ni najdeme nový domov. Byla již jednou umístěna, po 3 týdnech ji však její noví majitelé z rodinných důvodů vrátili. 28.2.2014 byla Barunka umístěna do domku ke kocourkovi do Rimic na Kroměřížsku.

Fotky Barunky najdete zde.

Děkujeme Jitce Nešporové & Míně, Elišce, Julči a Johnovi, že Barunku po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Píšťalka (nyní Leontýnka)

28. 2. 2014

img_0681-str.jpgKočka, nar. 8/2013

Tato krasavice se toulala po sídlišti v Hodoníně, nalezla ji paní co má od nás kočku. Píšťalka je milá kočička, ale jako pravá dáma má i své móresy. Ráda si hraje s ostatními, ona může všechno, ale jak se jí dělá něco co se jí nelíbí, piští. :-) Jinak je milá, hravá, mazlivá. Je vhodná jako společnice ke kočce nebo pejskovi do bytu nebo do domku se zahrádkou. 28.2.2014 byla Píšťalka umístěna do Spytihněvy, do domu.

Fotky Píšťalky(Leontýnky) z pobytu u nás i z nového domova najdete zde.

Zprávy z nového domova zde


 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Jůlinka (05) a Lvíček - Amonek

26. 2. 2014

julinkaaa.jpglvicek.jpgJůlinka(nar.10/2011) je krásná kočička, která byla přijata do depozita z velmi špatných podmínek v psím útulku, kde byla zavřená v kleci. Jůlinku si díky své mazlivé a vstřícné povaze hned všichni zamilovali a zůstala v depozitu jako trvalý obyvatel. Bohužel časem se úkázalo, že Jůlinku velký počet koček kolem sebe hodně stresuje. Každé nově příchozí nalezené kotě zvládá velmi špatně, a proto jí hledáme nový domov. Jůlinka je hravá, přátelská a velmi kontaktní kočička. Hledá domov se zahrádkou, kde bude miláčkem rodiny. Jůlince nevadí pejsci ani kočky venku, ideálně aby šla jako jedináček, nebo k jedné kočce. 23.11.2013  na 1.umísťovací výstavě v Brně našla svůj nový domov a byl  umístěna  do domku ke dvěma kočičkám  v Brně - Starém Lískovci. 
Lvíček (nar.6/2013) a Lucinka se začali spolu potulovat na zahradě u jednoho našeho depozita, kam je někdo záměrně vyhodil. Oba byli velmi plaší a jen sem tam je někdo zahlédl. Byli značně podvyživení a vyděšení z cizího prostředí. Do zahrad jsme jim chystali misky s jídlem a postupně nám začali důvěřovat. 
Lvíček si opět našel cestu k lidem a je vhodný k adopci. Má krásnou kresbu a je velmi mazlivý. Většinu času pobývá uvnitř, spí na sedačce, hledá něco k snědku, nebo se otírá o ostatní kočičky. Má velmi dobrou povahu, s ostatními zvířaty vychází skvěle. V depozitu je zvyklý i na dva psy. Rád se nechává nosit a opře si hlavičku člověku o rameno. Lvíček připomíná krásného hebkého plyšáčka. Hledá domov se zahrádkou, kam by občas mohl vykouknout ven a vyhřívat se na sluníčku. Není vhodný jako jedináček. Pokud chcete jednoho kocourka, prosím upřednostněte ty, kteří chtějí být v novém domově sami a v útulku se trápí. 26.2.2014 byl Lvíček umístěn k Jůlince. Nyní se jmenuje Amonek.

Fotky Lvíčka najdete zde.


Další fotky Jůlinky zde

Děkujeme Andree Kudláčové & kočičkám Mishe a Julče a kocourkovi Diamondovi, že Lvíčka po dobu jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku.  Moc děkujeme!

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že ji po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Puf

24. 2. 2014

dsc_0175.jpg

Kocour, nar. 25.4. 2013

Černý kocourek byl nalezen se svou maminkou u obchodu na rampě za sloupem, kde je našly prodavačky, jedno kotě do rána zemřelo a zbyly tam koťata dvě, ještě černobílý Muf. Vzaly jsme je k nám a jsou z nich krásní a hraví mazlíci. 24.2.2014 byl Puf umístněn do Liberce, do domku ke kočce a dvěma pejskům.

Děkujeme Janě a Tondovi Zapletalovým & kocourkům Flíčkovi a Mourinkovi a kočičce Míše, že Pufa po dobu jeho pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

Fotky Pufa z pobytu u nás i z nového domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 3

Jane

21. 2. 2014

jane-stranky.jpgKočka, nar. 6/2013

Jane
byla spolu se sourozenci Mary a Poseidonem nalezena u rybníka v části Hodonína zvané Nesyt. Jane je stejně jako její sourozenci velice živé, hravé, ale zároveň milé a mazlivé kotě, které nastavuje bříško k drbání.:-) Je vhodná jako společnice ke kočce nebo pejskovi do bytu nebo do domku se zahrádkou. 21.2.2014 byla Jane umístěna do Brna, do bytu, ke kocourkovi.

Fotky Jane najdete zde.

 

Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Vada 03

13. 2. 2014

vada.jpgKočka, kastrovaná, nar. 3/2010

Mourečka Vada se potulovala delší dobu v Lužicích mezi domy. Nikdo se jí tam nechtěl ujmout, až ji donesla dcera naší kolegyně k nám. Vada měla zánět dělohy, z kterého už jí tekl hnis. U nás se projevila jako vzorná pečovatelka o koťata, která vyloženě miluje. Do nového domova může jít s kotětem nebo ke kotěti, ale i sama. Je velmi přátelská, hodná, mazlivá. 13.2.2014 byla Vada umístěna do bytu jako jedináček, do Uherského Hradiště.

Fotky Vady z jejího pobytu u nás z nového domova najdete zde.

Děkujeme Matýskovi, Aleši a Petře a také kočičkám Žofce, Míně a Bobině, že Vadu po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!   

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 5

Janinka

12. 2. 2014

janinka.jpgKočka, nar. 8/2013

Tato krásná kočička byla nalezena na silnici z Rohatce do Hodonína. Bylo to ráno, venku pršelo a Janinka se motala po silnici, kdyby paní nezastavila, tak by ji určitě zajelo auto. Janinka je úžasně kontaktní, mazlivá a chytrá kočička. Ven by neměla chodit, protože je moc důvěřivá a mohlo by se jí něco stát. 12.2.2014 byla Janinka umístěna do Malenovic u Zlína ke dvěma kočkám, do domku.

Fotky Janinky z pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že Janinku po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!    

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 4

Editka 02 a Radeček

10. 2. 2014

img_0605-mal.jpgimg_1537-str.jpg

Oba narozeni 8/2013

Bílou Editku našel pán v lese, když šel na dříví. Byla hubená, uši zabetonované svrabem, ale zdravá. K lidem je moc milá a mazlivá k jiným kočkám přátelská a pěkná divoška.
Radeček byl nalezen u lékárny na sídlišti v Hodoníně. Je to velice temperamentní, milý a umazlený kocourek. S Editkou se velmi spřátelili - můžete vidět v jejich fotogalerii.
10.2.2014 byli společně umístěni do Zarazic, do domku.

Fotky Editky najdete zde.
Fotky Radečka z jeho pobytu u nás a ze společného nového domova s Editkou
zde.

Děkujeme Petrovi Pješčakovi & kočičkám Amince a Matýskovi, kteří Editku během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Sára 06

7. 2. 2014

dsc_0350.jpg

Kočka, nar. 6 /2013

Sára byla se svými sourozenci nalezena  na okraji Hodonína, vyplašeně tam pobíhala. Našla je paní, které jsme kdysi pomohly s kastracemi koček, tak nás přivolala. Sára je milá hodná kočička, která potřebuje lásku a péči. Je vhodná jako společnice, do bytu nebo do domku se zahrádkou.  7.2.2014 byla Sára umístěna ke kocourkovi, do bytu, do Brna.

Další fotky Sáry zde

Děkujeme Jiřině Vyskočilové & kočkám Išince a Žanetce, které Sáru během jejího pobytu u nás podporovaly formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 0

Kimy

27. 1. 2014

  zzl3p10dhzrgquoawszcsf61qcxhoa_dcy2_yefehk1_dqecir05l-sbrh3wj7qpzbpgnts.jpgKočka, nar. 8/2013

Kimy je mourovatá kočička s delší srstí. Našla ji paní v Hodoníně  na sídlišti, byla hodně vyhublá. Nyní je kočička už  plná síly. Je moc milá, mazlivá a nebojácná. Je vhodná do bytu či domku se zahradou. 27.1.2014 byla umístěna do Žeravic do domku.

Fotky Kimy z pobytu u nás a nového domova najdete zde

 Zprávy z nového domova zde

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Monička

25. 1. 2014

monicka.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 10/2011

Letošní rok je ve znamení amputací. Po třech klucích (Zachariáš, Felix a Benjamin) jsme tentokrát museli provést amputaci holčičce.
Monička se k nám dostala od naší krmičky. Monička začala chodit na jídlo a paní si všimla, že má špatnou nožku, tlapku, která jí visí na kůži a na nožku nedošlápne. Měla prý i koťátka, ale nepřežila. Postupem času, si na sebe s paní zvykly, tak jsme ji vzaly první na kastraci a po pár týdnech, jsme nožku nechaly amputovat. Musím říct, že Monička jen přede, na žádnou kočku nikdy nezasyčela, je to velice rozkošná, výjimečná a vděčná kočka. Má tak nádherně zelené oči. Ten, kdo si ji vezme, nebude litovat. Je prostě zlatá. 25.1.2014 byla Monička umístěna do Brna, do domku ke kočičce.

Fotky Moničky z jejího pobytu u nás a z nového domova zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, že Moničku po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 8

Bonifác (02)

22. 1. 2014

dsc_0140.jpgKocour, nar.5 / 2013

Kocourek byl nalezený v Kyjově u bývalého JZD, byl velice nemocný, prodělal u nás panleukopenii, takže má trochu těžkopádnou chůzi, ale v tom, aby běhal a řádil, mu to vůbec nevadí. Je milý a mazlivý, ale měl by jít jen do bytu. 22.1.2014 byl Bonifác umístěn do Brna, do bytu ke dvěma kočkám.

Fotky Bonifáce zde.

Děkujeme paní Marii Šišákové, že Bonifáce po dobu jeho pobytu u nás podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Maxmilian

20. 1. 2014

img_4674.jpgKocour, nar. 9/2013

Maxíka jsme spolu s dalšími 3 koťaty odchytly v areálu MŠ ve Skalici. Podle učitelek se tam kočky množily už přes 10 let a koťata vždy přes zimu umřela. Na dotaz, proč už je dávno nedaly vykastrovat, nám bylo řečeno, že to přece není v jejich popisu práce. Místo toho učí děti, že kočky jsou fuj, jsou nemocné a ať na ně nešahají. Koťata byli opravdu ve velmi špatném a zanedbaném stavu. Všichni trpěli na herpes virus a přes neskutečně zahnisané oči už skoro ani neviděli. Maxík se zprvu lidí bál. Byl zvyklý, že ho všichni jen odháněli. U nás se dal krásně dohromady. Vyčistili jsme mu kožíšek, vyléčili oči a z Maxíka se stal velký krasavec. Rád si hraje s ostatníma kamaráda, ale zabaví se sám třeba i jen s propiskou. Na společnost lidí si zvykl rychle a dnes už je to velký mazel. Bude vám zdobit váš domov. 19.1.2014 byl Maxmilián umístěn do Zlína, do domku, ke kočce.

Fotky Maxíka z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.

 Zprávy z nového domova zde.
 
 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Čertík

18. 1. 2014

certik-stranky-nab..jpgKocour, kastrovaný, nar. 4/2010

Náš velký hrdina Čertík naléhavě hledá nový domov. Jeho paničku odvezli do nemocnice a tentokrát půjde rovnou do domu s pečovatelskou službou. Je to pro oba dva moc smutné :-(. Čertík je moc milý a moc chytrý kocourek. Potřebuje domov s výběhem. Jiná zvířata v domácnosti by mu nevadila. 18.1.2014 byl Čertík umístěn do Prahy, do domku, ke třem kočičkám.

Fotky Čertíka z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.


Celý příběh čtěte zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 20

Kryšpín05 (nyní Kari)

18. 1. 2014

img_0505.jpgKocour, nar. 8/2013

Tento dlouhosrstý kocourek, se přidal na ulici k lidem, kteří nám ho přinesli. Je to hravý, veselý a úžasný miláček. Musí být umístěn jen do bytu, protože je moc důvěřivý a venku by mu hrozilo nebezpečí. 18.1.2013 byl Kryšpín umístěn ke dvěma kocourkům do Prahy do bytu.

 

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Péťa (02)

15. 1. 2014

pa281507.jpgKocour, nar. 8/2013

Péťa, bílý kocourek byl nalezen v Bojanovicích, kde se narodil kočce u činžáku, jeho sestřičku přejelo auto, maminka se už neukázala, asi se jí taky něco stalo. Lidi je tam pronásledovali. Péťa je veliký mazel a u všeho stále asistuje. 13.1.2014 byl umístěn do Prahy do bytu ke třem kočičkám.

Fotky Péti z jeho pobytu u nás a z nového domova zde.


Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Jasmína

6. 1. 2014

jasmina02-08.jpgKočka, kastrovaná, nar. 2010

Jasmínu jsme odchytli spolu s jejími šesti koťaty. Zjistili jsme, že jí chybí přední packa. Pravděpodobně se někdy chytla do pasti. Převzali jsme ji velmi vyčerpanou a slabou. Během pobytu u nás přibrala a velmi se zlepšila. Jasmínka nepotřebuje moc prostoru. Celé dny jen polehává ve svých pelíšcích a večer si jde hrát s koulodráhou. Ke kočkám je nekonfliktní, ale jejich pozornost nevyhledává.
20.11.2013 byla Jasmínka umístěna do domku do Mutěnic.

Fotky Jasmínky najdete zde.

Děkujeme Janě a Jiřímu Černým, že Jasmínu po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Růženka 03 a Korálka

5. 1. 2014

 

ruzenkaa.jpgKočka, kastrovaná, nar. 6/2012

Růženka se k nám dostala od paní, které jsme kastrovaly kočky. Začala v noci chodit k jejich domu na jídlo.

Byla neskutečně hubená a u nás ještě onemocněla, ale už je v pořádku, kojila nám všechny koťata. Její koťata bohužel zemřela. Je to skvělá kamarádka, koťatům taky máma, kdyby šla do nového domova s někým koho zná, byla by spokojená. 5.1.2014 byly společně umístěni do Blanska, do domku.

Další fotky Růženky zde.

Děkujeme její adoptivní rodině MVDr. Charvátové, že ji podporovala formou adopce na dálku. Děkujeme!

koralkaa.jpgKočka, nar. 5 / 2013

Korálka byla vyhozena i se svými sourozenci k vinným sklepům v Josefově. Je to moc krásná a mazlivá kočička, v mazlení je neodbytná, cpe se pořád na klín.Prostě když se chce mazlit tak se ji nezbavíte. 5.1.2014 byly společně umístěni do Blanska, do domku.

Další fotky Korálky zde

Děkujeme její adoptivní rodině Romanovi a Haně Palovým a kočičkám Sisince, Čokince a Adince, že ji podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Popelka

1. 1. 2014

popelkaa.jpgKočka, kastrovaná, nar. 5/2012

Popelka je rozkošná mourečka, kterou zanechali její majitelé u domu a odstěhovali se. Chodila ji tam krmit sousedka, ale měla už své dvě kočky. Popelce trochu trvalo, než si zvykla na druhé kočky. Dnes už je kamarádská a velice umazlená.
1.1.2014 byla Popelka umístěna do bytu do Brna.

Fotky Popelky z pobytu u nás a nového domova najdete zde.

Děkujeme Ivě a Martinu Hrabcovi a koucourovi Václavovi z Uherského Hradiště - majitelům internetového obchodu WASCO, že Popelku podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

Zachariáš a Anežka (nyní Michonnet a Bělinka)

24. 12. 2013

zacharias.jpganezka-nabidka.jpg

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 39

Simba (02) a Bambi (02)

22. 12. 2013

 

bambi_7.jpg

Kocourek , nar. 9/2013

Bambi je jedním z pěti koťat vyhozených v krabici u ZOO. Je milý kocourek celý černý s čínsky protaženýma očima. Krásně vyrostl a myslíme, že z něj bude velký kocour. Je moc hodný a mazlivý.  

simba_1.jpg

 

Kocour, nar. 9/2013

Simba je jedním z pěti koťat vyhozených v krabici u ZOO. Je jediný mourovatý kocourek a strašpytel. Je zvídavý a hravý ale snadno se vyděsí... Krásně roste. Bude to macek. 22.12.2013 byli společně umístěni do domku, do Kobylnice u Brna.

Fotky Simby najdete zde, Fotky Bambiho zde

Fotky z jejich společného domova zde

Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Kubík 04 a Pink

20. 12. 2013

pink.jpgPink, kočka, kastrovaná, nar. 8/2012

Mourečku Pink našla naše kolegyně Lucka při cestě do práce. Měla sotva 7 týdnů, vyděšeně pobíhala u chodníku na hlavní silnici, kde se jinak nikdy žádné kočky nevyskytují.. Je to hravá, milá, společenská kočička.

Fotky Pink najdete zde.

Děkujeme její adoptivní rodině Miroslavu Krybusovi , Kristýně Rusnákové a Micce, že Pink po dobu pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

kubik.jpgKubík, kocour, kastrovaný, nar. 12/2012

Kubíka někdo hodil paní,která se ve Strážnici stará o opuštěné kočky na balkon. Protože je na to sama a má jich opravdu moc (pomáháme jí s kastracemi) Kubíka přivezla k nám. 20.12.2013 - Oba byli společně umístěni do bytu, do Třebíče.

Fotky Kubíka z jeho pobytu u nás a fotky Kubíka a Pink z nového domova najdete zde.

 
Děkujeme jeho adoptivnímu rodině - Jindřichovi z Třebíče, že Kubíka podporoval formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 12

Fabián (02)

15. 12. 2013

img_5579-stranky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2013

Fabián je krásný kocourek, který se k nám dostal z psího útulku, kam ho i se svý bráškou přinesla jedna paní. Fabián je milý, hravý a mazlivý. 15.12.2013 byl Fabián umístěn jako jedináček do domku do Zlína.

Fotky Fabiána z pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

Zprávy z nového domova zde:

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 1

Pluto, mainský mývalí kocour

11. 12. 2013

img_9569-str.jpgPluto, mainský mývalí kocour, nar. 2008

Jednoho dne se nám ozval pán, že potřebuje pomoct umístit mainského mývalího kocoura. Narodilo se jim mimino a kocour na ně syčí, je žárlivý. Jely jsme se tam podívat a viděly jsme obrovského dvanáctikilového kocoura, ze kterého sálalo sebevědomí. Kocour na sebe moc nechtěl nechat sáhnout a zjistily jsme, že má velice splstěnou srst na břiše a mezi zadníma nohama. Muselo ho to velice táhnout. Na veterině, musel být v narkóze ostříhaný (moc děkujeme za ochotu a bezplatné ostříhání Kosmetickému salonu pro psy) a při té příležitosti se mu vyšetřilo i srdce na HCM, na což toto plemeno trpí. Pluto byl zdravý, ostříhaný a čekaly jsme, jestli se mu uleví a přestane být tak nevrlý.
Pán řekl, že je vidět, že je mu líp, že se dá pohladit i na břichu, ale přesto své rozhodnutí nezmění, má strach o dítě.

Postupem času, jsme zjistily, že Pluto byl vlastně už u třetího majitele. Poprvé ho dala pryč paní, která byla těhotná, podruhé ho měl mladý muž, Pluto tam strávil dva měsíce pod postelí, nechtěl na sebe nechat šáhnout, tak putoval k třetí rodině, kde byl rok a půl, než se narodilo mimino.
Oslovili jsme naši sponzorku, chovatelku mainských mývalích koček zda neví o někom, kdo by si Pluta vzal. Chtěly jsme pro něj zkušeného chovatele a už opravdu trvalý domov. Paní rozhodila sítě a nakonec našla paní až z České Lípy, která má s kočkami zkušenosti. Pluto je už v novém domově a má se báječně. Pluto byl umístěn 9.12.2013 do České Lípy.

Fotky Pluta z původní rodiny, veteriny a nové rodiny zde.


Zprávy z nového domova zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 9

Mona

8. 12. 2013

mona-stranky.jpg

Kočka, nar. 7/2013

Mona - mourovatá kočička s krásnou kresbou pobíhala 28.10.2013  o půlnoci zmateně po pěší zóně v Hodoníně. Chvílemi běhala ke skupinkám mladých, mířícím na diskotéku, chvílemi se vrhala do výkladů a chtěla dovnitř. Pak zůstala zmateně stát, osamocená a nahlas naříkající, že nemůže najít, kam patří. Je velice mazlivá, ráda leží člověku na klíně, případně ležícímu člověku přímo pod bradou, nechá se hladit a slastně vrní. Je to ale i věčná asistentka a ráda dovádí s ostatními kočkami. Mona neuvěřitelně pečovala o nemocného perského kocourka Axla, fotky v její fotogalerii. Video jak na oplátku pečuje Axl o Monu zde. 8.12.2013 byla Mona umístěna do Blanska, do bytu a za kamarádku bude mít kočičku Micinku.

Fotky Mony  zde.

Děkujeme Lence, Lukášovi a kočičím kamarádům z Prahy, kteří Monu po dobu jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 9

Marjánka 02

30. 11. 2013

marjanka.jpg

Kočka, kastrovaná, nar. 6/2011

Marjánku jsme přijaly 9.4.2013 ze ZOO. Někdo ji nechal u vchodu útulku pro psy v igelitovém pytli. Nemohla se z něj dostat, protože východ byl zatížen 2kg granulí. Když ji našli, byla celá zapařená a téměř mrtvá. Marjánka je velice vyhublá, ale na lidi nezanevřela, je to veliký mazel. 30.11.2013 byla Marjánka umístěna ke kočce, do domku, do Oseku nad Bečvou.

Další fotky zde zde.

Děkujeme manželům Břečkovým & Tosce, že Marjánku během jejího pobytu u nás podporovali formou adopce na dálku. Děkujeme!

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 4

Áda (nyní Filip)

24. 11. 2013

pa010012-stranky.jpgKocour, kastrovaný, nar. 5/2013

Áda je jeden z koťat zachráněných na Chovatelské burze v Hodoníně, v depozitu ho máme od července. Je to typické hravé kotě, které pořád něco zkoumá a objevuje. Nejlíp si rozumí a vydovádí se s "bráškou" Brblou, kterého jsme společně s ním zachránili, když je spolu s dalšími koťaty majitelé po skončení burzy prostě odhodili. Adinka je uvrněný mazílek-stačí na něj sáhnout a už vrní, na kterém jde vidět, že byl brzo odebraný od matky, protože už odmalička rád žužlá ruku mezi palcem a ukazováčkem-je to jeho neoblíbenější činnost u které spokojeně vrní a usne a vydrží si s ní celé hodiny.
23.11.2013 - Na 1.umísťovací výstavě v Brně našel Áda domov, v Brně, v bytě. 


Fotky Ády z jeho pobytu u nás a z nového domova najdete zde.

 
Celý příspěvek | Rubrika: Naši v novém domově | Komentářů: 2

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55

následující »